Kennismakingssessie bibliotheken: ‘Samen naar werk’

Leerdoelen

  • Ontwikkeling nieuwe dienstverlening
  • Uitbreiding programmering werkzoekenden/werkenden
  • Leren om zowel fysiek als online te organiseren
  • Verbreed je programma met aanbod rondom leven lang ontwikkelen

Wil jij jouw bibliotheek nog aantrekkelijker maken en dé ontmoetingsplaats zijn voor werkzoekenden én werkenden die aan hun loopbaan willen werken? Dat kan! Met het ‘Samen naar werk’-programma biedt JobOn exclusief voor bibliotheken een compleet pakket van trainingen en workshops voor burgers die zich willen blijven ontwikkelen in hun loopbaan.

Met een uitgebreid aanbod zet je zo jouw bibliotheek in 2023 nog beter op de kaart. Nieuwsgierig? Meld je aan voor deze kennismakingssessie waarin we je alles vertellen over dit programma dat wij in 2023, dankzij financiering vanuit de Koninklijke Bibliotheek, geheel kosteloos exclusief aan bibliotheken kunnen aanbieden.

Over de kennismakingssessie
In 1 uur tijd nemen we je mee in ons aanbod en de wereld van een leven lang ontwikkelen. Met ons aanbod versterk je lopende programma’s in de bibliotheek en worden nieuwe doelgroepen bereikt. Want of je nu werkt zoekt of niet, stappen zetten en jezelf blijven ontwikkelen in je loopbaan, past in deze tijd van een 'leven lang ontwikkelen'.

Programma ‘Samen naar werk’
Met ons aanbod kunnen wij je helpen om gemakkelijk interactieve netwerkbijeenkomsten te organiseren in de vorm van workshops als 'Inzicht in jouw talenten', 'Jouw voorstelpitch' of 'Op zoek naar meer Werkgeluk'. Concreet biedt JobOn jou hierin ondersteuning en advies bij het zelf organiseren van een aantal bijeenkomsten voor iedereen die een volgende stap wil zetten in de loopbaan in de bibliotheek in 2023. JobOn coacht en adviseert op afstand.

Toolkit: 16 workshops en loopbaanspellen
Wij bieden je hiervoor een (digitale) toolkit aan, bestaande uit een compleet pakket met 16 kant-en-klare trainingen, workshops en loopbaanspellen voor de doelgroep. Deze bestaan uit diverse werkvormen die zowel on- als offline ingezet kunnen worden. De toolkit bevat daarnaast uit ondersteunende documenten als uitgebreide beschrijvingen, voorbeelden van teksten en een stappenplan hoe alles te organiseren. Uiteraard helpen we je graag bij de opstart en promotie van deze bijeenkomsten.

Heleen Jacobs, NT2-docent en loopbaantrainer is enthousiast over de samenwerking. “Kosteloos, makkelijk, veelomvattend en professioneel. Zo kan ik het kort omschrijven. ’Samen naar werk’ is exclusief voor bibliotheken en omvat trainingen en workshops voor mensen die zich willen blijven ontwikkelen in hun loopbaan. We hebben sinds begin dit jaar ruim 10 activiteiten verzorgd en de reacties van deelnemers zijn enthousiast. Er zijn zelfs al een paar ’vaste’ klanten. Eentje verwoordde het treffend: ’Ik kom gewoon. Omdat het van de bibliotheek en van JobOn is, zal het wel goed zijn!‘“ Lees het hele verhaal.

Additioneel online aanbod - Kennisevents
Dit jaar bieden we naast ons vaste aanbod ‘Samen naar werk’ ook een online aanbod van ‘kennisevents’ aan. Dit programma bestaat uit 3 online workshops in het voorjaar en 3 in het najaar. Deze kennisevents bevatten andere thema’s (o.a. Focus, LinkedIn) en kun je zowel apart, of als aanvulling op het vaste aanbod, inzetten. Dit online aanbod is makkelijk te implementeren, gezien JobOn deze events geheel begeleidt. Al deze events vinden digitaal plaats op dinsdagochtenden van 10.00 tot 11.30 uur.

Netwerkbijeenkomsten voor Oekrainers
Om bibliotheken te ondersteunen bij het opzetten en organiseren van netwerkbijeenkomsten voor Oekraïense vluchtelingen, hebben we in 2022 ook bijeenkomsten georganiseerd rondom werk & taal i.s.m. Het begint met Taal. Deze bijeenkomsten worden zeer gewaardeerd door de Oekrainers en ook in 2023 kunnen wij helpen deze bijeenkomsten te organiseren.

Zelf ervaren
Wil je zelf ervaren of ons aanbod en dienstverlening past binnen de programmering van jouw bibliotheek? Meld je aan voor deze kennismakingssessie en kom alles te weten over ons aanbod en programma ‘Samen naar werk’, exclusief voor bibliotheken in 2023. 

Astrid Mensink van Bibliotheek Kop van Overijssel, Zwartewaterland en Staphorst is al bekend met het programma: “Alles wordt zo concreet gemaakt. Mensen verlaten een sessie met de overtuiging: nu kan ik aan de slag, hier kan ik mee verder.” Lees haar ervaringen!

-------------------------------------------------

Ons aanbod & samenwerking KB
Meer over de samenwerking met de KB en het aanbod voor bibliotheken vind je hier. Heb je vragen? Neem contact op met Petra van JobOn via petra@jobon.nl of 06-45220160 (ma t/m do). 

 

Wie organiseert dit event?

eventmanager

Petra van der Vlugt

Ik ben een sociaal, ondernemend en enthousiasmerend persoon. Ik werk het liefst met en voor mensen. Mijn kracht ligt in het leggen en onderhouden van persoonlijke contacten. Ik kan me goed verplaatsen in de ander, help en luister graag en ga op zoek te gaan naar de juiste (creatieve) oplossing. Ik ben een echte doener en organisatorisch ben ik sterk.

Ik zou elke werkzoekende ten zeerste aanraden om zich aan te sluiten bij JobOn, omdat je dan onderdeel bent van een grote community die begrijpt wat je doormaakt en je steunt bij het vinden van nieuwe kansen en mogelijkheden.

- Laureen de Vlugt