Maak jouw Elevatorpitch, deel 1

Leerdoelen

  • Een perfecte pitch om mee te solliciteren of klanten te werven!
  • Inzicht krijgen in lotgenoten, merken dat je er niet alleen voor staat.
  • Ervaringen uitwisselen in break-outs.
  • Ideeën opdoen voor een Elevator Pitch.

Waarom een Elevatorpitch?

Zowel in netwerk- als sollicitatiegesprekken is het handig om je persoonlijke pitch paraat te hebben. Een persoonlijke pitch is een krachtig middel om jezelf bondig en pakkend te presenteren waardoor je potentiële nieuwe werkgever of klant snel een beeld over je vormt en jou beter onthoudt.

Wat gaan we doen tijdens deze meet-up?

Tijdens deze online meet-up gaan we als deelnemers elkaar helpen om een goede pitch te maken. We profiteren van elkaars ervaringen, kennis en feedback. Aan de hand van een aantal opdrachten ga je nadenken over je pitch: Wie ben je, wat wil je en wat is jouw unieke verhaal? Vervolgens gaan we met elkaar oefenen in break-outs en geven we elkaar positieve, opbouwende feedback.

We sluiten af met een opdracht voor de volgende keer: Maak een Elevator Pitch van max 80 seconden en stuur deze VOOR de volgende keer op (email wordt tijdens de ZOOM medegedeeld). De volgende sessie is op 21 juni in de ochtend, dan gaan we alle filmpjes gezamenlijk bekijken en bespreken.

Let op, de tweede sessie is op 21 juni. Tijdens die sessie gaan we alle pitches bekijken en kunnen we van elkaar leren. Vergeet niet om je ook voor deel 2 aan te melden. 


Juni 2022 - De maand van het verhaal

Deze workshop is onderdeel van de maand van het verhaal, oftewel 'Storytelling'! Verhalen vertellen doen we al zolang de mensheid bestaat. Denk aan de muurschilderingen die de eerste mensen maakten. Dat was destijds dé manier om te vertellen aan anderen wat er allemaal gebeurde!

Je bent meer dan alleen het beroep dat je hebt geleerd. Je hebt verschillende normen en waarden, die je kunnen helpen om een passende baan te vinden. Het samenvoegen van relevante onderdelen is een belangrijk aspect van storytelling. Weet je wat jouw kwaliteiten, normen en waarden zijn?

Bekijk alle events op de projectpagina: De maand van het verhaal!

maand van het verhaal

Wie organiseert dit event?

eventmanager

Carlo Jenniskens

Carlo Jenniskens JobOn is een prachtig initiatief voor de werkzoekende. In de vele jaren die ik al gewerkt heb als paramedicus, is er veel veranderd op het gebied van solliciteren. JobOn helpt je daarbij en geeft je de tools om je sollicitatie succesvoller te maken. Als vrijwilliger ben ik sterrenkundige op een volkssterrenwacht, waar ik lezing en rondleiding geef. Maar ook de bezoekers enthousiast laat kijken door onze telescopen naar Maan en planeten. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en ik voel me bij JobOn prima thuis.

De periode bij JobOn heeft me laten ervaren dat ik het leuk vind om nieuwe dingen te leren en heeft me zelfvertrouwen gegeven. Mijn JobOn ervaring heb ik met enthousiasme besproken tijdens mijn sollicitatie gesprek. Ik kan de opgedane kennis en ervaring toepassen in mijn huidige baan.

- Ineke (Olst)