• coaching

 • communicatie

Kantelen in werk - werken in verbinding met jezelf

Leerdoelen

 • Inzicht in de veranderde arbeidsmarkt
 • Ontdek wie je bent
De arbeidsmarkt verandert in rap tempo. Naast ontwikkelingen als flexibilisering en toenemende onzekerheid, lopen steeds meer mensen vast. Alle ontwikkelingen vragen dat je steeds beter moet weten wie je zelf bent en wat voor jou belangrijk is. Zodat je kunt sturen op je eigen zingeving, vorm en inhoud van werk. Zodat je jezelf serieus neemt en je tot je recht komt. Nieuwsgierig hoe je dit doet?

Reina Janssen van Janssen Coaching noemt dit: kantelen in werk. Als je kantelt in werk, neem je jezelf als uitgangspunt. Je kantelt steeds meer van werken vanuit een systeem of opdracht, naar werken vanuit eigen verbinding en je eigen opdracht in de wereld.

Groeien naar zingeving in werk en duurzame inzetbaarheid gebeurt niet vanzelf. Het vraagt aandacht, reflectie, doelen en actieve sturing. Spannend, want jezelf serieus nemen betekent ook dat je onderzoekt wie je zelf bent, expliciet maakt wat jij wilt en wat jouw verwachtingen zijn, en ook dat je loslaat wat niet langer bij je past.

In deze workshop gaan we daar mee aan de slag. Reina deelt haar praktijkervaring, haar zeven tips. Zeven onderwerpen die je bewuste aandacht en sturing verdienen. Ze neemt je mee in kleine opdrachten, om ook stukjes van je eigen ervaring te delen. Op deze manier is haar sessie altijd verhalend, leerzaam, herkenbaar en inspirerend.

 • eventmanager

  Carolien Polaseke

  Rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid zijn voor mij belangrijke waarden. In mijn werk wil daar uiting aan geven. Ik geloof dat ieder mens van waarde en uniek is. Ik heb van daaruit een sterke innerlijke drijfveer om mensen die (tijdelijk) in moeilijke situaties zitten te ondersteunen en te helpen om zichzelf de moeite waard te voelen. Dat wil ik graag doen binnen een informele, maatschappelijk betrokken organisatie, waar aandacht is voor elkaar. Keywords in mijn werk zijn: organisatie, training, begeleiding en communicatie. Door mijn jarenlange onderwijservaring ben ik een organisatietalent, die inhoud en vorm kan geven aan beleid en programma's. Daarnaast kost communicatie, zowel mondeling als schriftelijk, en op vele niveau's, mij geen enkele moeite. Tenslotte hou ik ervan om voor groepen te staan, iets over te dragen of te presenteren zodat mensen een stapje verder komen in hun leven en ontwikkeling. Daarbinnen kan ik inspelen op groepsdynamiek en individuele behoeften.

 • over de trainer

  Reina Janssen

  Reina Janssen is loopbaancoach en auteur van het boek Spring! Naar werken in verbinding met jezelf. Reina: “Ook ik heb een zoektocht gehad naar werk, waarin ik mij volledig tot mijn recht voel komen. Ik heb verschillende banen in loondienst gedaan, ben Personeel & Arbeid gaan studeren naast mijn fulltime baan en besloot in 2006 ontslag te nemen om voor mezelf te beginnen. Na een periode van werken als P&O-interimmer, dacht ik: is dit het nou? Achter de stap richting de uitvaartbranche ontdekte ik het loopbaanvak. In dit vak vind ik mijn bestemming. Ik heb geleerd: je bestemming vinden is vooral veel ‘doen’ en hard werken. Ik vertel je er graag over in mijn inspiratiesessie over werkgeluk.”

“Wat mij energie gaf om door te gaan waren de events die ik heb mogen organiseren als vrijwillig eventmanager en de positieve reacties die je krijgt van de deelnemers. Daarnaast leerde ik zelf veel, vergrootte ik mijn netwerk en zichtbaarheid en deze ervaring staat natuurlijk goed op mijn cv.”

- Dennis (50, ‘s Gravenzande)