Traineeship JobOnTrack

Jouw loopbaan weer back on track tijdens 'JobOnTrack voor werkzoekenden'

'JobOnTrack voor werkzoekenden’ is een uniek traineeship waarbij werkzoekenden - met of zonder actuele baan en met veel of weinig werkervaring - aan de slag gaan met hun “21st century skills” waarbij trainees de regie pakken over hun loopbaan en daarmee over hun werkgeluk.

In het programma gaan we onder andere in op de veranderende arbeidsmarkt, de vereiste digitale skills én gaan deelnemers samen aan de slag om de opgedane theoretische kennis direct in de praktijk te brengen. Bij dit programma leren we door te ervaren.

Bij het traineeship 'JobOnTrack voor werkzoekenden' geloven we in het concept van practice, practice, practice! Tijdens het traineeship organiseren deelnemers als eventmanager drie events waarmee ze andere mensen inspireren. Inmiddels hebben we ruim 2.000 mensen met dit programma ontwikkeld en deze mensen hebben allemaal succesvol de praktijkopdrachten uitgevoerd!

JobOnTrack

Ontdek nieuwe skills en maak impact

Wat zijn nou effectieve manieren om te netwerken? Hoe kan je jezelf goed in de markt zetten? Hoe kan je  ondertussen maatschappelijke impact maken door betekenisvolle events te hosten? Hoe beweeg je met zelfvertrouwen in het nieuwe digitale werken. En waar zit jouw blind-spot voor verkrijgen van een nieuwe baan? Dit zijn vragen waar deelnemers antwoord op krijgen tijdens het traineeship

Of het nou gaat over kennismaken met nieuwe mensen door heel Nederland, het aanleren van nieuwe vaardigheden, het verrijken van je CV, of beter zicht krijgen op je eigen ontwikkelmogelijkheden: tijdens JobOnTrack komt dit allemaal op jouw pad!

 

Praktische informatie

Prijs

€ 1500 (ex BW)*

*Deelnemers kunnen in 2022 kosteloos het complete programma doorlopen dankzij sponsors en fondsen en er wordt dus geen eigen bijdrage verwacht.

Werkvorm

De cursus is “blended”, een combinatie van een kick-off op locatie, e-learning en huiswerkopdrachten. Als onderdeel van de cursus gaan deelnemers aan de slag met een praktijkopdracht en deze kan zowel op locatie als online via een video-conference uitgevoerd worden.

Doelgroep

Voor professionals die een nieuwe baan zoeken of van carrière willen switchen. MBO+/HBO/WO niveau. Het traineeship is voor alle leeftijden! We bereiken studenten, young-proffesionals, maar ook veel vijftigplussers.

Studielast

Leertijd is 80 uur in 10 weken. Let op: Veel werkzoekenden gebruiken het traineeship als opstap naar een betaalde baan, niet iedereen doorloopt daardoor het complete programma en dat vinden we daarom natuurlijk geen probleem. 

Ja, ik heb interesse in het traineeship

Programma

Tijdens het 10-weekse ontwikkelprogramma wordt je eerst drie weken intensief opgeleid tot facilitator voor online én voor real life events. Tijdens deze onboardings weken zijn er 6 trainingen, waarvan er 1 live op locatie in Utrecht zal zijn. Na deze intensieve startperiode (8 uur p/w) krijg je de mogelijkheid om de nieuwe vaardigheden, mogelijkheden en energie om te zetten naar de praktijk door zelf de nodige events te organiseren. Hiervoor krijg je bij JobOn het platform om dit te realiseren. Bij JobOn krijg je de handvatten om zowel zelfstandig  als in teamverband jezelf te ontwikkelen. Het mooie hiervan is dat je dit niet alleen voor jezelf doet, want door te oefenen met het organiseren en faciliteren van (online) meetings help je anderen om ook de volgende stap in hun carrière te zetten.

In de eerste maand is de gemiddelde studiebelasting 8 uur per week en met extra materiaal kan je dit laten oplopen tot 16 uur per week. Dit kan je flexibel indelen. Het programma bestaat uit 6 workshops van gemiddeld 2 uur. Tussen de workshops door word je begeleid door een coach van JobOn/IAM.Digital en krijg je een buddy waarmee je afspreekt om je groei te bespreken.  De volgende thema’s passeren de revue tijdens het programma:

Voordelen van JobOnTrack

Iedereen heeft talent en heeft het in zich om een eigen event te organiseren en faciliteren, jij ook. Na de onboardings periode van drie weken ga je in actie komen als eventmanager en ga je maatschappelijk impact maken door een workshop of webinar te organiseren, daarbij ben jij de gastheer of – vrouw en stelt JobOn een trainer beschikbaar op het gebied van persoonlijk leiderschap, jobmarketing of bijvoorbeeld ondernemerschap. Waarom? JobOn is een community voor werkzoekenden en met jouw inzet kan jij een groep werkzoekenden inspireren in hun zoektocht  en in het vinden van een passende baan.

JobOnTrack

Na afronding van het traineeship 'JobOnTrack' heb je:

  • 4 workshops, 2 masterclasses en 5 coachsgesprekken gehad

  • Jouw netwerk vergroot

  • Nieuwe vaardigheden geleerd, zoals het hosten van (online) events

  • Een versterkte positie op de arbeidsmarkt én meer zicht op jouw ontwikkelmogelijkheden.

  • Een geüpgraded cv dankzij het JobOnTrack-certificaat dat je ontvangt nadat je 3 events hebt georganiseerd.

  • Maatschappelijk impact gemaakt!

Meld je aan als voor het traineeship "JobOnTrack"

Na een telefonische intake word je toegevoegd in ons online introductie omgeving. Hier vind je veel informatie terug en kan je de afweging maken of het echt iets voor jou is. Wij zien je aanmelding graag tegemoet!

Stap 1: Vul het interesse-formulier in;

Stap 2: Telefonisch kennismakingsgesprek met je toekomstige coach

Stap 3: Je krijgt toegang tot onze online kennismakingsomgeving;

Stap 4: Kickoff-event voor nieuwe trainees op 12 januari in Utrecht.

Na de kick-off bijeenkomst volgen er een aantal sessies waarin je gaat netwerken, nieuwe skills leert en krijg je inzicht in de challenges die je aangaat, namelijk het uitvoeren van de 3 prakijkopdrachten door samen met JobOn 3 events te organiseren. Hierbij alvast de belangrijkste data voor het aankomende traineeship:

Planning

  • woensdag 12 januari: Kick-off event (Utrecht)
  • Woensdag 19 januari: Workshop - Pak de regie over je loopbaan (online)
  • woensdag 26 januari: Bootcamp - Design your challenge (online) 
  • woensdag 2 februari: Workshop - Laat jezelf zien als professional (online)

Tussen deze meetings door is er nog een coachingsgesprek, ontmoet jij je mentor en bespreek jij je persoonlijke leerdoelen met je buddy's.

JobOnTrack - Klas

Interesse?

Vul dan onderstaande webformulier in zodat we contact met je kunnen opnemen. We stellen een aantal vragen die ons inzicht geven in jouw profiel.

Indien je de ingestuurde gegevens wilt aanpassen of verwijderen, dan kan je contact met ons opnemen. Bekijk voordat je het formulier invult ook de Algemene Voorwaarden & Privacy-Verklaring van JobOn.

Ja, ik heb interesse in het traineeship