Verleid jezelf in een baan!

Leerdoelen

 • Stappenplan ter voorbereiding van je sollicitatie
 • Een goede eerste indruk maken
 • Tips en tricks live en online solliciteren
 • Verleidingstools tijdens het gesprek

Verleid jezelf in een baan!

Hoe zorg jij ervoor dat jij die baan krijgt die je wilt? Hoe bereid je je voor? Maak jezelf onweerstaanbaar door een onuitwisbare indruk te maken. Oftewel hoe kun je de ander verleiden dat je aangenomen wordt.

Wat is verleiden?

Verleiden is jezelf en de ander zien. Verleiden van jezelf heeft te maken met energie. Het verleiden van de ander is strategie. Met welke intentie ga jij het gesprek in? Zorg ervoor dat jouw vlammentje brandt, dan kun je het vlammetje ook bij de ander aanwakkeren. Welke verleidingsstrategie had Cassanova? En wat kun jij daar van leren? Je leert de strategie te te bepalen in 3 fases.

We maken een concreet actieplan om je nieuwe werkgever te verleiden om jou aan te nemen.

 • eventmanager

  Margriet Van Der Drift

  Vanuit deze stoel werk ik met veel plezier voor Jobon. Door eventmanager te zijn wil ik mee investeren in het deze prachtige community met zijn sociale kapitaal. Ik geloof in deze manier van netwerken en het samen creëren in kansen voor mensen die opzoek zijn naar een nieuwe baan of naar verdieping zoeken voor. Je kunt mij vinden in Ede met Flip en mijn 2 kinderen Leonoor en Quinten In deze mooi omgeving maak ik graag wandelingen. Verder besteed ik mijn vrije tijd aan imkeren en werken in de tuin. Opdrachten die ik interessant vind zijn vraagstukken waarbij het gebouw niet meer klopt met de functies die een organisatie moet huisvesten. Graag zoek ik naar oplossingen waarbij gebruikers van het gebouw en zijn organisatieprocessen weer in balans zijn. Ik zie mezelf als gebouwtherapeut en daar bedoel ik mee: Zoals een relatietherapeut naar de relatie kijkt, kijk ik naar het gebouw en hoe de processen zijn gehuisvest. Complexe en moeilijke problemen intrigeren mij. Ik zie snel hoe dingen in elkaar zitten en kan onderscheiden welke mogelijke stappen gezet kunnen worden richting een oplossing. Actiegericht is mijn talent en bezit het vermogen om in Jip en Janneke taal duidelijke stappen te formuleren. Door koers te zetten zorg ik ervoor dat mensen samenwerken en dat door kleine stappen te maken snel een eerste resultaat zichtbaar wordt.

 • over de trainer

  Sandra Dierx

  Geboren in Roermond en woont al jaren in Amsterdam. In 2009 heb ik de BIK opleiding gedaan (Beroepskunstenaars in de klas), een wens die in vervulling ging. Ik kon namelijk het vak acteren toepassen in het onderwijs. Met acteren ben ik begonnen in 2004, nadat ik jaren in het bedrijfsleven had gewerkt. Ik miste daar creativiteit. Toen ik in 2002 de bomaanslag in Bali overleefde heb ik geen moment getwijfeld en mijn vaste baan opgezegd. Ik moest mijn hart volgen. Al snel kwam de eerste rol in Onderweg naar Morgen en ik was verliefd. Verliefd op acteren. Had ik het maar eerder gedaan. Maar op mijn basisschool deden ze bijna niets aan theater. Wel deden we de eindmusical, en ik kreeg de rol van diëtiste, ik had 1 zin en ik was teleurgesteld. Ik wilde meer. Maar de toneelschool zagen mijn ouders niet zitten. Wel mocht ik naar de Hogere Hotelschool en studeerde daarna Toeristisch Management. Ik ging van de ene naar de andere baan en van de ene naar de andere reis. Totdat ik dus in Bali zat en mijn baan als fashion accountmanager heb opgezegd. Ik was vastbesloten. Ik zou gaan acteren en startte als freelancer. Vanaf dat moment ben ik naast het acteren ook gaan presenteren. En vanaf het moment dat ik de BIK ging volgen, wist ik het zeker, ik wil mijn eigen bedrijf beginnen. Elk kind in Nederland moet in aanraking kunnen komen met cultuuronderwijs. En die droom werd, na zelf veelvuldig voor de klas te hebben gestaan, werkelijkheid in 2011.

“Ik heb mooie workshops kunnen organiseren met thema’s en sprekers waar ik tijdens het zoeken naar werk, en bij mijn sollicitatiegesprekken, heel veel aan heb gehad. Bovendien kon ik mijn werkervaring als eventmanager op mijn cv zetten. Dat dicht heel mooi het gat dat je krijgt als je een tijdje werkloos bent. Ik gun iedereen die werkloos is de ervaring om ook een tijdje eventmanager te zijn."

- Caroline (Tilburg)