De bibliotheek en nieuwe kansen | Pilot bibliotheken 2021

Leerdoelen

  • bereiken van nieuwe doelgroepen
  • ontwikkeling nieuwe dienstverlening
  • uitbreiding programmering
  • leren om zowel fysiek als online te organiseren


Inspiratie-/trainingsworkshop
alléén voor bibliotheekmedewerkers

Ben jij werkzaam bij een bibliotheek en wil jij ook verkennen welke rol jouw organisatie kan hebben op het gebied van Werk&Inkomen? Of ben je geïnteresseerd in het bereiken van nieuwe doelgroepen en het organiseren van zowel fysieke als online bijeenkomsten voor werkzoekenden? Meld je dan aan voor deze workshop waarin we je inspireren en uitdagen om nieuwe dienstverlening in de bibliotheek op een makkelijke manier uit te proberen.

In de workshop nemen we je in 2 uur mee in de veranderende wereld en de rol van bibliotheken in het oppakken van een groot maatschappelijk vraagstuk. Dankzij de financiering vanuit de Koninklijke Bibliotheek Nederland is deze workshop en pilot gratis voor bibliotheken in Nederland en kan men op deze manier profiteren van de jarenlange kennis en het netwerk van JobOn.

Pilot bibliotheken 2021

Verhalen over kansen en ontwikkelen zijn aardig, maar zelf ervaren of het past binnen de programmering van jouw bibliotheek is nog beter. De pilot bibliotheken 2021 is hiervoor ontwikkeld om bibliotheken te ondersteunen en te adviseren bij het zelf organiseren van drie bijeenkomsten voor werkzoekenden op locatie. De JobOn (W)e-learnings vol werkvormen worden hierbij ingezet en zijn zowel on- als offline te gebruiken.  

 

Het programma van de workshop

In twee uur tijd vertellen onderstaande sprekers je meer over de volgende onderwerpen:

- Stephanie Verhagen (KB) - ontwikkelingen en trends bij bibliotheken. 

- Pieter Vermeer (JobOn) - JobOn, toekomstvisie, nieuwe dienstverlening bibliotheken.

- Inge Laagewaard (JobOn) - toelichting pilot bibliotheken en JobOn-toolkit.

- Deelnemer/ervaringsdeskundige pilot 2021 - een collega uit de vorige pilot vertelt over de ervaringen en opgedane inzichten voor de bibliotheek.

- Wendy Goudzwaard (loopbaancoach en -trainer) - inzicht in de veelzijdigheid van solliciteren anno nu. Wat zijn de thema's waar werkzoekenden aan moeten werken? In 15 minuten benoemt ze de belangrijkste aandachtspunten en tips als je vanuit de bibliotheek gaat werken met de nieuwe doelgroep werkzoekenden. Kijk voor meer info over Wendy op https://www.wendygoudzwaard.nl

Interesse?

Heb je interesse of wil je meer informatie over deze workshop?  Kijk dan ook naar ons complete programma op https://jobon.nl/bibliotheek/ of neem direct contact op met Inge Laagewaard via inge@jobon.nl of 0637432265.

“Zeker nu de invloed van online een vlucht heeft genomen vanwege corona, heb ik zo de mogelijkheid gehad Zoom en andere programma’s te leren kennen. Het is ook fijn dat je veel in contact bent met andere eventmanagers, coaches en deelnemers. Dit is ontzettend leuk en je hebt al snel in de gaten dat je niet alleen staat in de wereld van werkzoekenden”.

- Hans (Eindhoven)