Schrijf een omgekeerde sollicitatiebrief

Leerdoelen

  • Je leert hoe je een beeldende tekst schrijft
  • En hoe je moeiteloos begint met schrijven
  • Je leert een briljante copywriters-techniek die je al veel eerder had willen kennen

Zweetdruppels druipen van de klok

Het is zondagavond of eigenlijk al maandag 3:00 uur ’s ochtends en die brief moet af. Je sollicitatiebrief welteverstaan. Uit alle macht probeer je er 3 redenen uit te persen waarom je zo’n geschikte kandidaat bent, maar och, van harte gaat het niet. ‘Waarom is het schrijven van een goeie brief nou toch zo godvergeten moeilijk?’, vraag je jezelf wanhopig af.

Draai de bliksemse boel lekker om

Het antwoord is simpel. Je moet het hele verhaal omkeren. Als werkzoekenden stellen we ons vaak nederig op. We proberen een verhaal over onszelf te vertellen dat maar moet kloppen met de potentiële werkgever. Daar gaat het mis. Veel praktischer is het om in jezelf te zoeken wat jij wil van een werkgever.

Dus, dit ga je doen

Je schrijft vandaag een omgekeerde sollicitatiebrief. Dat is een onvervalste ode aan jezelf en een pittig wensenlijstje voor je nieuwe baas ineen. Je gaat echt aan het werk. Kijken. Zoeken. Schrijven. Je leert hoe je beeldend schrijft en hoe je moeiteloos kan beginnen. Je eindigt met niets minder dan een steengoed  eigen verhaal. Grote klasse. 


Blijf automatisch op de hoogte

Niet elke keer naar de website gaan om events te zoeken? Dat kan! Meld je aan voor onze nieuwsbrief en wij brengen je elke twee weken automatisch op de hoogte van alle nieuwe events, blogs en kansen voor jouw loopbaan.

nieuwsbrief

Wie organiseert dit event?

trainer

Charlie Vielvoye

Copywriter en schrijftrainer. Een jonge hond. Droomt van een wereld waarin iedereen kraakhelder zegt wat ie bedoelt. En snakt altijd naar meer bebop en Bukowski in zijn teksten.

eventmanager

Elice de Gier

Talige, analytische en verbindende meedenker die via JobOn graag een positieve sociaal-maatschappelijke bijdrage wil leveren.

Probeer open te staan voor alles wat er op je pad komt, heb vertrouwen, want er komt echt wel weer iets leuks voorbij. Wanneer is niet bekend, maar ga intussen zoveel mogelijk workshops e.d. volgen, nieuwe mensen ontmoeten, gesprekken voeren en dan kom je er wel.

- Ilse (Team Hoorn)