Inspiratie & informatiesessie 'De Buitenboordmotor'

Leerdoelen

  • Maak kennis met het aanbod van 'De Buitenboordmotor'
  • Krijg informatie over een traject van (geen) baan naar een baan

Maak kennis met 'De Buitenboordmotor'

Het is je vast niet ontgaan, steeds meer mensen raken hun baan kwijt door digitalisering en automatisering en functies veranderen snel. Tegelijkertijd is er een groot tekort aan mensen in de zorg, ICT, het onderwijs en de techniek. De oplossing? “Gewoon” een baan zoeken in de sectoren waar een tekort is, toch? Maar zo “gewoon” is dat niet. Mensen die de overstap willen maken, worden beoordeeld op een “ouderwets” cv in plaats van de waarde van de echte persoon achter het papiertje, met unieke talenten, wensen en drijfveren. Functieprofielen sluiten niet aan, scholingstrajecten duren lang en zijn duur. En wie betaalt nu eigenlijk wat? Het is noodzakelijk om je continu te kunnen blijven ontwikkelen, maar het systeem is te ingewikkeld!

Hoe doen wij het dan wel, met jou? De Proeftuin!

De Proeftuin is het innovatietraject dat je doorloopt van (geen) Baan naar Baan. In het eerste deel van de Proeftuin (3 maanden), de bootcamp, krijg je de kans om te ontdekken waar je drive en talenten liggen (wie ben je, wat wil je, wat kun je) en hoe je deze kan inzetten in andere branches. Daarbij kijken we naar een match met banen waar duurzame werkgelegenheid is: in de zorg, het onderwijs, de ICT en de installatietechniek. Je wordt niet alleen begeleid in het maken van een overstap tot en met de onboarding bij je nieuwe werkgever, je krijgt bijvoorbeeld ook hulp om de financiële impact van een overstap in kaart te brengen en tools en handvatten tijdens het solliciteren. Wanneer je na het proces van inzicht en oriëntatie besluit om over te stappen, gaan we met jou op zoek naar de juiste match tussen jou en een werkgever. Dit zijn werkgevers die zich hebben gecommitteerd aan De Buitenboordmotorprincipes, denk daarbij aan selectie op basis van potentie, competenties en motivatie, in plaats van enkel leeftijd, werkervaring of vooropleiding.

Samen met jouw potentiële nieuwe werkgever wordt bepaald welke vakspecifieke opleiding nodig is om te starten in je nieuwe baan. Op basis van een (versneld) leer-werktraject werk en leer je vervolgens bij wat je nog nodig hebt om vakbekwaam te worden in je nieuwe functie. We begeleiden je vervolgens nog 9 maanden om zo goed mogelijk te landen bij een nieuwe werkgever in een nieuwe sector.

Nieuwsgierig?

Deze ochtend vertellen we je hier graag meer over. Meld je dan aan voor deze infosessie. Meer informatie over De Buitenboordmotor, bekijk ook deze video.

-------------------------

Dit is een partnerevent en vindt online plaats. Deze inspiratie & informatiesessie is een mooie opvolging na de Werkbezoekdag. die plaatsvond op 16 november. 

Kennis maken met mensen, netwerken werkt! Ik heb mijn baan via mijn netwerk gevonden. Ik hoorde over deze vacature via een kennis.

- Arina (Team Delft)