• flow & fun

  • coaching

JobOn Standup

Leerdoelen

  • Doelen stellen
  • Focus aanbrengen
  • Ervaringen en tips delen met andere werkzoekenden
Steeds meer organisaties werken via de scrum methode. De daily scrum, ook wel daily standup meeting genoemd, is een dagelijkse bijeenkomst van het Scrumteam van maximaal 15 minuten. Het doel van zo'n daily standup is om werkzaamheden op elkaar af te stemmen en een plan te hebben voor de komende 24 uur. Bij JobOn gaan we dit ook introduceren, we starten echter met een weekly stand-up. 
 
Bij deze online weekopening beantwoordt iedereen drie vragen:
-Wat heb ik afgelopen week bereikt?
-Wat ga ik deze week bereiken?
-Verwacht ik obstakels, en kan iemand me daarbij helpen?
 
Deze weekopening zorgt ervoor dat je de aankomende week meer gaat bereiken. Daarbij focussen we ons primair op acties rondom loopbaanontwikkeling, solliciteren en netwerken, maar je kunt eventueel ook andere acties inbrengen waar jij aan gaat werken. In deze korte weekopening spreek je niet alleen je doelen voor de aankomende week uit, maar bespreek je onderling in twee-, drie- of viertallen ook wat je direct de maandagochtend wilt gaan doen. Aan het einde van de ochtend (11.45-12.00 uur) is er weer een mogelijkheid om met elkaar de ochtend te evalueren.
 
De weekopening start om 8.30 uur en uiterlijk 9.00 uur sluiten we deze virtuele standup af en gaat iedereen zelfstandig aan de slag, liefhebbers loggen om 11.45 uur weer in om te reflecteren op de ochtend. Vanaf 8.00 uur is de virtuele inloop om alvast je geluid en microfoon te checken, dat kan je echter van te voren ook doen via http://www.zoom.us/test.
  • eventmanager

    Pieter Vermeer

“Ik solliciteer, netwerk en help anderen graag verder. Deze combinatie vind ik terug in de vrijwilligersfunctie van eventmanager. Ik ontmoet daarbij nieuwe mensen en luister graag naar hun verhalen en ervaringen”

- Theo (Breda)