Kick-off sessie Werkbezoekdag

Leerdoelen

  • trends op de arbeidsmarkt
  • succesvol netwerken tijdens de werkbezoekdag

Woensdag 25 novemer is de Werkbezoekdag van JobOn. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat zijn er in heel Nederland virtuele werkbezoeken en online netwerkgesprekken waarbij werkzoekenden vriblijvend in gesprek gaan met professionals over hun baan, bedrijf en branche. Naar verwachting organiseren we op één dag zo'n 1000 netwerkontmoetingen! Deze online startbijeenkomst vormt de symbolische aftrap van de dag.

Initiatiefnemer van de Werkbezoekdag was in 2013 hoogleraar Ton Wilhagen. Wilthagen is verbonden aan de Universiteit van Tilburg en hij weet alles over de trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. We gaan tien minuten met hem in gesprek over de kansen die hij ziet voor werkzoekend Nederland.

Vervolgens gaan we aan de slag met een interactieve workshop van gastspreker Otto Wijnen. Otto Wijnen is spreker en presentatiecoach en schrijver van zijn boek 'Help! Ik moet spreken'. Deze ochtend geeft hij ons nog een positieve boost en deelt hij tips om alles uit jouw online netwerkgesprek te halen.

Kortom, het belooft een interactieve sessie te worden waarmee jij je optimaal voorbereidt op de Werkbezoekdag!

Over de trainer & eventmanager

trainer

Otto Wijnen

Als gecertificeerd presentatietrainer en -coach help ik ondernemers, managers en freelancers in de voorbereiding, de productie, de repetitie en de uitvoering van hun presentaties. Ik help hen in individuele sessies in mijn studio en op locatie. Enkele malen per jaar organiseer ik open presentatietrainingen in het midden van het land. Sinds 2006 breng ik energie op vergaderingen, conferenties, seminars en andere zakelijke evenementen. Mijn ludieke fakespeech over innovatie en verandering is al meer dan 300 keer geboekt. Ik mocht spreken voor de Nederlandsche Bank, de Nederlandse politie, het ministerie van Binnenlandse Zaken en organisaties zoals Bayer Healthcare en ABN AMRO. Ik word daarbij geïntroduceerd als een deskundige die het onderzoek naar e-readiness heeft gedaan in het vakgebied van de gasten. Maar het publiek merkt al snel dat er een aantal dingen niet kloppen. Binnen 30 minuten heeft iedereen de grap door en bouw ik naar een grote finale; een afsluitend lied dat iedereen mee zingt! Er is ook een korte versie van 15 minuten: nóg meer lachsalvo's in korte tijd. De fakespeech is ook in het Engels beschikbaar. Naast fakespeeches produceer en host ik congresquizzen, bedrijfsevenementen en talkshows.

eventmanager

Pieter Vermeer

"Mijn rol als eventmanager heeft zeker bijgedragen aan mijn sollicitatieproces!”

- Robbert (Schiedam)