Inspiratiesessie in de natuur, met zorg voor jezelf

Leerdoelen

  • Bewustwording van eigen behoeftes
  • Bewustwording van wie je bent, wat je kan en wat je graag doet
  • Bewustwording van energiegevers

Vanuit mijn eigen ervaring en zoektocht in between jobs weet ik hoe lastig het kan zijn om uit te zoeken wat je nu echt wilt en kunt. Ik was werkzaam als therapeut in de jeugdzorg en wilde al een tijdje iets anders. Toen mijn contract eindigde was dit het moment om even stil te staan bij mijn loopbaan en uit te zoeken wat ik nu verder wilde.

Ik merkte dat ik eerst wat binnenwerk te doen had alvorens ik naar buiten toe actiegericht aan de slag kon gaan. De natuur bracht mij terug naar mijzelf waarin ik weer begon te voelen. De rust en stilte en de spiegels in de natuur gaven me nieuwe inzichten.

In deze inspiratiesessie wil ik jou ook graag laten ervaren hoe de natuur bij kan dragen aan jouw vitaliteit, kwaliteit van leven en of werkgeluk. Door je mee te nemen in de natuur werken we gelijk aan een stuk vitaliteit. De natuur werkt vaak al mee in je proces. Het draagt bij aan ontspanning en werkt rustgevend. Je zintuigen worden meer geprikkeld waardoor je meer in je lijf komt. Dit helpt om dichter bij je gevoel te komen. Komt er speelsheid in je los of voel je meer behoefte voor rust? Ook kunnen we tijdens de wandeling momenten van stilte inbouwen, zodat je gedachten even tot rust komen. De natuur laat je soms letterlijk even stil staan in het nu. Aanschouwen van wat er nu aanwezig is. Dit helpt je ook te focussen op waar je nu staat en haalt je even weg bij je dagelijkse bezigheden of gedachtes. Centrale vragen tijdens deze wandeling zijn:

  1. Wie wil je zijn?
  2. Wat is voor jou belangrijk?
  3. Waar wil jij je op focussen?
  4. Wat wil jij bereiken?
  5. Doe je nu de dingen die belangrijk voor je?

 

Ik ontmoet jou graag op vrijdag 18 juni om 14:00 uur op de carpoolplaats A50 Son en Breugel (Dutmellapad). Trek lekkere wandelschoenen aan en kleed je goed tegen regen of kou indien dit nodig is.

Wie organiseert dit event?

eventmanager

Mylène Huizinga

Hoi! Mijn naam is Mylène Huizinga. Dit schooljaar (2020-2021) ga ik afstuderen voor de opleiding Toegepaste Psychologie. Mijn afstudeeropdracht voer ik uit bij JobOn.

Het is niet fijn om werkloos te zijn, maar wees niet te geobsedeerd met het zoeken naar vacatures en solliciteren. Doe (ook) dingen die je leuk vindt. Hier word je vrolijk van, wat goed is voor je uitstraling en dat is weer handig voor je sollicitaties. Stel je open voor nieuwe kennis en blijf bij jezelf. Ik heb via JobOn veel geleerd en leuke en nuttige contacten op gedaan en ik kan het iedereen aanraden.

- Liza (Haalderen)