• flow & fun

Introductieworkshop De Kunst van Ontspannen

Leerdoelen

 • leren ontspannen
In de introductieworkshop De Kunst van Ontspannen ervaar je diepe ontspanning met behulp van een creatieve techniek. Je bent in het hier en nu bezig met de werking van de materialen en je hoofd is even stil. Gecombineerd met gerichte ontspanningsoefeningen ervaar je diepe ontspanning en ruimte in je hoofd.

We zijn gewend om in het dagelijks leven dat deel van de hersenen te gebruiken wat ons cognitieve denken stimuleert: de prefrontale cortex. Dit deel van de hersenen wordt ook intensief gebruikt bij het piekeren. Bij overbelasting van de prefrontale cortex kan de productie van het stresshormoon cortisol toenemen met stress als gevolg.

Creativiteit zorgt ervoor dat je een ander deel van de hersenen gebruikt. Je hersenen maken andere verbindingen waardoor je weer ontspant en op een andere manier zal kunnen nadenken.

Ervaar die diepe ontspanning met de workshop De Kunst van Ontspannen.

Brigitte is stress coach. Ze helpt werkende vrouwen met langdurige stress te ontspannen met onvoorspelbare creatieve technieken zodat zij weer goed functioneren zonder stress. Het doel van haar programma De kunst van Ontspannen is voorkomen dat iemand overspannen wordt of burn-out raakt. Door creativiteit maken je hersenen andere verbindingen waardoor het stressniveau verlaagt en je weer ruimte in het hoofd ervaart. Met De Kunst van Ontspannen heeft ze al haar expertises verenigd: het begeleiden van trainingen en workshops, het werken met creatieve materialen en het omgaan met stress.

 • eventmanager

  Wicky Eleftheriadis

  enthousiaste projectmanager uit de facilitaire branche met jaren ervaring in contractmanagement. Ik heb een positieve houding en uitstekend inlevingsvermogen. Dit wordt niet alleen gewaardeerd door mijn collega’s maar zeker ook door mijn contractpartijen. Ook niet onbelangrijk: ik beschik over een goede portie humor en geniet van de sociale contacten op het werk.

 • over de trainer

  Brigitte Heslenfeld

  Ik ben ontspanningscoach. Ik help werkende vrouwen met langdurige stress te ontspannen met onvoorspelbare creatieve technieken zodat zij weer goed functioneren zonder stress. Het doel van mijn programma De kunst van Ontspannen is te voorkomen dat iemand overspannen wordt of burn-out raakt. Door creativiteit maken je hersenen andere verbindingen waardoor het stressniveau verlaagt en je weer ruimte in het hoofd ervaart. Met De Kunst van Ontspannen heb ik al mijn expertises verenigd: het begeleiden van trainingen en workshops, het werken met creatieve materialen en het omgaan met stress. In een serie bijeenkomsten ervaar je diepe ontspanning met een aantal eenvoudige creatieve technieken en ontspanningsoefeningen. Belangrijk hierbij is dat het resultaat ondergeschikt is aan het proces. Ook ontmoet je in mijn studio anderen met hetzelfde stressniveau om ervaringen te delen. Dit geheel geeft direct en duurzaam resultaat. Meer informatie: https://www.planetb-illustraties.nl/de-kunst-van-ontspannen

“Wat mij energie gaf om door te gaan waren de events die ik heb mogen organiseren als vrijwillig eventmanager en de positieve reacties die je krijgt van de deelnemers. Daarnaast leerde ik zelf veel, vergrootte ik mijn netwerk en zichtbaarheid en deze ervaring staat natuurlijk goed op mijn cv.”

- Dennis (50, ‘s Gravenzande)