Kenniskring Bibliotheek & Oekraine

Leerdoelen

  • Deel onderling ervaringen en krijg inzicht in best-practices
  • Krijg updates over de huidige stand van zaken
  • Leer over het programma van JobOn en Het Begint met Taal
  • Stel vragen en leer van collega's uit het vak

We gaan tijdens deze netwerkbijeenkomst met elkaar in gesprek om ervaringen te delen rondom het thema "Bibliotheek & Oekraïne". Sommige bibliotheken hebben bestaande programma's uitgebouwd om het toegankelijk te maken voor deze nieuwe doelgroep. Andere bibliotheken werken aan het Actieprogramma van JobOn en Het Begint met Taal waarbij er een kant-en-klare toolkit wordt geleverd om een bijeenkomst op te zetten.

Tijdens deze kenniskring geeft JobOn een update over de actuele wet- en regelgeving voor Oekrainse vluchtelingen die werk zoeken in Nederland en worden enkele best-ptractice gedeeld. Vervolgens is er ruimte om te vragen te stellen en onderling kennis te delen! Werk je bij een Taalhuis, ben je coordinator Basisvaardigheden of Volwassen Educatie, zit je in het MT en twijfel je of deze doelgroep jullie aandacht verdient?

Meld je aan voor deze kenniskring via de zwarte button.
Heb je een vraag? Mail naar pieter@jobon.nl of kijk alvast op www.jobon.nl/bibliotheek/ voor meer informatie. 

Wie organiseert dit event?

eventmanager

Pieter Vermeer

Pieter is oprichter en directeur Stichting JobOn (voorheen DeBroekriem).

Ik heb JobOn ervaren als een positieve organisatie, waarin je je gekend weet en waar je de mogelijkheid wordt geboden om je vaardigheden te versterken, je persoonlijk te ontwikkelen en je netwerk te vergroten. De werkzaamheden voor JobOn gaven mij energie en een gevoel van waarde. Juist als je werkzoekend bent kan dat echt een verschil maken in hoe je je werkloosheid ervaart.

- Carolien (Elst)