In gesprek met ondernemer en entertainer Johan Vlemmix

Leerdoelen

  • Laat je inspireren door een serie-ondernemer
  • Pluk de dag
  • Ontdek welke kansen de corona-situatie voor jou kan bieden

Ondernemer Johan Vlemmix is bekend vanwege enkele carnavalishits, zijn liefde voor het koningshhuis en omdat als minister van het feest de politiek in wilde. Vlemmix is ondernemend en continu bezig met nieuwe projecten. Zo lanceerde hij onlangs dé oplossing voor horeca en festivals in tijden van corona: de corona-bumper! Een ludieke oplossing waarmee hij nationale en internationale persaandacht heeft gekregen. 

Niet alles wat Johan Vlemmix aanraakt verandert in goud, maar hij laat wel zien dat het leuk is om ondernemerd te zijn, het leuk is om nieuwe projecten te starten en het leuk is om uit je comfort-zone te stappen. Dat zijn elementen die we vanuit JobOn van harte toejuichen voor iedereen die nu in-between-jobs is. Johan Vlemmix schiet soms met hagel in de hoop dat er af en toe iets succesvol ontstaat, soms kan een strategisch aanpak slimmer zijn. Maar we merken dat veel werkzoekenden juist het tegenovergestelde doen... Ze zijn niet ondernemend, ze starten geen nieuwe projecten of stappen niet uit de comfort-zone. Bij JobOn is dat gelukkig anders, de werkzoekednen in onze community zijn wel actief en ondernemend, bijvoorbeeld via vrijwilligerswerk. Toch kunnen we ook leren van het enthousiasme en de bevlogenheid van Johan Vlemmix!

Pieter Vermeer is oprichter van Stichting JobOn (voorheen Stichting DeBroekriem). Hij gaat in gesprek met Johan Vlemmix over zijn hoogte- en dieptepunten in zijn loopbaan, maar ook over de ideeen en kansen die hij ziet in deze corona-tijd. Tijdens het webinar is er volop ruimte om vragen te stellen. Wil je meekijken? Meld je nu aan via de zwarte button. 

 


Wil je meer weten over Johan Vlemmix?
Een paar jaar geleden schreef VICE een interessant artikel over Johan Vlemmix, hierbij de kern uit dat artikel... 

De allround cultheld kocht onlangs een villa van een miljoen euro en rekende contant af. Wat kunnen we leren van Johan Vlemmix? 

Soms, als mijn wekker gaat, ik mijn voeten op de koude vloer zet en de regen buiten neerdaalt met hetzelfde tempo als mijn ochtenddepressie, denk ik: is het echt nodig om aan deze dag te beginnen? Op deze momenten denk ik graag aan Johan Vlemmix, allround cultheld en bezitter van zoveel positieve uitstraling dat het lachwekkend is. Hij ziet eruit alsof hij als kind in een ketel vloeibare 4FMP is gevallen en elke dag twee keer de loterij wint. Johan doet me voor even realiseren hoe het ook kan, en verschaft me precies genoeg levenslust om onder de douche terecht te komen.

Ik kende Johan Vlemmix tot nu vooral als professioneel carnavaller en clownesque startschutter in het vervlogen TROS-programma Te land, Ter Zee en in de Lucht . Niet per se iemand waarvan je verwacht dat hij vorige maand een villa van 345 vierkante meter (bijgenaamd het 'Versailles van Eindhoven') inclusief zwembad en bioscoop aanschate. Het prijskaartje van bijna een miljoen euro rekende Johan in een keer af.

Johan laat zich leiden door zijn gevoel, en zoals bij alle grote ondernemers vindt zijn succes oorsprong in zijn instelling en eigenzinnige karakter. Naast het verwezenlijken van de kontfluit zijn er nog heel veel meer redenen waarom Johan Vlemmix een voorbeeld is voor ons allen, en die wil ik je graag op het hart drukken. Hieronder heb ik de belangrijkste voor je opgeschreven. Sla ze op, en koop binnenkort je eigen provinciale villa.

Johan gaat verder waar anderen stoppen
Toen Talpa even niet lekker ging trok John de Mol de stekker eruit. Dat is niet hoe Johan Vlemmix in elkaar steekt. Tijdens zijn poging het wereldrecord achtbaanrijden te verbreken bleek hij niet in staat zijn eten binnen te houden, maar maakte desondanks de benodigde 25 uur vol. Hij deed dat bovendien in een kippenpak, om aandacht te vragen voor het welzijn van de kip. Ook zoiets waarover je John de Mol nou nooit hoort.

Johan is grenzeloos gepassioneerd
Mensen die down zijn met het koningshuis uiten dit vaak met uitspraken als "Maxima is echt een lekker wijf", of door het niet weggooien van euro's met het hoofd van Willem-Alexander erop. Johan gaat veel verder. Hij liet een van zijn eerdere huizen in Eindhoven ombouwen tot replica van het paleis Soestdijk, wat mij op mijn beurt inspireerde mijn huis om te bouwen tot replica van een slechtverzorgde studentenwoning.(bron: VICE)

  • eventmanager

    Pieter Vermeer

“Jobon heeft mij geholpen om mijzelf goed zichtbaar te maken en mijn netwerk te vergroten. Ik wilde een carrière switch maken in een andere functie en branche en dan zul je een nieuw netwerk moeten aanboren. Ik heb optimaal gebruik gemaakt van de workshops, e-learnings en teamdagen om mijzelf goed te kunnen profileren. Hierdoor is er nu een mooie baan op mijn pad gekomen."

- Kim (Oss)