Inspiratiemiddag ‘Geef jezelf & jouw communicatie een boost!’

Leerdoelen

  • Word je bewust van de impact van communicatie
  • Krijg meer zelfvertrouwen
  • Ontdek wat jij nu echt wilt & maak kennis met positieve desintegratie
  • Maak jouw LinkedIn profiel nog krachtiger & opvallender
  • Vergroot je netwerk

Inspiratiemiddag
Wil jij je meer bewust worden van jouw eigen communicatie? Heb jij het idee dat er ‘meer’ is en in je zit, maar je weet niet wat? Of heb jij behoefte aan praktische tips om jouw LinkedIn profiel er veel beter uit te laten springen? Tijdens deze middag volg jij de 2 meest aansprekende workshops voor jou. Je krijgt nieuwe inzichten, tips en tools van enthousiaste trainers & tussendoor en na afloop is ruimte genoeg om te netwerken. Dit alles weer ‘live’ op een centrale locatie in Helmond. Dus meld je aan en maak verbinding met elkaar, krijg nieuwe energie en proef de bevlogenheid van de sprekers op locatie. Samen met LEV Groep organiseren wij deze middag voor iedereen die stappen wil zetten in zijn of haar loopbaan. We kijken er naar uit je te ontmoeten en gaan ervoor om je met een positieve boost naar huis te laten gaan!

Het programma
12.30 Inloop
13.00 Welkom vanuit JobOn en LEV Groep
13.15 Workshop ronde I: keuze uit 2 workshops 
14.45 Pauze
15.00 Workshop ronde II: keuze uit 2 workshops 
16.30 Afsluitende netwerkborrel
17.15 Einde programma

Hieronder meer informatie over de workshops.

Workshops

A: Effectiever communiceren met DISC
Herken je dat: het gesprek met die ene persoon loopt altijd als vanzelf en met die ander lijkt het maar nooit op gang te komen. Hoe komt dit en hoe kun je er nu voor zorgen, dat je gesprekken effectiever verlopen en je makkelijker je doel bereikt? Tijdens deze workshop word je in vogelvlucht meegenomen in de wereld van DISC. Het DISC-model geeft inzicht in verschillende communicatie- en gedragsstijlen. De trainer laat je kennismaken met jouw persoonlijke voorkeursstijl en geeft tips om de stijl van een ander te herkennen en hierop aan te sluiten. Dit alles om jouw communicatie zo nóg effectiever te maken en jou te laten communiceren in stijl. 

Over de trainer
Ellis Pranger is jarenlang werkzaam geweest als leidinggevende in de financiële sector. Hierbij heeft zij een passie ontwikkeld voor de professionele en persoonlijke ontwikkeling van mensen. "Het beste uit jezelf halen en je talenten optimaal inzetten, dat is mijn doel. Daarom ben ik in 2016 gestart met EPB Training & Coaching. Ik verzorg trainingen en coaching voor zowel individuen als teams."

B: Positief onaangepast
Wat als je alles hebt en toch zoekende blijft? Ben je dan ontevreden? Moet je deze gevoelens wegdrukken? Of is er daadwerkelijk meer? In deze workshop laat Lieke zien waarom de één zoekende is/blijft en de ander het allemaal wel oké vindt. Aan de hand van de 5 niveaus van positieve desintegratie maakt ze de weg naar dit ‘meer’ inzichtelijk. Je zult gaan inzien dat dit geen standaard route is, maar wel de enige waardige weg. Wil je alvast weten of jij potentie hebt voor deze weg, doe dan alvast de test op haar website.

Over de trainer
Lieke van der Vorst heeft zich de afgelopen jaren steeds meer losgemaakt van de systemen binnen onze maatschappij om vervolgens op andere manieren het leven te ervaren en onderzoeken. Zo heeft ze nieuwe opvattingen gecreëerd over liefde, vrijheid, relaties, werken, leren, opvoeden, onderwijs, et cetera. Door zichzelf te bevrijden van bepaalde overtuigingen leeft en voelt ze intens en geniet ze tegelijkertijd van innerlijke rust en balans. Lieke werkt als coach en spreker en is actief met het delen van haar inzichten op social media onder de naam Lieke Weet Raad.

C: Non-verbale communicatie: een goede eerste indruk

Tijdens een eerste ontmoeting ken je de ander nog niet zo goed. Wat misschien nog wel belangrijker is, de ander kent jou niet. Hoe maak je een goede eerste indruk en hoe zorg je voor een goed contact? Dit kan belangrijk zijn tijdens een sollicitatiegesprek, bij een nieuwe baan met nieuwe collega’s, tijdens een netwerkborrel en eigenlijk bij elke eerste ontmoeting waar dan ook. Wist je dat maar liefst 93% van onze communicatie non-verbaal is? Bewust en onbewust kun je daar heel veel mee doen. Tijdens deze workshop geeft NLP Coach en Trainer Ad van der Geer praktische tips hoe je met non-verbale communicatie een goede eerste indruk kunt maken en een fijne klik krijgt met anderen.

Over de trainer
Ad van de Geer: “In 1992 kocht ik mijn eerste boek over Neuro Linguïstisch Programmeren. Vanaf dat moment ben ik actief bezig met NLP. Ik ben nog altijd enthousiast over de mogelijkheden die NLP biedt en manieren om NLP toe te passen in het dagelijks leven. Door de jaren heen heb ik tal van trainingen gevolgd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, maar steeds weer kwam ik uit bij NLP als effectiefste methode wanneer het gaat om communicatie, het creëren van verandering en het behalen van resultaten.” Ad is geaccrediteerd Leefstijl- en NLP Coach en Trainer bij de Society of Neuro-Linguistic Programming™. 

D: LinkedIn als sollicitatie & netwerktool
Een interactieve workshop voor de LinkedIn gebruiker die wil leren hoe je je profiel optimaal inricht en verbetert. Je leert niet alleen hoe je op LinkedIn beter zichtbaar wordt voor recruiters en de juiste vacatures ontvangt, maar ook hoe je je netwerk vergroot. Daarnaast krijg je uitleg hoe je met LinkedIn kunt solliciteren. Naast enthousiasme, is het de bedoeling dat elke deelnemer zijn/haar laptop, tablet of telefoon meeneemt. Tijdens de workshop ga je daadwerkelijk aan de slag. Je optimaliseert je LinkedIn profiel en past gelijk de tips & trics toe of probeert ze eerst uit. Je gaat sowieso de deur uit met ten eerste een verbeterd profiel en ten tweede kennis hoe je LinkedIn als sollicitatie- en netwerktool inzet.

Over de trainer
Guido van Dooren is eigenaar van Sales & Marketing Support. Hij is een doorgewinterde en zeer deskundige sales- en marketingprofessional. Zijn specialiteit is het inzetten van Social Media. De afgelopen 25 jaar heeft hij in verschillende branches gewerkt als manager in trade, event, sales, marketing en communicatie. Tijdens zijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging heeft hij de nodige praktijkervaring met LinkedIn opgedaan. Guido deelt zijn kennis graag met jou.

Wie organiseert dit event?

trainer

Guido van Dooren

Met 25 jaar ervaring in de Sales, Marketing en Communicatie kent Guido van Dooren als geen ander de fijne kneepjes van LinkedIn. Reeds eerder heeft Guido LinkedIn workshops voor JobOn verzorgd. Op een leuke, inspirerende manier weet hij cursisten te motiveren. Met als tastbaar resultaat: actief gerichte instellingen, betere zichtbaarheid en een groter netwerk. Maar vooral: beter gevonden worden door werkgevers!

trainer

Ad van der Geer

“In 1992 kocht ik mijn eerste boek over Neuro Linguïstisch Programmeren. Vanaf dat moment ben ik actief bezig met NLP. Ik ben nog altijd enthousiast over de mogelijkheden die NLP biedt en manieren om NLP toe te passen in het dagelijks leven. Door de jaren heen heb ik tal van trainingen gevolgd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, maar steeds weer kwam ik uit bij NLP als effectiefste methode wanneer het gaat om communicatie, het creëren van verandering en het behalen van resultaten.” Ad van der Geer is geaccrediteerd Leefstijl- en NLP Coach en Trainer bij de Society of Neuro-Linguistic Programming™.

trainer

Lieke van der Vorst

Lieke van der Vorst heeft zich de afgelopen jaren steeds meer losgemaakt van de systemen binnen onze maatschappij om vervolgens op andere manieren het leven te ervaren en onderzoeken. Zo heeft ze nieuwe opvattingen gecreëerd over liefde, vrijheid, relaties, werken, leren, opvoeden, onderwijs etc. Door zichzelf te bevrijden van bepaalde overtuigingen leeft en voelt ze intens en geniet ze tegelijkertijd van innerlijke rust en balans. Lieke werkt als coach en spreker en is actief met het delen van haar inzichten op social media onder de naam Lieke Weet Raad.

trainer

Ellis Pranger

Jarenlang ben ik werkzaam geweest als leidinggevende in de financiële sector. Hierbij heb ik een passie ontwikkeld voor de professionele en persoonlijke ontwikkeling van mensen. Het beste uit jezelf halen en je talenten optimaal inzetten, dat is mijn doel. En daarom ben ik in 2016 gestart met EPB Training & Coaching. Ik verzorg trainingen en coaching voor zowel individuen als teams.

eventmanager

Petra Van der Vlugt

Ik ben een sociaal, ondernemend en enthousiasmerend persoon. Ik werk het liefst met en voor mensen. Mijn kracht ligt in het leggen en onderhouden van persoonlijke contacten.

eventmanager

Hans van Kleef

Werkt sinds 5 jaar als generalist binnen het Sociaal Domein in de regio Eindhoven. Zijn achtergrond is sales marketeer, maar tegenwoordig is hij getransformeerd naar "sociaal marketeer" zoals hij dat zelf noemt. Een deel van zijn huidige activiteiten heeft nog steeds te maken met het werk zoeken, oftewel de participatie naar werk. Hij werkt volgens "Product Markt Confrontatie". Vanuit de marketing is dit letterlijk een product naar de markt brengen, maar voor Hans is het een persoon met de volgende stap helpen.

Ik heb JobOn ervaren als een positieve organisatie, waarin je je gekend weet en waar je de mogelijkheid wordt geboden om je vaardigheden te versterken, je persoonlijk te ontwikkelen en je netwerk te vergroten. De werkzaamheden voor JobOn gaven mij energie en een gevoel van waarde. Juist als je werkzoekend bent kan dat echt een verschil maken in hoe je je werkloosheid ervaart.

- Carolien (Elst)