• coaching

Succesvol duurzaam onderhandelen

In deze training leer je om stevig te onderhandelen op de inhoud, zonder daarmee de relatie met de andere partij te schaden.

Je leert om een onderhandeling zó aan te pakken dat je samen tot een win–win situatie kan komen. Geen getouwtrek of hakken in het zand, maar ook geen liters water bij de wijn.

Je leert onderhandelen op basis van de principes van de Harvard-methode. Deze methode is ontwikkeld om conflictsituaties op de best mogelijke manier op te lossen. De stappen van de methode helpen je in elke situatie waarin jouw belangen tegenover de belangen van de andere partij lijken te staan.

Daarnaast leer je je eigen onderhandelstijl beter kennen en leer je hoe je die optimaal kunt inzetten.

Voor wie

Voor iedereen die wil leren om stevig te onderhandelen op de inhoud, zonder daarbij de relatie te schaden. Ook heel nuttig voor mensen die moeilijk ‘nee’ kunnen zeggen.

Resultaat

Je weet hoe je een onderhandelingsgesprek voorbereidt en hoe je de 5 stappen van het Harvard-model in praktijk brengt. Hiermee vergroot je de kans op een win-winuitkomst.

Over de trainer

Petra Vries is communicatietrainer en jurist. Als jurist bemiddelde zij in talloze conflicten, vaak tussen ruziënde buren over alles wat je zoal bij de Rijdende Rechter voorbij ziet komen. Door mijn bemiddeling vonden de partijen vaak een duurzame oplossing waardoor langslepende juridische procedures voorkomen konden worden.

​Petra baseert haar trainingen en coaching voor een groot deel op de Harvard-methode, een bewezen succesvolle onderhandelmethode, ontwikkeld aan Harvard Law School. Petra houdt van praktisch. Daarom krijg je als deelnemer altijd veel handvatten, checklists en concrete tips mee. Zodat je direct aan de slag kunt en de geleerde vaardigheden meteen in praktijk kunt brengen.

  • eventmanager

    Anja Steenhof

    sociaal // betrokken // organiseren // hands -on- mentaliteit

  • over de trainer

    Petra Vries

    Ik ben Petra Vries, trainer Duurzaam Onderhandelen en jurist. Ik geloof dat de wereld meer onderhandelaars nodig heeft die op basis van zakelijkheid en empathie in gesprek kunnen gaan en blijven. Mensen die stevig voor hun eigen belangen kunnen opkomen, zonder de belangen van de ander uit het oog te verliezen. Die niet aansturen op polarisatie vanwege verschillende opvattingen of gekwetste ego’s, maar samen aan de optimale oplossing werken voor alle partijen. Niet als tegenstanders, maar als creatieve probleemoplossers.

“Ik solliciteer, netwerk en help anderen graag verder. Deze combinatie vind ik terug in de vrijwilligersfunctie van eventmanager. Ik ontmoet daarbij nieuwe mensen en luister graag naar hun verhalen en ervaringen”

- Theo (Breda)