• coaching

Netwerken is net-werken, nu ook op afstand!

Leerdoelen

 • Je weet hoe je de gunfactor kunt kweken
 • Je weet hoe je een netwerkbijeenkomst kunt voorbereiden
 • Je weet hoe je jouw netwerk effectief kunt indelen
 • Je weet hoe je optimaal gevonden kunt worden, ook digitaal
 • Je weet hoe je met meer zelfvertrouwen kunt blijven netwerken
Dat netwerken belangrijk is hoor je waarschijnlijk regelmatig, maar waarom wordt het zó vaak verteld? 

Hoe vaak hoor je wel niet dat een goed netwerk cruciaal is voor het vinden van een nieuwe baan en succes? Dat het onderhouden en uitbreiden ervan een hoofdrol zou moeten spelen in jouw carrière- of sollicitatiestrategie? Inderdaad, vaak genoeg. Onderhand weet iedereen wel dat netwerken belangrijk is, maar waarom precies?

Iedereen bouwt in de loop van de tijd een netwerk op, maar actief netwerken en een succesvol netwerk optimaal benutten is complexer dan vaak gedacht. Voordat we starten met de ‘waarom’ vraag, kijken we daarom eerst naar wat netwerken eigenlijk is.
Netwerken is het opbouwen en onderhouden van langdurige relaties, die wederzijds voordelig zijn en die van belang kunnen zijn bij het realiseren van doelen in zowel je carrière als je privéleven
Netwerken gaat dus veel verder dan het uitwisselen van informatie of het smeken om gunsten van anderen. Het gaat om het aangaan van relaties met mensen die vaak je gemeenschap van collega’s en/of je vrienden worden in het vervolg van je carrière. Maar het gaat ook om de gunfactor!

Netwerken kan de basis zijn van een succesvolle vervolgstap in je carrière. De kracht van netwerken wordt door niemand onderschat, maar waarom is netwerken dan zo belangrijk?
 
Dit en vele andere vragen ga ik met jullie bespreken in deze Webinar :
 
-Netwerken met Lef
-We ontkomen er ook dus niet aan als werkzoeker. Hoeveel mogelijkheden de online-wereld ons ook biedt, in mijn ogen kan dit nooit het offline echte contact vervangen.
-Graag deel ik netwerktips waarmee netwerken een stuk leuker is. Zo ga je straks na Corona met plezier naar je volgende netwerkbijeenkomst met meer LEF.

 Heb jij je last minute nog aangemeld een geen bevestiging gehad? Check: https://jobon.webinargeek.com/jobon-air-netwerken-is-net-werken-nu-ook-op-afstand
 • eventmanager

  Pieter Vermeer

 • over de trainer

  Pieter Koevoets

  'Loopbaancoach, Netwerkcoach, Social media trainer, LinkedIn-specialist, Video solliciteren, Ondernemer-coach: Daagt werkzoekers en jonge ondernemers uit en helpt hen met lef scherp te profileren'

“Wat mij energie gaf om door te gaan waren de events die ik heb mogen organiseren als vrijwillig eventmanager en de positieve reacties die je krijgt van de deelnemers. Daarnaast leerde ik zelf veel, vergrootte ik mijn netwerk en zichtbaarheid en deze ervaring staat natuurlijk goed op mijn cv.”

- Dennis (50, ‘s Gravenzande)