• solliciteren

STAR's, de techniek van succesverhalen!

Leerdoelen

 • Leer werken met de STAR-methode
Als je vaker hebt gesolliciteerd herken je de vraag "Kun je daar een voorbeeld van geven?" vast wel. Je hebt net gezegd dat je productief bent en de recruiter of werkgever wil dan natuurlijk voorbeelden horen die laten zien dat je inderdaad over die eigenschap beschikt.

Met de STAR-methode is dat voortaan een fluitje van een cent!

Daarnaast maak je het de recruiter makkelijk. Hij of zij is vaak getraind om een sollicitatiegesprek volgens de STAR-methode af te nemen. Door deze methode zelf toe te passen in je antwoorden geef je de recruiter wat hij of zij uit het gesprek wil halen.

Tijdens deze workshop leer je hoe je de methode stap-voor-stap toepast. Je gaat de deur uit met zicht op tenminste 3 persoonlijke competenties en 3 persoonlijke STAR-verhalen.

De gastspreker is Catrien Ohmstede. Catrien is loopbaancoach en heeft al, jarenlang als loopbaanprofessional, heel veel mensen geholpen bij het vinden van een nieuwe uitdaging.


 • eventmanager

  Anita Ruijs

  Ik ben Anita en heb me als eventmanager aangemeld omdat ik positieve energie krijg om medewerkzoekenden verder te helpen. Ik ben een HBO-er die via de financiën in de logistiek en inkoop is gerold. Ik ben een positief ingesteld persoon en een kei in plannen en organiseren. Relaties en data geven mij een boost. Ik wil graag aan de slag als inkoper bij een non-profit organisatie of als Supply Chain specialist in een mensgerichte organisatie. Dit kan zijn als planner of coördinator.

 • over de trainer

  Catrien Ohmstede

  TAR, de techniek van succesverhalen! Als je vaker hebt gesolliciteerd herken je de vraag “Kun je daar een voorbeeld van geven?” vast wel. Je hebt net gezegd dat je proactief bent en de recruiter of werkgever wil dan natuurlijk voorbeelden horen die laten zien dat je inderdaad over die eigenschap beschikt. Met de STAR-methode is dat voortaan een fluitje van een cent! Daarnaast maak je het de recruiter makkelijk. Hij of zij is vaak getraind om een sollicitatiegesprek volgens de STAR-methode af te nemen. Door deze methode zelf toe te passen in je antwoorden geef je de recruiter wat hij of zij uit het gesprek wil halen. Ik leer je hoe je de methode stap-voor-stap toepast. Je gaat de deur uit met zicht op tenminste 3 persoonlijke competenties en 3 persoonlijke STAR-verhalen.

“Ik solliciteer, netwerk en help anderen graag verder. Deze combinatie vind ik terug in de vrijwilligersfunctie van eventmanager. Ik ontmoet daarbij nieuwe mensen en luister graag naar hun verhalen en ervaringen”

- Theo (Breda)