WBD | Hoe word je gescout?

Leerdoelen

  • solliciteren
  • Personal branding

Wat kan je allemaal doen om nóg beter bij recruiters in de picture te komen zodat je wordt gescout?

In deze pragmatische workshop komt er werkelijk van alles aan bod. Allereerst het LinkedIn profiel en het cv. Stuur deze vooral van tevoren in, want een aantal wordt in de workshop besproken. Niet alleen inhoudelijk maar ook qua tips over de foto, opbouw en triggers.

Vervolgens leer je hoe je nou een goede motivatiebrief schrijft aan de hand van de AIDA-methode. Online solliciteren mag in deze tijd zeker niet ontbreken, je krijgt de do's en dont's.  Tenslotte wordt de 50+arbeidsmarkt en het verschil in visie tussen recruiter en hiring manager besproken. 

Natuurlijk kunnen alle mogelijke vragen worden gesteld.   

----------------------------

Werkbezoekdag | Bereid je goed voor en vergroot jouw netwerk
De Werkbezoekdag biedt een unieke gelegenheid voor netwerken, arbeidsoriëntatie, het delen van kennis en ervaring en het ontdekken van jouw talenten.
Bereid je goed voor op jouw netwerkgesprek en oefen met gelijkgestemden op jouw ultieme pitch en vertel jouw verhaal.
Gebruik de kracht van het netwerken en schrijf je medio november in! Zie ook https://werkbezoekdag.nl/.

Over de trainer & eventmanager

trainer

Ceciel Besjes

Na mijn HEAO opleiding kwam ik in 2001 als consulent bij Content terecht en heb ik me in bijna 20 jaar breed verder ontwikkeld binnen de wereld van de arbeidsmarkt. De laatste jaren actief als interim recruiter bij o.a. VDL en nu bij mijn huidige opdrachtgever FrieslandCampina. De arbeidsmarkt is in al die jaren veranderd en het blijft boeiend! Door technologie zijn er verschillende tools ontwikkeld. Middelen om elkaar te vinden als recruiter en sollicitant, maar uiteindelijk geloof ik dat het succes zit in een stuk mensenwerk. Naast de passie voor mijn vak, krijg ik energie van mijn gezin, familie en vrienden! Samen met mijn partner, onze zoon en dochter trekken we er graag op uit. Daarnaast wandel ik graag, ben ik gestart met tennislessen, hou van lekker (uit)eten en dansen. Graag deel ik mijn inzichten, kennis en tips met jullie in de zoektocht naar een nieuwe uitdaging waar jij energie van krijgt!

eventmanager

Lysanne Pleunis

Ik omschrijf mezelf graag als energiek, positief, creatief en een hands-on type. Ik ben proactief, resultaat- en oplossingsgericht, werk gestructureerd, gedetailleerd en zet mijn tanden graag in lastige zaken die geregeld moeten worden. Ik ben het liefst de spin in het web, schakel met alle partijen, denk mee, hou van procesverbetering en kijk graag verder dan mijn neus lang is. Omdat ik sociaal en communicatief handig ben, krijg ik vaak net wat meer gedaan dan een ander.

“Ik heb mooie workshops kunnen organiseren en mijn werkervaring als eventmanager op mijn cv gezet. Dat dicht het gat dat je krijgt als je een tijdje werkloos bent. Ik gun iedereen de ervaring om ook een tijdje eventmanager te zijn."

- Caroline (Tilburg)