• solliciteren

Trainingsdag bibliotheken (alléén voor medewerkers van de bibliotheek)

Leerdoelen

 • Succesvol werken met groepen
 • Bereik nieuwe doelgroepen in de bibliotheek
 • Ontwikkeling programmering voor werkzoekenden
Dankzij een financiering vanuit de Koninklijke Bibliotheek Nederland kunnen bibliotheken in Nederland profiteren van de kennis en het netwerk van JobOn (voorheen DeBroekriem). De stichting heeft jarenlange expertise met het opbouwen van communities voor werkzoekenden. Ben jij werkzaam bij een bibliotheek en wil jij ook verkennen welke rol jouw organisatie kan hebben op het gebied van Werk&Inkomen? Meld je dan nu gratis aan voor de training op 1 september. 

Zelfstandig workshops organiseren
Pieter Vermeer (JobOn) en Lisenka Akse van de Koninklijke Bibliotheek Nederland ontvangen op dinsdagochtend 1 september vertegenwoordigers van maximaal 10 bibliotheken die zijn geselecteerd om te participeren in de trainingsgroep (update 4/5: vanwege het grote animo is het aantal plekken bijgesteld naar 20 bibliotheken).

Tijdens deze online-trainingsdag nemen we de bibliotheekmedewerkers mee in het programma en de mogelijkheden van JobOn en krijgen ze handvatten hoe ze zelfstandig een aantal netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden kunnen organiseren in de eigen bibliotheek. Vanaf september willen we samen met bibliotheken een serie kleinschalige netwerkbijeenkomsten opzetten, conform de richtlijnen van het RIVM. Tijdens de training is er ook ruimte om onderling ervaringen te delen, er zijn immers al bibliotheken die volop ervaring hebben met deze doelgroep.

Ben je geïnteresseerd om nieuwe doelgroepen te bereiken in de bibliotheek en wil jij mee doen met een een pilot?  Dan begeleiden we je bij het opzetten van de eerste 3 bijeenkomsten. Je ontvangt een toolkit waarmee jezelf de nieuwe dienstverlening kunt implementeren in de bibliotheek.

Tussen 10.00 en 12.00 uur leer je alles over ons programma en ons gratis aanbod. Na de opening door Pieter Vermeer, vertelt Lisenka Akse van de KB over het landelijke beleid en trends, vervolgens pakt transformatie adviseur Marijne Vos het virtuele podium. Ze is expert als het gaat om het faciliteren van groepen en kan als geen ander groepen in beweging zetten. Vos geeft inzicht in de toolkit van JobOn. In de toolkit zitten diverse werkvormen waarmee de bibliotheek succesvol bijeenkomsten kan faciliteren, ze laat onder andere zien hoe het JobOn-Droombaan Spel tot stand is gekomen. We sluiten de sessie af met keynote spreker Aaltje Vincent. Vincent is bestseller auteur en loopbaanexpert. Ze weet alles over solliciteren anno 2020 en geeft ons in 15 minuten de belangrijkste aandachtspunten en tips als je vanuit de bibliotheek gaat werken met de nieuwe doelgroep werkzoekenden.

Interesse? Heb je interesse of wil je meer informatie over de trainingsdag?  Kijk dan ook naar ons complete programma op https://jobon.nl/bibliotheek/ of neem direct contact op met Inge Laagewaard via inge@jobon.nl of 0637432265. Vrijblijvend kun je in de middag - na het ochtendprogramma - aansluiten bij een online-event en één van de werkvormen zelf ervaren.
 • eventmanager

  Pieter Vermeer

 • eventmanager

  Inge Laagewaard

 • over de trainer

  Lisenka Akse

  Lisenka Akse (1975) is specialist in het opzetten en managen van (digitale) bibliotheek diensten. Mede onder haar verantwoordelijkheid zijn de volgende diensten geïntroduceerd : Bibliotheek en Basisvaardigheden, Al@din en Virtuele jeugdbibliotheek. Lisenka heeft een speciale interesse voor leesbevordering, educatie, mediawijsheid, digitale vaardigheden en digitalisering.

 • over de trainer

  Marijne Vos

  Als organisatieadviseur ben ik bondig en scherp. Ik vind het belangrijk mensen te prikkelen, zodat ze op een andere manier naar hun werk kijken. Het adviesproces begeleid ik dusdanig dat alle betrokkenen het proces en het eindproduct als waardevol ervaren. Ik ben in staat mensen te enthousiasmeren en te inspireren. Als projectleider ben ik daadkrachtig en innovatief. Ik heb ervaring met het ontwikkelen van nieuwe business concepten, begeleiden van veranderprocessen en het uitbouwen van netwerken. Ik zie snel en scherp welke mogelijkheden er zijn voor bedrijven. Ik ben creatief, associatief, denk in grote lijnen en benader problemen op een oplossingsgerichte manier

 • over de trainer

  Aaltje Vincent

  "Solliciteren is mijn expertise. Solliciteren is hét cruciale snijpunt op de arbeidsmarkt. Met hart en ziel help ik • werkzoekers • loopbaanprofessionals en • recruitment- en HR-professionals met een succesvol sollicitatieproces. Zodat iedereen de wens ‘Veel succes en plezier in je nieuwe werk’ kan waarmaken. Ben je werkzoeker? Meer dan 600.000 werkzoekers weten inmiddels dat je met mijn Jobmarketing 3.0 methode succesvoller solliciteert dan je nu doet. Een cv dat direct oproept ‘Die wil ik spreken!’ maak ik graag samen met je in de individuele cv- en LinkedIn-sessie of binnen een outplacementtraject."

“Ik heb mooie workshops kunnen organiseren met thema’s en sprekers waar ik tijdens het zoeken naar werk, en bij mijn sollicitatiegesprekken, heel veel aan heb gehad. Bovendien kon ik mijn werkervaring als eventmanager op mijn cv zetten. Dat dicht heel mooi het gat dat je krijgt als je een tijdje werkloos bent. Ik gun iedereen die werkloos is de ervaring om ook een tijdje eventmanager te zijn."

- Caroline (Tilburg)