JobOn-Tour - ‘Elke reis begint met de eerste stap’

De zomer komt eraan en de eerste versoepelingen rondom de corona-crisis zijn een feit. Een mooi moment om onze zomeractie af te trappen! We gaan met z’n allen op JobOn-Tour. In de maanden juli en augustus lopen we met elkaar een rondje Nederland via het ‘Pebbles-Pad’. Dit pad loopt door alle steden waar JobOn actief is en bestaat uit 1 miljoen Pebbles, oftewel stappen. Door met elkaar letterlijk en figuurlijk vele ‘stappen’ te zetten brengen we veel werkzoekenden in beweging. Hoe tof is dat?!

Het idee
De face-to-face events zijn een belangrijke schakel binnen JobOn en van grote waarde binnen elke stad. Ook horen we regelmatig dat velen het netwerken in de regio missen, de persoonlijke ontmoetingen en de events buiten de deur. Omdat het de komende maanden nog lastig kan zijn om gebruik te maken van locaties als Rabobanken, bibliotheken en andere instellingen, starten we ook met wandelevents. Dit is eenvoudig en veilig te organiseren in onze nieuwe 1,5 meter samenleving. Daarnaast is de zomer de ideale tijd voor buitenevents!

Gezamenlijk doel en uitdaging JobOn-Tour
Onze eventmanagers organiseren in het hele land in totaal 100 wandelevents in de maanden juli en augustus. Doel is met minimaal 1.000 werkzoekenden het complete ‘Pebbles-Pad’ te lopen dat bestaat uit 1 miljoen Pebbles, oftewel steentjes/stappen. Dit pad loopt door de 25 steden waar JobOn actief is en staat gelijk aan een rondje Nederland.

Hoofddoel wandelevents
Netwerken in eigen regio en het uitwisselen van kennis en ervaringen met elkaar. Daarnaast is het centrale thema van deze tour ‘elke reis begint met de eerste stap!’.

"Wandelend kom je op een gemakkelijke manier met anderen in gesprek en doe je sneller nieuwe ideeën op. Daarnaast krijgt iedereen op deze manier nieuwe energie om er weer vol tegenaan te gaan!"


Over de wandelevents
Tijdens de interactieve wandelevents JobOn-Tour doen werkzoekenden nieuwe contacten op en gaan zij samen aan de slag om stappen te zetten om verder te komen in hun zoektocht naar een passende baan. Er wordt gewerkt met diverse interactieve opdrachten tijdens de wandelevents, zo staan zij stil bij verschillende aspecten die hen verder helpen in de keuzes die ze maken binnen hun loopbaan. De deelnemers dagen elkaar uit om letterlijk en figuurlijk stappen te blijven zetten na afloop van deze events. Al deze events worden begeleid door de eventmanagers zelf, vaak in samenwerking met enthousiaste wandelcoaches.

De JobOn steden waar de JobOn-Tour mogelijk is:
Almelo, Amsterdam, Amstelveen, Apeldoorn/Deventer, Arnhem, Breda, Delft, Den Haag, Doetinchem, Dordrecht, Eindhoven, Gouda, Groningen, Helmond, Hengelo, Hilversum, Hoorn, Leiden, Oss, Schiedam/Vlaardingen/Maassluis, Tilburg, Utrecht, Zaanstad, Zeist, Zwolle en Zutphen.

"Kom in beweging en zet nu de eerste stap. Bekijk hier alle events die in jouw stad plaatsvinden en meld je snel aan!"


Ook aan de slag met netwerkwandelingen?
In dit blog delen we tips voor eventmanagers die ook aan de slag willen met coaching & netwerkwandelingen!  


Over JobOn-Tour
In de maanden juli en augustus organiseert JobOn in ruim 25 steden 100 wandelevents. Met zo’n 1.000 werkzoekenden wordt zo een rondje Nederland gelopen via het ‘Pebbles-Pad’, het pad dat alle gemeentes verbindt waar JobOn actief is, en dat bestaat uit 1 miljoen Pebbles, oftewel stappen. Door met elkaar letterlijk en figuurlijk vele ‘stappen’ te zetten brengt JobOn werkzoekenden in beweging om verder te komen in hun zoektocht naar een nieuwe baan. Uiteraard wordt er tijdens deze wandelevents rekening gehouden met de RIVM-richtlijnen en vragen we iedereen zich ook aan de gepaste 1,5 meter te houden. Meer info: www.jobon.nl/tour