Schrijf een omgekeerde sollicitatiebrief

Leerdoelen

  • Je leert hoe je een beeldende tekst schrijft.
  • En hoe je moeiteloos begint met schrijven.
  • Je leert een briljante copywriters-techniek: om- en omkeren.

Zweetdruppels druipen van de klok

Het is zondagavond of eigenlijk al maandag 3:00 uur ’s ochtends en die brief moet af. Je sollicitatiebrief welteverstaan. Uit alle macht probeer je er 3 redenen uit te persen over waarom je zo’n geschikte kandidaat bent, maar och, van harte gaat het niet. ‘Waarom is het schrijven van een goeie brief nou toch zo godvergeten moeilijk?’, vraag je jezelf wanhopig af.

Draai de bliksemse boel lekker om

Het antwoord is simpel. Je moet het hele verhaal omkeren. Als werkzoekenden stellen we ons vaak nederig op. We proberen we een verhaal over onszelf te vertellen dat maar moet kloppen met de potentiële werkgever. Daar gaat het mis. Veel praktischer is het om in jezelf te zoeken wat jij wil van een werkgever.

Dus, dit ga je doen

Je schrijft vandaag een omgekeerde sollicitatiebrief. Dat is een onvervalste ode aan jezelf en een pittig wensenlijstje voor je nieuwe baas ineen. Je gaat echt aan het werk. Kijken. Zoeken. Schrijven. Je leert hoe je beeldend schrijft en hoe je moeiteloos kan beginnen. Je eindigt met niets minder dan een steengoed verhaal van precies 20 zinnen. Jouw verhaal. Grote klasse.

 


Juni 2022 - De maand van het verhaal

Deze workshop is onderdeel van de maand van het verhaal, oftewel 'Storytelling'! Verhalen vertellen doen we al zolang de mensheid bestaat. Denk aan de muurschilderingen die de eerste mensen maakten. Dat was destijds dé manier om te vertellen aan anderen wat er allemaal gebeurde!

Je bent meer dan alleen het beroep dat je hebt geleerd. Je hebt verschillende normen en waarden, die je kunnen helpen om een passende baan te vinden. Het samenvoegen van relevante onderdelen is een belangrijk aspect van storytelling. Weet je wat jouw kwaliteiten, normen en waarden zijn?

Bekijk alle events op de projectpagina: De maand van het verhaal!

maand van het verhaal

Wie organiseert dit event?

trainer

Charlie Vielvoye

Copywriter en schrijftrainer. Een jonge hond. Wil al het nutteloze jargon en oeverloze managementtaal uit de samenleving slopen. En snakt altijd naar meer bebop en Bukowski in zijn teksten.

eventmanager

Dimitry de Vink

Organiseren en netwerken doe ik omdat het leven zonder gewoon minder leuk is. Al jaar en dag raak ik betrokken bij evenementen. Zo niet, dan bedenk ik ze zelf. Mijn hart ligt bij mensen en events. Ik handel uit enthousiasme, betrokkenheid en ervaring.

Fantastisch! Wat een mooi platform. Wanneer je na ontslag in eens niet meer ergens bij hoort, bij betrokken bent dan is betrokken zijn bij JobOn heel fijn.

- Mira Blom