Kennislab 'Leven Lang Ontwikkelen met Ontwikkelpleinen'

Leerdoelen

 • In gesprek met vakgenoten over inrichten van ontwikkelpleinen
 • Leven Lang Ontwikkelen stimuleren door fysieke ontmoetingsplekken
Ontwikkelplein, Inloopschool, House of Skills, LeerWerkloket, Werkplein, Huis van de Arbeidsmarkt, Loopbaanwinkel... In Nederland ontstaan er overal ontmoetingsplekken waar inwoners op een laagdrempelige manier terecht kunnen met hulpvragen omtrent leven lang ontwikkelen. Bij sommige initiatieven ligt de focus op informeel leren en bij andere is toeleiding naar werk de rode draad. Vanuit JobOn zien we overal prachtige bewegingen ontstaan en daarom organiseren we met onze samenwerkingspartners het kennislab 'Leven Lang Ontwikkelen met Ontwikkelpleinen'. Tijdens deze online experts-sessie gaan we in gesprek met wethouders, beleidsmedewerkers Werk&Inkomen, directeuren van Bibliotheken en anderen belang hebben die actief zijn rondom het thema Ontwikkelpleinen. Deelname is kosteloos, maar aanmeldingen worden op basis van een motivatie gescreend. Het wordt een expert-sessie met maximaal 50 deelnemers en dit zijn allemaal vakgenoten die vanuit hun dagelijkse professie met dit thema bezig zijn.

Spreker: Tof Thissen (Directeur UWV Werkbedrijf)
"Mijn uiteindelijk droom – en die droom vindt meer en meer weerklank bij belangrijke partners– is dat er in iedere arbeidsmarktregio een Huis van de Arbeidsmarkt komt; een Public Employment Service voor iedereen. Daar zijn we stappen naar op weg aan het zetten. Leven Lang Ontwikkelen is daar een onderdeel van, net als preventie van uitval en het inzetten van trajecten om mensen werkfit te maken en te houden."

Spreker: Pieter Vermeer (Stichting JobOn)
"Vanuit JobOn zijn we inmiddels actief in 25 steden. Samen met een poule van zo'n 500 vrijwilligers organiseren we jaarlijks bijna 1000 bijeenkomsten waar inwoners aan de slag gaan met hun persoonlijke ontwikkelingen. Leven Lang Ontwikkelen is essentieel voor ieders duurzame inzetbaarheid. JobOn gelooft in de kracht van het netwerk en bouwt lokale community. We vinden het interessant om dit ook te bouwen rondom fysieke plekken die we inrichten op publieke plekken zoals de bibliotheek. JobOn heeft de droom om in vijf jaar tijd 100 JobOntwikkelpleinen te lanceren.

Spreker: Annelies Spork (Directeur House of Skills, gemeente Amsterdam)
House of Skills heef bij de centrale vestiging van de Openbare Bibliotheek in Amsterdam een complete verdieping ingericht. Op 'De Werkvloer' kunnen inwoners terecht voor loopbaanvragen, skills adviezen en allerlei andere zaken die zorgen voor een aansluiting met de huidige behoeften op de arbeidsmarkt.

Spreker: Marijn van Ballegooien (Wethouder Werk&Inkomen, Amstelveen)
De gemeente Amstelveen heeft met het Werkplein een laagdrempelige ontmoetingsplek gecreëerd in het gemeentehuis. Vanuit het Werkplein wordt intensief samengewerkt met de bibliotheek.


Aanmelden gastenlijst
Heb je interesse? Laat via het webformulier je gegevens achter en we nemen contact met je op te kijken of je op de gastenlijst kan komen! Aanmelden via de zwarte button op deze pagina is in dit geval niet nodig, aangezien het geen openbaar event is waar iedereen zich voor kan aanmelden.

Aanmelden: https://forms.gle/ReJontCpbZ8avUQX7 
 • eventmanager

  Pieter Vermeer

 • over de trainer

  Yvonne Bernardt

  Senior beleidsmedewerker bij de directie Sociale Zaken bij SER (Sociaal Economische Raad)

 • over de trainer

  Tof Thissen

  Algemeen directeur UWV WERKbedrijf

 • over de trainer

  Marijn van Ballegooien

  Wethouder Werk&Inkomen, Amstelveen

“Ik heb mooie workshops kunnen organiseren met thema’s en sprekers waar ik tijdens het zoeken naar werk, en bij mijn sollicitatiegesprekken, heel veel aan heb gehad. Bovendien kon ik mijn werkervaring als eventmanager op mijn cv zetten. Dat dicht heel mooi het gat dat je krijgt als je een tijdje werkloos bent. Ik gun iedereen die werkloos is de ervaring om ook een tijdje eventmanager te zijn."

- Caroline (Tilburg)