Kennismaking sessie voor bibliotheken: aanbod 'Samen naar werk'

Leerdoelen

  • Ontwikkeling nieuwe dienstverlening
  • Uitbreiding programmering werkzoekenden/werkenden
  • Verbreed je programma met aanbod rondom leven lang ontwikkelen

Wil jij jouw bibliotheek nog aantrekkelijker maken en dé ontmoetingsplaats zijn voor werkzoekenden én werkenden die aan hun loopbaan willen werken? Dat kan! Met het ‘Samen naar werk’-programma biedt JobOn exclusief voor bibliotheken een compleet pakket van trainingen en workshops voor burgers die zich willen blijven ontwikkelen in hun loopbaan. Zo zet je jouw bibliotheek in 2024 nog beter op de kaart.

Aanbod 'Samen naar werk'
Tijdens deze kennismaking sessie vertellen we je over ons aanbod dat wij in 2024, dankzij financiering vanuit de Koninklijke Bibliotheek, geheel kosteloos & exclusief aan bibliotheken kunnen aanbieden.  

Toolkit: 16 workshops en loopbaanspellen
Met dit aanbod kunnen wij je helpen gemakkelijk interactieve netwerkbijeenkomsten te organiseren in de vorm van workshops als 'Inzicht in jouw talenten', 'Jouw voorstelpitch', 'Droombaanspel' of 'Op zoek naar meer Werkgeluk'. Concreet biedt JobOn jou hiervoor een (digitale) toolkit aan, bestaande uit een 16 kant-en-klare trainingen, workshops en loopbaanspellen voor de doelgroep. Deze bestaan uit diverse werkvormen die zowel on- als offline ingezet kunnen worden. De toolkit bevat ook ondersteunende documenten als uitgebreide beschrijvingen, voorbeelden van teksten en een stappenplan hoe alles te organiseren. Uiteraard helpen we je graag bij de opstart en promotie van deze bijeenkomsten. Wij adviseren en coachen je waar nodig bij het organiseren van deze workshops/bijeenkomsten in jouw bibliotheek. 

Heleen Jacobs, NT2-docent en loopbaantrainer is enthousiast over de samenwerking. “Kosteloos, makkelijk, veelomvattend en professioneel. Zo kan ik het kort omschrijven. ’Samen naar werk’ is exclusief voor bibliotheken en omvat trainingen en workshops voor mensen die zich willen blijven ontwikkelen in hun loopbaan. We hebben sinds begin dit jaar ruim 10 activiteiten verzorgd en de reacties van deelnemers zijn enthousiast. Er zijn zelfs al een paar ’vaste’ klanten. Eentje verwoordde het treffend: ’Ik kom gewoon. Omdat het van de bibliotheek en van JobOn is, zal het wel goed zijn!‘“ Lees het hele verhaal.

FutureLab programma voor 50+
Ook kun je dit jaar gebruik maken van ons FutureLab programma aanbod. Een uitgebreid online programma voor 50-plussers rond digitale vaardigheden & ontwikkelingen in de huidige arbeidsmarkt. Meer hierover lees je hier.

Nog in ontwikkeling
Verder zijn we bezig met de ontwikkeling van een aantal workshops voor nieuwkomers rondom werk & solliciteren (Engelstalig) voor bibliotheken. Daarnaast zullen we dit najaar een georganiseerd en gecoordineerd najaar programma met zo 'n 10 online workshops met gastsprekers aanbieden aan bibliotheken in heel het land. Beide programma's gereed in april/mei 2024.

Wil je zelf ervaren of ons aanbod en dienstverlening past binnen de programmering van jouw bibliotheek? Meld je aan voor deze online kennismaking sessie en kom alles te weten over ons aanbod voor bibliotheken in 2024. 

Astrid Mensink van Bibliotheek Kop van Overijssel, Zwartewaterland en Staphorst is al bekend met het programma: “Alles wordt zo concreet gemaakt. Mensen verlaten een sessie met de overtuiging: nu kan ik aan de slag, hier kan ik mee verder.” Lees haar ervaringen!

-------------------------------------------------

Ons aanbod & samenwerking KB
Meer over de samenwerking met de KB en het aanbod voor bibliotheken vind je hier. Heb je vragen? Neem contact op met Petra van JobOn via petra@jobon.nl of 06-45220160 (ma t/m do). 

 

Wie organiseert dit event?

eventmanager

Petra van der Vlugt

Ik ben een sociaal, ondernemend en enthousiasmerend persoon. Ik werk het liefst met en voor mensen. Mijn kracht ligt in het leggen en onderhouden van persoonlijke contacten. Ik kan me goed verplaatsen in de ander, help en luister graag en ga op zoek te gaan naar de juiste (creatieve) oplossing. Ik ben een echte doener en organisatorisch ben ik sterk.

Blijf geloof houden en jezelf ontwikkelen. Het maakt je erg aantrekkelijk voor een toekomstige werkgever.

- Priscilla