Sociale (on)veiligheid op het werk

Leerdoelen

  • Verkennen van het thema sociale veiligheid
  • Bewustwording van wat je zelf kan bijdragen aan een sociaal veilige omgeving
  • Zicht krijgen op het ontstaan van een onveilige bedrijfscultuur

Sociale veiligheid wat is dat eigenlijk?

Sociale veiligheid is ‘hot’. Dan hebben we het niet alleen over de pijnlijke voorbeelden van grensoverschrijdend gedrag, machtsmisbruik of intimidatie die dagelijks in het nieuws zijn. Sociale veiligheid gaat over meer dan dat, het gaat over onze cultuur, over de ongeschreven regels van ‘zo doen we dat hier.’ We zijn met zijn allen op zoek naar nieuwe normen en waarden en passende omgangsvormen. Sociale veiligheid wordt daarbij nog vaak verward met ‘lief zijn voor elkaar’ of ‘je mag tegenwoordig ook niks meer zeggen’.

En wat als het onveilig is?

Deze workshop is een verkenning naar wat sociale veiligheid nu eigenlijk inhoudt. We zien hoe we veiligheid verschillend kunnen beleven. We kijken ook naar de bedrijfscultuur. Onderzoeken hoe een onveilige cultuur kan ontstaan. En wat dat betekent voor de ontwikkeling van mensen en voor de performance van het bedrijf.

Een sociaal veilige omgeving, wat kun je zelf doen?

We onderzoeken hoe we een sociaal veilige omgeving kunnen creëren. Kijken naar wat leiders en medewerkers daarin kunnen betekenen. En ontdekken wat je zélf kunt doen.

Over de trainer

Blijf automatisch op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken automatisch alle nieuwe events, blogs en carrièrekansen.

Wie organiseert dit event?

trainer

Jurgen Hell

De beste teams worden gekenmerkt door een veilige sfeer waarin mensen zich vrij voelen hun mening en ideeën te geven en waarin fouten als leerervaring worden opgepakt.

eventmanager

Marouska Brandsma

Mijn kwaliteiten verbinden, inspireren en organiseren zet ik graag in voor het organiseren van workshops voor werkzoekenden en anderen die zich net als ik persoonlijk willen ontwikkelen.

Blijf geloof houden en jezelf ontwikkelen. Het maakt je erg aantrekkelijk voor een toekomstige werkgever.

- Eventmanager: Priscilla