Speel het droombaanspel!

Leerdoelen

  • ontdek wat jouw droombaan is
  • krijg inzicht in de dingen die je blij maken
  • ontmoet en deel ervaringen met andere werkzoekenden

Partnerevent Bibliotheek Stadskanaal | JobOn

Speel je mee? Verandering in je werk of leven komt niet door te wachten op de juiste kans. Door het ondernemen van actie en het zetten van stappen kom je erachter wat voor werk jij zoekt en op welke manier jij waarde wil toevoegen. Dit hoeft niet zwaar te zijn en het kan op een leuke en interactieve manier.

Ga tijdens het droombaanspel samen met ons op zoek naar wat jouw ideale baan is en wat jij zelf kunt doen om je droombaan te vinden. Wat wilde je worden toen je klein was? Hoe ziet je droombaan eruit? Wie zou kunnen helpen om de eerste stap te zetten naar je droombaan? We gebruiken de kennis van de groep en gaan samen op expeditie naar de vragen en antwoorden die jij hebt.

Na de plenaire opening ga je in een groep van 3, 4 of 5 personen het droombaanspel spelen. Het spel bestaat uit 6 stappen waarbij je in gesprek gaat met de andere deelnemers die net als jij in-between-jobs zijn. Speel je mee?

//

Bibliotheek Stadskanaal organiseert samen met de stichting JobOn netwerkbijeenkomsten. Samen met andere werkzoekenden gaan deelnemers aan de slag om het cv te verbeteren, tips te delen en te netwerken. 

Vaak is solliciteren een eenzaam proces. Werkzoekenden zitten veelal in hun eentje thuis achter de pc naar vacatures te zoeken. Tegenwoordig is het echter belangrijk om actief te netwerken. Dankzij de netwerkbijeenkomsten van JobOn bij de bibliotheek kunnen werkzoekenden hun netwerk vergroten en direct hun sollicitatievaardigheden verbeteren. 

 

  • eventmanager

    Inge Laagewaard

“Jobon heeft mij geholpen om mijzelf goed zichtbaar te maken en mijn netwerk te vergroten. Ik wilde een carrière switch maken in een andere functie en branche en dan zul je een nieuw netwerk moeten aanboren. Ik heb optimaal gebruik gemaakt van de workshops, e-learnings en teamdagen om mijzelf goed te kunnen profileren. Hierdoor is er nu een mooie baan op mijn pad gekomen."

- Kim (Oss)