Je werk of je leven - De natuur laat jou zien wat werk voor jou betekent

Leerdoelen

 • Laat de natuur je uitnodigen om het 'denken' even te laten zwijgen en ruimte te maken voor je intuïtie.
 • Zet je zintuigen in! Je hebt zoveel meer wijsheid tot je beschikking dan alleen je brein.
 • Vergroot je creativiteit en laat je niet blokkeren door je gedachten.

Je bent op zoek naar nieuw werk. Geen eenvoudige opdracht, zeker nu! Keuzes maken, twijfel en onzekerheid en een hoofd dat maar blijft malen. Zou het ooit lukken?

Dit klinkt je vast bekend in de oren. Hoe fijn is het dan om er even tussenuit te gaan, de wind door je haren te laten waaien en andere werkzoekenden te ontmoeten? Natuurcoach Marieke van Andel neemt je mee op pad en zorgt ervoor dat je de dagelijkse beslommeringen even van je af kunt gooien.

Even weg uit die gedachten

We ontmoeten elkaar voor een frisse wandeling in de herfstlucht. Dit is géén ontsnapping, je vlucht niet weg voor je verantwoordelijkheid. Sterker nog, deze wandeling gaat je vooruit helpen. De natuurlijke omgeving helpt je namelijk direct om te ontspannen. De ruimte die je na de workshop in je lijf ervaart, is het perfecte startpunt voor de volgende stap in jouw zoektocht naar werk.

Wat gaan we doen?

Tijdens de workshop Je werk of je leven krijg je inzicht in hoe jij kijkt naar werk. 'Werk' omvat veel meer dan alleen je loopbaan. De oefeningen in deze workshop helpen jou om zicht te krijgen op de rol van 'werk' in jouw leven. Je ontdekt wat belangrijk is in je loopbaan. Het antwoord dat je vindt, zal direct meer rust geven. Vanuit die rust zul je merken dat het veel gemakkelijker wordt om in vertrouwen de volgende stappen te zetten. Je leert om te luisteren naar jouw intuïtie en dit direct praktisch toe te passen.

Kom in actie

Werken in samenwerking met de natuur is een magische ervaring, en voor iedereen beschikbaar. Je bent van harte uitgenodigd voor de workshop Je Werk of je leven. Het laatste deel van de workshop is er ruimte om te netwerken met de andere deelnemers. Wees welkom!

De workshop duurt ongeveer 2 uur. Zorg voor fijne wandelkleding en breng een notitieboekje mee als je direct je inzichten wilt opschrijven.

De workshop gaat bij regen door.

 • eventmanager

  Annemieke Van Rosmalen

  Zie LinkedIn profiel hieronder.

 • over de trainer

  Marieke van Andel

  Marieke van Andel is natuurcoach. Ze neemt je mee naar buiten om in samenwerking met de natuur te leren luisteren naar de wijze stem van jouw intuïtie. Je weet zoveel meer dan je denkt! De natuur nodigt je uit om het 'denken' even te laten zwijgen en ruimte te maken voor wat er nog meer in jou aanwezig is. Al je zintuigen assisteren je vervolgens om het antwoord te vinden op jouw vraag. De natuur is voor Marieke zowel een bron van inspiratie en creativiteit, als een plek om te vertragen en volledig tot rust te komen. Deze verbinding met de natuur, en de inzichten die eruit voortvloeien, deelt ze graag met de mensen om zich heen. Naast haar werk als natuurcoach, organiseert Marieke eveneens bijeenkomsten rond maatschappelijke thema's. Denk hierbij aan feminisme, anti-racisme en biodiversiteit.

“Ik heb mooie workshops kunnen organiseren met thema’s en sprekers waar ik tijdens het zoeken naar werk, en bij mijn sollicitatiegesprekken, heel veel aan heb gehad. Bovendien kon ik mijn werkervaring als eventmanager op mijn cv zetten. Dat dicht heel mooi het gat dat je krijgt als je een tijdje werkloos bent. Ik gun iedereen die werkloos is de ervaring om ook een tijdje eventmanager te zijn."

- Caroline (Tilburg)