• communicatie

 • personal branding

Succesvol webinars hosten? Leer online faciliteren!

Leerdoelen

 • Je positioneert en ‘verkoopt’ jezelf als webinar host
 • Je weet welke tools beschikbaar zijn om een online uitzending te hosten
 • Je leert hoe jij in het webinar jezelf kunt presenteren in een korte pitch
 • Je weet hoe je gastsprekers kunt voorbereiden op hun rol als presentator
Deze online training is exclusief voor de eventmanagers van JobOn. Wil je ook leren online faciliteren? Meld je eerst aan als Eventmanager (m/v) bij JobOn.

JobOn is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Jaarlijks hebben we 250 vrijwilligers die in heel Nederland netwerkbijeenkomsten en workshops organiseren voor werkzoekenden. Daarbij nodigen deze vrijwilligers experts uit op het gebied van solliciteren, personal branding, ondernemerschap of bijvoorbeeld mindset. Ben jij in-between-jobs en wil jij in deze Corona-periode maatschappelijk impact maken? Meld je dan nu aan als Eventmanager! Als je dat deze week doet, dan kan je maandag ook meekijken met deze online training "Succesvol webinars hosten? Leer online faciliteren!".

In deze online training delen we tips over het gebruik van WebinarGeek, Zoom, WhatsApp, MentiMeter, Kahoot, Mural en Whereby. We maken een start met de contouren van jouw eerste eigen webinar of online training én gaan in drietallen oefenen om virtueel het podium te pakken. We hebben een mystery guest als gastspreker die daar nog extra tips over gaat delen.

Aan de hand van praktijksituaties en -voorbeelden leer je in deze spoedcursus van 90 minuten de basisvaardigheden zodat jij aankomend maand je eerste online training kan hosten! Na afloop van deze online training wordt je via JobOn gekoppeld aan een coach. Samen ga je via een test-webinar oefenen, zodat je daarna voldoende vertrouwen hebt om je eerste live webinar te organiseren.

Ben jij een trainer en vind je het leuk om als gastspreker een keer het virtuele podium te pakken bij JobOn? We zijn regelmatig op zoek naar recruiters, HR-experts, keynote-speakers of ondernemers die een workshop of masterclass willen verzorgen over solliciteren, personal branding, flow&fun, burn-out, ondernemerschap, coaching of persoonlijk leiderschap. Kijk op www.jobon.nl/gastspreker/ voor meer informatie.
 • eventmanager

  Pieter Vermeer

 • over de trainer

  Danny Stigter

“Je legt veel contacten en breidt je netwerk uit. Dat was best uit mijn comfortzone, maar door verschillende workshops bij te wonen werd ik hier steeds meer thuis in. Je leert jezelf zo goed op de kaart te zetten.”

- Renate (43, Delft)