FutureLab50+: Ontdek je digitalent!

Leerdoelen

 • inzicht in de digitale wereld en veranderende arbeidsmarkt
 • inzicht in eigen kansen en talenten
 • vergroten van je digitale zelfvertrouwen
 • inzicht in banen van de toekomst en bijscholingsmogelijkheden
 • escaperoom ervaring rijker
 • Helaas zijn wij genoodzaakt om bij afwezigheid van FutureLab zonder afmelding € 20,-- administratiekosten in rekening te brengen.

Ontdek nieuwe kansen, ontwikkel je digitale talenten en vergroot je kans op de arbeidsmarkt!

FutureLab50+ is een trainingsprogramma om werkzoekende 50+ers digitaal vaardiger te maken. Niet alleen qua skills, maar zeker qua inzicht in de veranderende arbeidsmarkt door digitalisering. Dit jaar gaan we iedere maand 50 deelnemers inspireren over de banen van de toekomst. Het programma bestaat uit 3 online sessies (Labs, a 2 uur per sessie) , een uitgebreide e-learning en een afsluitend coachgesprek.

Data FutureLab50+ oktober: 11, 18 en 25 oktober 2021

Let op! Je meld je eenmalig aan voor alle drie de labs, noteer deze 3 data en tijden in je agenda. Losse deelname aan een lab is niet mogelijk.

 • Lab 1: Start-event met online Escape Room (11 oktober, 13.00 - 15.00 uur)

In vogelvlucht doorlopen we eerst het programma van de complete reis van de komende twee weken. Hierna starten we met de eerste opdracht; de escaperoom! In dit gezamenlijke spel kruip je als speler, samen met een paar andere spelers, in de huid van een recruiter. Doel is om binnen 60 minuten een geschikte kandidaat te vinden voor een openstaande vacature. Op deze manier krijg je op speelse wijze inzicht in de belevingswereld van recruiters en word je uitgedaagd aan de hand van digitale tools die anno 2021 belangrijk zijn.

 • E-learning

Na afloop van Lab 1 ontvang je toegang tot de speciaal ontwikkelde e-learning waarmee je de komende weken aan de slag gaat om je nog meer te verdiepen in de veranderende wereld door digitalisering.

 • Lab 2: inspiratie-event (18 oktober, 13.00 - 15.00 uur)

We nemen je mee in de grotere digitale wereld om ons heen en de invloed van technologische ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Je hoort meer over de nieuwste innovaties op digitaal gebied en wat je ermee kunt. We staan stil bij de banen van de toekomst, want beroepen veranderen razendsnel en dit biedt nieuwe kansen en mogelijkheden.

 • Lab 3: Slot-event met bootcamp & inzichten omzetten in actieplan (25 oktober, 13.00 - 15.00 uur)

Tijdens de bootcamp vertelt een enthousiaste ervaringsdeskundige waarom hij of zij zich heeft laten omscholen naar een baan in de IT. Vervolgens gaan we aan de slag met het resultaat van de opgedane inzichten uit de vorige Labs en de e-learning. Wat betekent dit nu voor jou en waar sta jij nu qua digivaardigheid. Op welk gebied wil jij je verder ontwikkelen en wat worden jouw volgende stappen naar futureproof? Hierbij delen we ook een ‘menukaart’ met alle digitale trainingen in Nederland. Wie weet wil jij je ook wel laten omscholen?

 • Laatste stap: Adviesgesprek

Het FutureLab50+ sluit je als deelnemer af met een persoonlijk adviesgesprek van 30 minuten met een ervaren coach. Tijdens dit gesprek bespreek je welke vervolgstappen je kunt zetten op basis van jouw actieplan aan de hand van de digitale menukaart.

Doorpakken & blijven netwerken
Natuurlijk is het leuk contact te houden met de deelnemers uit jouw groep, bouwen aan je netwerk is altijd belangrijk! 

Ontwikkel jezelf en meld je nu aan!
Ben jij enthousiast geworden en wil jij niet alleen jezelf, maar ook jouw digitalents en kansen op de arbeidsmarkt vergroten? Meld je nu in een klik aan voor het hele trainingsprogramma FutureLab via de zwarte button. Elke maand is er maar plek voor 50 personen, dus wees er snel bij! Losse deelname aan de labs is niet mogelijk.

Meer informatie
Stichting JobOn, SER, I.AMDIGITAL en Stichting Lezen&Schrijven hebben dankzij een cofinanciering vanuit Goldschmeding Foundation dit unieke programma ontwikkeld.

www.jobon.nl/futurelab

https://iamdigital.nl/

https://www.lezenenschrijven.nl/

https://www.ser.nl/digitalisering

https://jobon.nl/

 

Wie organiseert dit event?

trainer

Tara Velis

Als trainer en innovatiecoach wijdt Tara haar carrière aan het helpen van organisaties om te innoveren. Ze gebruikt klantgerichtheid, technische kennis en zakelijk inzicht om organisaties klaar te stomen voor de digitale toekomst. Tara heeft een MA in Digital Management. http://www.futurecreators.nl/

eventmanager

Petra Van der Vlugt

Ik ben een sociaal, ondernemend en enthousiasmerend persoon. Ik werk het liefst met en voor mensen. Mijn kracht ligt in het leggen en onderhouden van persoonlijke contacten.

Het gaf me wel een gevoel van zingeving, nieuwe prikkels, 'go' energie, nodig zijn, afspraken maken, opletten en leren. Al met al, mezelf nog meer positief in gang zetten.

- Saverio (Team Hengelo)