Expertbijeenkomst Digitale Inclusie (Rotterdam)

Leerdoelen

  • Ontmoet Rotterdamse partners die werken aan Digitale Inclusie
  • Leer over de programma's van Stichting JobOn
  • Ontdek hoe je inwoners en/of collega's digivaardiger kunt maken

Stichting JobOn heeft als doel om mensen de regie te laten pakken over hun loopbaan. Daarvoor is het belangrijk dat werkzoekenden en ook professionals werken aan hun vaardigheden, zoals bijvoorbeeld digitale vaardigheden die anno 2022 steeds belangrijk zijn op de arbeidsmarkt. Waarom? Door de invloed van automatisering en digitaleringen veranderen banen in rap tempo, inmiddels is in 90% van de banen in Nederland het vereist om een vorm van digitale vaardigheid te hebben!

Samen met partners proberen we zoveel mogelijk impact te maken. Daarom zijn we blij dat we in Rotterdam samen optrekken met het Ontwikkelplein bij de bibliotheek en ook partner zijn van het Rotterdamse netwerk Digitiale Inclusie 55+, dat sluit namelijk goed aan bij de ambities die wij hebben met ons Futurelab-programma.

Netwerkbijeenkomst Digitale Inclusie 55+ Rotterdam

Samen met onze partners in Rotterdam organiseren we op dinsdagmiddag 27 september een expertbijeenkomst voor professionals van bibliotheken en professionals vanuit het social domein in de regio Rotterdam. JobOn helpt bij de invulling van de bijeenkomst, maar de organisatie ligt voornamelijk bij het netwerk Digitale Inclusie 55+ en ze gaan dan ook over de gastenlijst.

Bij de bijeenkomst staat het thema ‘arbeidsmarkt’ centraal, aangezien het voor 55 tot 67-jarige Rotterdammers belangrijk is om voldoende digitale vaardigheden te hebben om mee te kunnen komen bij de snel veranderde arbeidsmarkt. Banen veranderen in rap tempo door de invloed van automatisering en digitalisering. Kelly Oostlander van het Ontwikkelplein in de bibliotheek geeft inzicht in de relevante partners rondom dit thema en Pieter Vermeer van Stichting JobOn gaat met jullie aan de slag in een interactief spel om te ervaren hoeveel belangrijke digitale vaardigheden zijn in je loopbaan.

JobOn Escape Room: FutereLab010

Ben jij futureproof? Zijn jouw medewerkers digitaal vaardig genoeg? En/of: Zijn jouw collega’s zich bewust van de trends op de arbeidsmarkt? Om te ontdekken hoeveel digitalent je hebt, spelen we met elkaar een serious game. In 60 minuten gaan we in groepjes allerlei puzzels en raadsel oplossen. Ga jij de uitdaging aan? Doe mee op 27 september! Het spel is leerzaam voor jezelf, maar er zitten ook elementen in die nuttig zijn de dienstverlening richting burgers rondom het thema digitale inclusie.

Meld je aan!

Je kunt je aanmelden via de zwarte button op deze pagina of een mail sturen naar info@jobon.nl en dan delen we de link vna het inschrijfformulier of sturen je gegevens direcr door naar onze partners van het netwerk Digitale Inclusie 55+ die over de gastenlijst gaan en weten hoeveel plekken er nog te vergeven zijn!

Meer informatie

Behoor je voor deze bijeekomst niet tot de doelgroep of ben je op 27 september verhindert? We organiseren regelmatig demo's over het FutureLab-programma van JobOn en bieden maandelijks een open-inschrijving klas aan voor werkzoekenden! Ben je dus zelf bezig met je persoonlijke ontwikkeling en wil je kansen op de arbeidsmarkt vergroten? Doe dan mee met ons reguliere programma en schrijf je in via www.jobon.nl/futurelab/

Vanuit Stichting JobOn werken we samen met de bibliotheek in Rotterdam, maar ook met tientallen andere bibliotheken in Nederland. Nieuwsgierig naar onze samenwerkingen? Bekijk dan deze pagina: www.jobon.nl/bibliotheek/.

 

Wie organiseert dit event?

eventmanager

Pieter Vermeer

Pieter is oprichter en directeur Stichting JobOn (voorheen DeBroekriem).

Blijf geloof houden en jezelf ontwikkelen. Het maakt je erg aantrekkelijk voor een toekomstige werkgever.

- Priscilla (Team Hoorn)