FutureLab50+: Ontdek je digitalent!

Leerdoelen

  • inzicht in de digitale wereld en veranderende arbeidsmarkt
  • inzicht in eigen kansen en talenten
  • vergroten van je digitale zelfvertrouwen
  • inzicht in banen van de toekomst en bijscholingsmogelijkheden
  • escaperoom ervaring rijker

Ontdek nieuwe kansen, ontwikkel je digitale talenten en vergroot je kans op de arbeidsmarkt!

FutureLab50+ is een trainingsprogramma om werkzoekende 50+ers digitaal vaardiger te maken. Niet alleen qua skills, maar zeker qua inzicht in de veranderende arbeidsmarkt door digitalisering. Dit jaar gaan we iedere maand 50 deelnemers inspireren over de banen van de toekomst. Het programma bestaat uit 3 online sessies (Labs, a 2 uur per sessie) , een uitgebreide e-learning en een afsluitend coachgesprek.

Data FutureLab50+ september: 9, 16 en 23 augustus 2021

Let op! Je meld je eenmalig aan voor alle drie de labs, noteer deze 3 data en tijden in je agenda. Losse deelname aan een lab is niet mogelijk.

 

  • Lab 1: Start-event met online Escape Room (9 augustus, 10.00 - 12.00 uur)

In vogelvlucht doorlopen we eerst het programma van de complete reis van de komende twee weken. Hierna starten we met de eerste opdracht; de escaperoom! In dit gezamenlijke spel kruip je als speler, samen met een paar andere spelers, in de huid van een recruiter. Doel is om binnen 60 minuten een geschikte kandidaat te vinden voor een openstaande vacature. Op deze manier krijg je op speelse wijze inzicht in de belevingswereld van recruiters en word je uitgedaagd aan de hand van digitale tools die anno 2021 belangrijk zijn.

  • E-learning

Na afloop van Lab 1 ontvang je toegang tot de speciaal ontwikkelde e-learning waarmee je de komende weken aan de slag gaat om je nog meer te verdiepen in de veranderende wereld door digitalisering.

  • Lab 2: inspiratie-event (16 augustus 10.00-  12.00 uur)

We nemen je mee in de grotere digitale wereld om ons heen en de invloed van technologische ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Je hoort meer over de nieuwste innovaties op digitaal gebied en wat je ermee kunt. We staan stil bij de banen van de toekomst, want beroepen veranderen razendsnel en dit biedt nieuwe kansen en mogelijkheden.

  • Lab 3: Slot-event met bootcamp & inzichten omzetten in actieplan (23 augustus, 10.00 - 12.00 uur)

Tijdens de bootcamp vertelt een enthousiaste ervaringsdeskundige waarom hij of zij zich heeft laten omscholen naar een baan in de IT. Vervolgens gaan we aan de slag met het resultaat van de opgedane inzichten uit de vorige Labs en de e-learning. Wat betekent dit nu voor jou en waar sta jij nu qua digivaardigheid. Op welk gebied wil jij je verder ontwikkelen en wat worden jouw volgende stappen naar futureproof? Hierbij delen we ook een ‘menukaart’ met alle digitale trainingen in Nederland. Wie weet wil jij je ook wel laten omscholen?

  • Coachgesprek

Wil je echt goed doorpakken? Vraag dan na afloop van Lab 3 een adviesgesprek aan met een coach om te kijken welke vervolgstappen je verder kunt zetten n.a.v. jouw actieplan.

Ontwikkel jezelf en meld je nu aan!
Ben jij enthousiast geworden en wil jij niet alleen jezelf, maar ook jouw digitalents en kansen op de arbeidsmarkt vergroten? Meld je nu in een klik aan voor het hele trainingsprogramma FutureLab via de zwarte button. Elke maand is er maar plek voor 50 personen, dus wees er snel bij! Losse deelname aan de labs is niet mogelijk.

Meer informatie
Stichting JobOn, SER, I.AMDIGITAL en Stichting Lezen&Schrijven hebben dankzij een cofinanciering vanuit Goldschmeding Foundation dit unieke programma ontwikkeld.

www.jobon.nl/futurelab

https://iamdigital.nl/

https://www.lezenenschrijven.nl/

https://www.ser.nl/digitalisering

https://jobon.nl/

 

Wie organiseert dit event?

trainer

Tara Velis

Als trainer en innovatiecoach wijdt Tara haar carrière aan het helpen van organisaties om te innoveren. Ze gebruikt klantgerichtheid, technische kennis en zakelijk inzicht om organisaties klaar te stomen voor de digitale toekomst. Tara heeft een MA in Digital Management. http://www.futurecreators.nl/

trainer

Heba Smit

Heba is een gecertificeerd IANLP coach, psycholoog en trainer. 
 Na een aantal jaar in de ICT in het buitenland gewerkt te hebben is zij zich meer gaan richten op coaching en training. Vanuit haar coachingbedrijf heeft zij ondernemers, werknemers en studenten begeleid op het gebied van ICT, professionele ontwikkeling, productiviteit, persoonlijk welzijn en burnout. Binnenkort start zij als coach-docent voor de opleiding OPEN-ICT aan de Hogeschool Utrecht.

trainer

Ruben Habraken

In de afgelopen jaren ben ik veel werkzaam geweest binnen de startup en innovatie wereld van Nederland. Enerzijds als programma leider/ coach en anderszijds als medewerker. Wat ik geleerd heb van het werken in de startup & innovatie wereld. 1. Hoe belangrijk flexibiliteit is binnen je werk 2. Hoe je altijd moet bijleren (er is altijd wel weer een nieuwe technologie). 3. Welke technologiën veel worden gebruikt binnen bedrijven. Deze lessen deel ik graag met jullie.

eventmanager

Petra Van der Vlugt

Het is niet fijn om werkloos te zijn, maar wees niet te geobsedeerd met het zoeken naar vacatures en solliciteren. Doe (ook) dingen die je leuk vindt. Hier word je vrolijk van, wat goed is voor je uitstraling en dat is weer handig voor je sollicitaties. Stel je open voor nieuwe kennis en blijf bij jezelf. Ik heb via JobOn veel geleerd en leuke en nuttige contacten op gedaan en ik kan het iedereen aanraden.

- Liza (Haalderen)