Organisatie

JobOn is de landelijke community voor werkzoekenden

We geloven in de kracht van een positieve mindset en de meerwaarde van actief netwerken. Met inspirerende events en online trainingen vergroot JobOn het netwerk en de vaardigheden van werkzoekend Nederland, daarbij doorbreken we het taboe dat Nederland heeft over de doelgroep. Dankzij de activiteiten van JobOn laten we zien dat de periode tussen twee banen ook op een positieve, maatschappelijke en constructieve manier kan worden ingevuld. We willen Nederland laten zien dat mensen gedurende hun hele loopbaan moeten investeren in zichzelf, leven lang ontwikkelen stimuleren wij.
Maatschappelijk impact
De geschatte jaarlijkse impactwaarde van Stichting JobOn is €810.000, dit is berekend via de Social Handprint, een instrument van MAEX waarmee de maatschappelijke impact van initiatieven en sociale ondernemingen op een visuele manier inzichtelijk wordt gemaakt. De Social Handprint is gebaseerd op de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. 
 
JobOn heeft de ambitie om de mismatch op de arbeidsmarkt op te lossen door werkzoekenden te ondersteunen in hun duurzame inzetbaarheid én aantrekkelijk te maken voor werkgevers. Daarnaast zien we dat deelnemers stappen zetten op de participatieladder doordat ze bijvoorbeeld enthousiast worden gemaakt voor vrijwilligerswerk in de wijk. Hierdoor wordt de maatschappelijke cohesie op lokaal niveau vergroot. JobOn versterkt het probleemoplossend vermogen van mensen in hun directe omgeving. Deelnemers en vrijwilligers uit het netwerk geven vorm aan hulp- en dienstverlening. Daarbij moedigen zij mensen uit hun omgeving aan om, individueel en collectief, verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen welzijn en dat van hun stads- en buurtbewoners.
 

Stichting JobOn

JobOn is sinds 2020 de nieuwe naam voor DeBroekriem. De stichting is begin 2013 opgericht door drie twintigers die elkaar vonden in de behoefte aan contact. In rap tempo is de stichting uitgegroeid tot een landelijk netwerk, met een fulltime kernteam, bestuur en raad van advies. De stichting is door het ministerie én door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) uitgeroepen tot beste vrijwilligersorganisatie van Nederland!

JobOn in cijfers
 • 9.987 werkzoekenden in één community;
 • 740 events in het afgelopen jaar;
 • 10-tallen gemeentes die met JobOn samenwerken;
 • 83 actieve eventmanagers.
 

Community

JobOn is een vrijwilligersorganisatie. De events worden georganiseerd door werkzoekenden uit ons netwerk. Wil jij ook eventmanager worden? Spreek een vrijwilliger aan tijdens een event of meld hier je interesse. JobOn is een stichting zonder winstoogmerk. Dankzij donaties van deelnemers, subsidies van gemeenten, sponsoring van ondernemers en giften van fondsen werken we een duurzame financieringsmix.
 
 
 
 
 
Stichting JobOn heeft een ANBI-status. Als onderdeel daarvan publiceren we hierbij informatie over onze organisatie:
 • KvK: 57214980
 • BTW: NL852485888B01
 • Rekeningnummer: NL07 INGB 0007 6029 48
 • Onbezoldigd bestuur: Johannes Arets (voorzitter), Hetty van Ee (secretatis) en Philip van de Weerd (penningmeester)
 • Jaarcijfers 2021 (bekijk pdf)
 • Beleidsplan en activiteitenverslag JobOn (bekijk pdf)
 • ANBI-verantwoording 2021 (bekijk pdf)

Plan nu een kennismakinsgesprek

Contact
Stuur een e-mail naar info@jobon.nl

Liever een WhatAppje sturen? Je kunt ons tijdens kantooruren bereiken via WhatsApp op +316 40 86 19 25 

Je kunt ons natuurlijk ook via LinkedIn en Instagram bereiken of ons aanspreken bij één van onze events. Heb je een vraag over een specifiek event, benader dan rechtstreeks de eventmanager.

Volg ons op LinkedIn