Mijn businessplan op één blaadje

Leerdoelen

  • In deze workshop leer je hoe je een compact businessplan voor je onderneming kunt opstellen.
  • Met elkaar zetten we jouw ondernemersidee om in een plan: wat is je product, wie zijn je klanten, hoe ga je ze bereiken, wat zijn je inkomsten/ kosten, wat ga je zelf doen en wat besteed je uit?

Is jouw nieuwe werk misschien een eigen onderneming? Misschien ben je door je omstandigheden gedwongen het roer om te gooien, of loop je al langer rond met een mooi business idee. Dan is deze workshop echt wat voor jou!

In deze intensieve workshop gaan we elkaar inspireren, én gaan we met elkaar aan de slag. Centraal staat het ‘Business Model Canvas’ waarvan je een leeg exemplaar krijgt uitgereikt. Aan het einde van de workshop heeft jouw businessplan vorm gekregen op dit canvas en eindig je met een ‘elevator pitch’.

De meerwaarde van deze workshop is niet slechts dat je je businessplan concretiseert, maar je kunt het meteen ook toetsen aan de andere deelnemers. Daarmee volgt deze workshop de opmaat voor een volgende workshop, gericht op het creëren van draagvlak voor je plan.

Wie organiseert dit event?

eventmanager

Jan Joris Roessingh

Ik ben in de Luchtvaart gaan werken vanwege mijn fascinatie met simulaties en menselijk functioneren. Tijdens mijn functie als projectleider in de Research & Development ben ik gepromoveerd tot Doctor in de Natuurkunde. Ik heb in deze functie simulaties en trainingen ontwikkeld die nu dagelijks worden gebruikt, bijvoorbeeld bij de Luchtmacht. Als projectleider ben ik op zoek naar een multidisciplinair project. Ik kan op korte termijn beginnen. Mijn ambitie is het ontwikkelen van een vernieuwend product voor opleiding en training. Ik word enthousiast als ik (een deel van) de ontwikkeling voor mijn rekening kan nemen. Ik houd mij aanbevolen voor nieuwe opdrachten, ook freelance.

De periode bij JobOn heeft me laten ervaren dat ik het leuk vind om nieuwe dingen te leren en heeft me zelfvertrouwen gegeven. Mijn JobOn ervaring heb ik met enthousiasme besproken tijdens mijn sollicitatie gesprek. Ik kan de de opgedane kennis en ervaring toepassen in mijn huidige baan.

- Ineke (Olst)