• solliciteren

 • coaching

Solliciteren vanuit huis in tijden van Corona

Leerdoelen

 • Zorg je arbeidsmarktklaar bent
 • Maak een targetlist
 • Leer hoe je succesvol solliciteert in tijden van Corona
Sollicitatiegesprekken via videobellen in tijden van thuiswerken en social distancing. In de Facebook-groepen voor recruiters wordt volop gedeeld over de tooling voor sollicitatiegesprekken via videobellen, zoals WhatsApp, Zoom, Skype , FaceTime, Skype (for business), Google Duo, Google Hangout, Jitsi Meet, Talky, Pexip, Google Meet en Whereby. Zodat de gesprekken wél door kunnen gaan. Voor bijvoorbeeld IT-recruiters is dit busines as usual en voor vele andere selecteurs, recruiters, HR en vacaturehouders, is dit een nieuwe stap. 
 
Een sollicitatiegesprek is voor de meesten van ons al iets (ver) buiten je comfortzone. Via video kan het dan helemaal zijn. En een succesvol een sollicitatiegesprek voeren draait altijd al om voorbereiding, voorbereiding, voorbereiding en nu komt daar deze bijzondere, technische omstandigheid bij. 
 
Aaltje Vincent geeft tips over hoe jij jezelf krachtig kunt presenteren. Maar het is dan wel belangrijk dat je eerst weet wat je wilt. Daarover kan je pas nadenken als je arbeidsmarkt klaar bent. Weet je niet wat dat is? Dan is het zeker de moeite waard om mee te kijken met dit webinar. Vervolgens deelt ze tips over hoe jij in beeld kunt komen bij relevante werkgevers, dat begint met het maken van een targetlist. Heb je nog geen concrete targetlist? Aaltje Vincent deelt waardevolle tips zodat jij in no-time die passende baan het gevonden.


Praktische informatie
Dit webinar is onlangs uitgezonden en toen was in no-time het maximale aantal kijkers bereikt. Inmiddels hebben we onze licentie verhoogt en nu kunnen we per webinar maximaal 250 mensen laten meekijken. Dit webinar werd zeer hoog gewaardeerd door de kijkers en daarom hebben we samen met Aaltje Vincent besloten om het webinar op maandagochtend 31 maart volledig te herhalen. Het is dus geen live webinar. Tijdens het webinar kan je via de chat vragenstellen aan een coach die als moderator meekijkt. Heb je naar aanleiding van dit webinar gerichte vragen aan Aaltje Vincent? Dan is er speciaal voor JobOn een telefonisch spreekuur op dinsdagochtend 31 maart  van 10.00 tot 11.00 uur, kijkers van het webinar krijgen daar informatie over per mail. 

Last-minute aanmelden en nog meekijken? Gebruik dan deze directe link: https://jobon.webinargeek.com/jobon-air-solliciteren-vanuit-huis-1  
 • eventmanager

  Pieter Vermeer

 • over de trainer

  Aaltje Vincent

  "Solliciteren is mijn expertise. Solliciteren is hét cruciale snijpunt op de arbeidsmarkt. Met hart en ziel help ik • werkzoekers • loopbaanprofessionals en • recruitment- en HR-professionals met een succesvol sollicitatieproces. Zodat iedereen de wens ‘Veel succes en plezier in je nieuwe werk’ kan waarmaken. Ben je werkzoeker? Meer dan 600.000 werkzoekers weten inmiddels dat je met mijn Jobmarketing 3.0 methode succesvoller solliciteert dan je nu doet. Een cv dat direct oproept ‘Die wil ik spreken!’ maak ik graag samen met je in de individuele cv- en LinkedIn-sessie of binnen een outplacementtraject."

“Ik solliciteer, netwerk en help anderen graag verder. Deze combinatie vind ik terug in de vrijwilligersfunctie van eventmanager. Ik ontmoet daarbij nieuwe mensen en luister graag naar hun verhalen en ervaringen”

- Theo (Breda)