• personal branding

 • coaching

Wie ben jij achter je cv?

Leerdoelen

 • een krachtig verhaal neerzetten over wie je bent.
Je krijgt bij een sollicitatiegesprek vaak de vraag: “Vertel eens iets over jezelf”. En hoe groot is de verleiding om het dan vooral – heel veilig – over je werk te hebben. Maar jouw gesprekspartner wil vooral weten wie je bént. Wat je kán, heeft hij of zij namelijk al gelezen in je cv. Dus praten over je loopbaan tot nu toe, daarmee onderscheid je je niet echt.

Maar hoe dan wel?

In deze interactieve workshop laat loopbaancoach Taco Poot je met een aantal persoonlijke verhalen zien hoe je aan de hand van een voorwerp een krachtig verhaal kunt neerzetten over wie je bent. Door dit verhaal te gebruiken in je cv, je motivatiebrief, je LinkedIn profiel én in het sollicitatiegesprek laat je jezelf op een unieke manier zien.

Naast een aantal voorbeelden die Taco zal geven, gaan we ook zelf aan het werk met een toegankelijke oefening.

Taco Poot van Tacoaching is loopbaanadviseur en coach en houdt praktijk in Almere. Als voormalig leidinggevende bij KPN en voormalig werkzoekende heeft hij aan beide kanten van de sollicitatietafel gezeten, en is daarmee een echte ervaringsdeskundige.

 • eventmanager

  Carolien Polaseke

  betrouwbaar, sociaal // betrokken // organiseren // hands -on- mentaliteit, analytisch, communicatief, resultaatgericht, Plannen & Organiseren, coachen, proactief

 • over de trainer

  Taco Poot

  Voor organisaties verbind ik processen, systemen en mensen met elkaar met als gevolg duurzame resultaten. Ik haal niet alleen de verspilling uit de processen maar vooral ook uit de mensen. Ik geloof dat duurzame resultaten worden gerealiseerd vanuit een oriëntatie op de mens. Vanuit mijn visie zoek ik van nature verbinding met de mens. Ik werk aan wederzijds vertrouwen en creëer een veilige sfeer waar men zowel kracht als kwetsbaarheid kan laten zien. Als mensen de drie V’s (verbinding, vertrouwen, veiligheid) voelen is het vanzelfsprekend dat daar duurzame resultaten uitkomen. Mijn manier van werken is te vergelijken met wat ik als dirigent doe. Ik speel geen noten (processen/systemen/mensen); ik maak muziek (= resultaat).

“Je legt veel contacten en breidt je netwerk uit. Dat was best uit mijn comfortzone, maar door verschillende workshops bij te wonen werd ik hier steeds meer thuis in. Je leert jezelf zo goed op de kaart te zetten.”

- Renate (43, Delft)