• personal branding

 • communicatie

Sollicitatietraining met videocoaching

Leerdoelen

 • Hoe je inhoudelijk het beste uit een sollicitatiegesprek kunt halen
 • Hoe je goed om kunt gaan met non-verbale communicatie
 • Bewust te worden van lichaamshouding en uitstraling
Nerveus, vlinders in je buik, onzeker of juist zelfverzekerd? Zelfs de meest doorgewinterde sollicitant weet vaak nauwelijks hoe hij of zij echt overkomt bij potentiële werkgevers. Kon je jezelf maar eens zien zitten bij zo’n gesprek…

Dat is precies wat we doen bij deze workshop. In een kleine groep oefenen we sollicitatiegesprekken met een HRM professional. De gesprekken film ik, en we kijken met elkaar stukken terug. Je ziet dus direct van jezelf hoe je overkomt tijdens het gesprek. Zowel de beelden van jezelf als die van de andere deelnemers zijn heel leerzaam.

Je leert:
– Hoe je inhoudelijk het beste uit een sollicitatiegesprek kunt halen
– Hoe je goed om kunt gaan met non-verbale communicatie
– Bewust te worden van lichaamshouding en uitstraling
– Hoe je écht contact maakt

Ben je zakelijk authentiek? Of gezond kwetsbaar? Ben je in staat om tijdens een gesprek naadloos over te schakelen van pluspunt naar pluspunt?

Voorbereiding
Stuur vooraf een casus waar je op wilt oefenen. De advertentie waarop of de brief waarmee je hebt gesolliciteerd. Of misschien een brief die je al eerder hebt geschreven. Zodat we een zo reëel mogelijk sollicitatiegesprek kunnen voeren.

Marijn Schilders was camerajournalist bij de publieke omroep en heeft zichzelf omgeschoold tot videocoach. Ze werkt als coach en trainer vanuit haar eigen bedrijf MarijnFilmt. “Mijn camera is de spiegel waarmee ik mensen ontdekkingen laat doen over zichzelf. Ik help om die ontdekkingen om te zetten in efficiënter gedrag.”

 • eventmanager

  Wicky Eleftheriadis

  enthousiaste projectmanager uit de facilitaire branche met jaren ervaring in contractmanagement. Ik heb een positieve houding en uitstekend inlevingsvermogen. Dit wordt niet alleen gewaardeerd door mijn collega’s maar zeker ook door mijn contractpartijen. Ook niet onbelangrijk: ik beschik over een goede portie humor en geniet van de sociale contacten op het werk.

 • over de trainer

  Marijn Schilders

“Je legt veel contacten en breidt je netwerk uit. Dat was best uit mijn comfortzone, maar door verschillende workshops bij te wonen werd ik hier steeds meer thuis in. Je leert jezelf zo goed op de kaart te zetten.”

- Renate (43, Delft)