Trainingsdag bibliotheken (alléén voor bibliotheekmedewerkers)

Leerdoelen

  • Succesvol werken met groepen
  • Bereiken van nieuwe doelgroepen in de bibliotheek
  • Ontwikkeling programmering voor werkzoekenden
  • Ontwikkeling van nieuwe dienstverlening Bibliotheek

Ben jij werkzaam bij een bibliotheek en wil jij ook verkennen welke rol jouw organisatie kan hebben op het gebied van Werk&Inkomen? Of ben je geïnteresseerd in het bereiken van nieuwe doelgroepen? Meld je dan nu aan voor de online trainingsochtend op 27 oktober.

Stichting JobOn (voorheen DeBroekriem) is de landelijke community voor werkzoekenden. In samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek Nederland is een programma ontwikkeld om bibliotheken mee te nemen in de mogelijkheden en kansen die er op dit moment liggen op het gebied van werk&inkomen. Tijdens deze ochtend vol inspiratie vertellen we meer over de pilot waarbij we bibliotheken ondersteunen bij het zelf organiseren van drie bijeenkomsten voor werkzoekenden op locatie.

Hiervoor is de JobOn-toolkit ontwikkeld. Hiermee kan op een eenvoudige manier aan de slag worden gegaan met het organiseren van events en is men verzekerd van een inhoudelijke bijeenkomst interessant voor werkzoekenden. De diverse werkvormen dagen de deelnemers uit om zelf aan de slag te gaan en gebruik te maken van elkaars kennis. Een nieuwe manier om andere doelgroepen te bereiken en een nieuwe dienstverlening in de bibliotheek te ontwikkelen.

Dankzij de financiering vanuit de Koninklijke Bibliotheek Nederland is deze training en de pilot gratis voor bibliotheken in Nederland en kan men profiteren van de jarenlange kennis en het netwerk van JobOn.

Het programma

In twee uur tijd vertellen onderstaande sprekers je meer over de volgende onderwerpen:

- Lisenka Akse (KB) – ontwikkelingen en trends bij bibliotheken. 

- Pieter Vermeer (JobOn) – JobOn, toekomstvisie, nieuwe dienstverlening bibliotheken.

- Inge Laagewaard (JobOn) - toelichting pilot bibliotheken en JobOn-toolkit.

- Marijne Vos (transformatieadviseur en spelletjesmaker) - inzicht in de JobOn-toolkit met diverse  werkvormen waarmee de bibliotheek succesvol bijeenkomsten kan faciliteren.

- Wendy Goudzwaard (loopbaanchoach en -trainer) - inzicht in de veelzijdigheid van solliciteren anno nu. Wat zijn de thema's waar werkzoekenden aan moeten werken?  In 15 minuten benoemt ze de belangrijkste aandachtspunten en tips als je vanuit de bibliotheek gaat werken met de nieuwe doelgroep werkzoekenden.

Een programma, kort en krachtig, dat uitdaagt om zelf meteen aan de slag te gaan in de bibliotheek. 
Tijdens de training is er ook ruimte om onderling ervaringen te delen. Er zijn immers al bibliotheken die volop ervaring hebben met deze doelgroep.

Interesse?

Heb je interesse of wil je meer informatie over de trainingsdag?  Kijk dan ook naar ons complete programma op https://jobon.nl/bibliotheek/ of neem direct contact op met Inge Laagewaard via inge@jobon.nl of 0637432265.

 

Over de trainer & eventmanager

trainer

Marijne Vos

Als organisatieadviseur ben ik bondig en scherp. Ik vind het belangrijk mensen te prikkelen, zodat ze op een andere manier naar hun werk kijken. Het adviesproces begeleid ik dusdanig dat alle betrokkenen het proces en het eindproduct als waardevol ervaren. Ik ben in staat mensen te enthousiasmeren en te inspireren. Als projectleider ben ik daadkrachtig en innovatief. Ik heb ervaring met het ontwikkelen van nieuwe business concepten, begeleiden van veranderprocessen en het uitbouwen van netwerken. Ik zie snel en scherp welke mogelijkheden er zijn voor bedrijven. Ik ben creatief, associatief, denk in grote lijnen en benader problemen op een oplossingsgerichte manier

trainer

Wendy Goudzwaard

Wendy Goudzwaard is senior coach en trainer en loopbaanexpert. Ze helpt jou om in beweging te komen naar de baan en het leven wat bij jou past. In de afgelopen 10 jaar heeft ze de succesvolle methode SES: Slim & Efficiënt Solliciteren, in 6 stappen naar de baan die bij jou past ontwikkeld. Hiermee heeft ze honderden mensen succesvol begeleid naar de volgende stap in hun loopbaan. Ze daagt je uit om veranderingen door te voeren zodat je meer werkgeluk ervaart. Want jij bent Goud Waard!

eventmanager

Inge Laagewaard

eventmanager

Pieter Vermeer

“Ik heb mooie workshops kunnen organiseren en mijn werkervaring als eventmanager op mijn cv gezet. Dat dicht het gat dat je krijgt als je een tijdje werkloos bent. Ik gun iedereen de ervaring om ook een tijdje eventmanager te zijn."

- Caroline (Tilburg)