Storytelling in je sollicitatie

Leerdoelen

  • Wat het vertellen van een verhaal in je sollicitatie betekent en waarom het belangrijk is.
  • Hoe je op een interessante manier je motivatiebrief kunt starten met een verhaal.
  • Hoe je een aantrekkelijke profieltekst schrijft die uitnodigt om je cv verder te lezen.
  • Hoe je de beschrijving van je werkzaamheden op je cv omzet naar een aantrekkelijk verhaal(tje).
  • Netwerken met andere deelnemers via break-outsessies.

Opvallen met je sollicitatie door storytelling te gebruiken

Met je motivatiebrief en cv kun je meer dan een standaard tekstje schrijven en opsommen wat je allemaal hebt gedaan in je carrière. Werkgevers en recruiters zijn wel een beetje klaar met brieven die beginnen met: Naar aanleiding van…

Jezelf onderscheiden door anders te schrijven

Met storytelling in je sollicitatie zorg je ervoor dat jouw sollicitatie opvalt tussen de andere kandidaten. In dit webinar kom je te weten hoe jij ijzersterk je motivatiebrief kan beginnen. En hoe jij je profieltekst zo formuleert dat het niet anders kan dat jij als dé professional wordt gezien. Als je daarbij ook je werkzaamheden in bulletpoints als ministory’s beschrijft, heb je alle ingrediënten in huis om jezelf als de beste kandidaat te presenteren.

Wil jij opvallen met je sollicitatie door storytelling te gebruiken in brief en cv? De interesse wekken van de lezer en zorgen dat jouw ervaring echt overkomt? Meld je dan aan voor dit webinar!

 


Juni 2022 - De maand van het verhaal

Deze workshop is onderdeel van de maand van het verhaal, oftewel 'Storytelling'! Verhalen vertellen doen we al zolang de mensheid bestaat. Denk aan de muurschilderingen die de eerste mensen maakten. Dat was destijds dé manier om te vertellen aan anderen wat er allemaal gebeurde!

Je bent meer dan alleen het beroep dat je hebt geleerd. Je hebt verschillende normen en waarden, die je kunnen helpen om een passende baan te vinden. Het samenvoegen van relevante onderdelen is een belangrijk aspect van storytelling. Weet je wat jouw kwaliteiten, normen en waarden zijn?

Bekijk alle events op de projectpagina: De maand van het verhaal!

maand van het verhaal

Wie organiseert dit event?

trainer

Visie Branding

Wil jij bouwen aan je brand en zichtbaar zijn? Ik help je met het vertalen van je persoonlijkheid naar een personal brand die onderscheidend en aansprekend is.

eventmanager

Alessandra Janssens de Vroom

Mindfulness mentor en persoonlijke groei coach met focus op de kernwaarden vrijheid, liefde, groei, impact en plezier. Op een liefdevolle manier breng ik jou in beweging om stappen te maken in het leven en rust in jouw hoofd te creëren. Voor JobOn ben ik graag event manager.

eventmanager

Patricia van der Klink

Communicatieadviseur die je reputatie versterkt met heldere communicatie, branding en content. Combineert haar vakgebied marketing & communicatie met haar ervaring in solliciteren.

“Zeker nu de invloed van online een vlucht heeft genomen vanwege corona, heb ik zo de mogelijkheid gehad Zoom en andere programma’s te leren kennen. Het is ook fijn dat je veel in contact bent met andere eventmanagers, coaches en deelnemers. Dit is ontzettend leuk en je hebt al snel in de gaten dat je niet alleen staat in de wereld van werkzoekenden”.

- Hans (Eindhoven)