Omgaan met vooroordelen en discriminatie tijdens het solliciteren.

Leerdoelen

 • Omgaan met tegenwerpingen en afwijzingen.
 • Discriminatie en vooroordelen herkennen.
 • Inzicht krijgen in de ethiek van het sollicitatieproces.

Dit jaar staat niet alleen in het teken van corona maar ook van discriminatie en vooroordelen. Uit de rapportage Discriminatiecijfers 2019 van Rijksoverheid blijkt het aantal geregistreerde meldingen is toegenomen. Maar hoe zit het met discriminatie op de arbeidsmarkt? Volgens de Monitor arbeidsdiscriminatie ligt het aantal meldingen de afgelopen 5 jaar omtrent 30% van de 1000-1500 deelnemers. Hoe ga je, als sollicitant, hiermee om?

Op dinsdag 29 september om 11.00 uur geeft Liza de Kind een interactieve sessie over omgaan met vooroordelen en discriminatie tijdens het solliciteren. Liza is Corporate Recruiter bij Konica Minolta Solutions Nederland BV waar diversiteit en inclusie voorop staan. Haar visie is: recruitment gaat over skills culture fit, diversiteit is essentieel voor een succesvolle en vooruitstrevende organisatie.

Wat valt er precies onder discriminatie? Welke eisen in de vacatures zijn wel en niet toegestaan? En hoe zit het met de vragen tijdens een sollicitatiegesprek?

Ontdek dit tijdens deze webinar en meld je aan!

 • eventmanager

  Diane Nguyen

  Mijn naam is Diane Mulders-Nguyen en ik kom uit Amsterdam. Met mijn enthousiaste en ondernemende persoonlijkheid maak ik makkelijk contact met verschillende mensen. Mijn missie is om de juiste mensen met elkaar te verbinden. Als ervaren recruiter maak ik mensen bewust van hun eigen kracht en talenten. Ik heb oprecht interesse in mensen en hoor graag hun persoonlijke verhaal. Voor mijn werk heb ik meerdere evenementen georganiseerd en sollicitatietrainingen gegeven aan verschillende doelgroepen. Ook heb ik tijdens mijn studie en vereniging JCI Amsterdam International evenementen georganiseerd en gepresenteerd. Zowel persoonlijk als zakelijk wil ik een positieve bijdrage leveren en impact maken.

 • over de trainer

  Liza de Kind

  Liza de Kind is Corporate Recruiter bij Konica Minolta Business Solutions Nederland. Ze is verantwoordelijk voor recruitment, stageprogramma's, employer branding, onboarding en samen met een fantastisch team pakt ze ook andere hr-projecten op. Hiervoor heeft ze sales en recruitment gecombineerd en collega's gecoacht. Liza is resultaatgericht en streeft naar een efficiënter sollicitatieproces, die open en eerlijk is. Door slechte ervaringen in sollicitatieprocessen heeft ze besloten om dit als recruiter anders te doen. Ze vindt het belangrijk om in de doelgroep te verdiepen en oprechte interesse te tonen in verschillende individuen. Ze creëert een optimale candidate experience door de kandidaat centraal te stellen. Als persoon pleit ze voor diversiteit & inclusie. Haar missie is om continu managers, recruiters en klanten bewust te maken dat dit essentieel is binnen de organisatie. Haar visie is om samen met hen de wereld te creëren zonder discriminatie en vooroordelen. Voor Liza is niets leuker dat in gesprek gaan met diverse mensen met verschillende achtergronden. Ze gelooft dat dit de productiviteit en werkplezier verhoogd binnen de organisatie.

“Jobon heeft mij geholpen om mijzelf goed zichtbaar te maken en mijn netwerk te vergroten. Ik wilde een carrière switch maken in een andere functie en branche en dan zul je een nieuw netwerk moeten aanboren. Ik heb optimaal gebruik gemaakt van de workshops, e-learnings en teamdagen om mijzelf goed te kunnen profileren. Hierdoor is er nu een mooie baan op mijn pad gekomen."

- Kim (Oss)