FutureLab - Verbeter je positie op de arbeidsmarkt!

Leerdoelen

  • Kennis van de digitale wereld en veranderende arbeidsmarkt.
  • Inzicht in jouw kansen en talenten.
  • Vergroten van je digitale zelfvertrouwen.
  • Zicht op de banen van de toekomst en scholingsmogelijkheden.
  • Speel een escape room en daag jezelf uit.
  • Vergroot je netwerk.

Ontdek nieuwe kansen, ontwikkel je digitale talenten en vergroot je kans op de arbeidsmarkt!

FutureLab is een oriëntatieprogramma voor gemotiveerde mensen die een loopbaanstap wil maken waarin we focussen op digitale skills. Hoe blijf je aantrekkelijk voor je huidige of toekomstige werkgever en vergroot jij je kansen op de arbeidsmarkt? In dit programma werken we aan je netwerk en jouw vaardigheden, maar je krijgt vooral zicht op de door digitalisering veranderende arbeidsmarkt en de kansen die het jou biedt.

Je gaat aan de slag met een persoonlijk actieplan, met jouw leerdoelen, en we tonen je omscholingsmogelijkheden die jou kunnen helpen om aansluiting te vinden bij de vele vacatures op de huidige arbeidsmarkt. Hoe kom jij, met jouw talent, in beeld bij topwerkgevers?

 

Data FutureLab

Een aanmelding is altijd voor alle drie de labs (2 uur per lab), noteer deze 3 data in je agenda. Deelname aan losse labs is niet mogelijk.

Data: 6, 13 en 20 februari

Hoe ziet het volledige programma van FutureLab eruit?

1. Intakegesprek FutureLab

Na inschrijving voor het programma, nemen we per mail contact met je op voor een online intakegesprek (15 min) met je persoonlijke coach. 

2. Lab 1: Start-event met online Escape Room (6 februari)

In dit gezamenlijke spel kruip je met andere spelers in de huid van een recruiter. Doel is binnen 60 minuten een geschikte kandidaat te vinden voor een openstaande vacature. Op deze manier krijg je op speelse wijze zicht op de belevingswereld van recruiters en word je uitgedaagd aan de hand van digitale tools die anno 2022 belangrijk zijn. 

3. E-learning

Na afloop van Lab 1 ontvang je toegang tot de speciaal ontwikkelde e-learning waarmee je de komende weken aan de slag gaat. Deze e-learning helpt je om je te verdiepen in de door digitalisering veranderende wereld. We geven je kennis op de invloed van thema's als kunstmatige intelligentie.

4. Lab 2: inspiratie-event (13 februari)

Duik in de grotere digitale wereld om je heen en bekijk de invloed van technologische ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Je krijgt informatie over de nieuwste innovaties op digitaal gebied en wat je ermee kunt. We staan stil bij de banen van de toekomst, want beroepen veranderen razendsnel en dit biedt nieuwe kansen en mogelijkheden. Dit lab sluiten we af met een pitch van een werkgever die verteld over de kansen op de hedendaagse arbeidsmarkt.

5. Lab 3: Slot-event met bootcamp & inzichten omzetten in actieplan (20 februari)

Dit lab start met een Q&A waarin een werkgever verteld waarop wordt gelet bij het selecteren van kandidaten (als je meer wilt weten over deze specifieke werkgever en een vrijblijvend vervolggesprek wilt kan je dit gelijk aangeven). Na de pitch start de bootcamp. De opgedane inzichten uit de vorige Labs en de e-learning worden omgezet in een persoonlijk actieplan. Op welk gebied wil jij je verder ontwikkelen en wat worden jouw volgende stappen naar futureproof?

6. Laatste stap: Persoonlijk coachgesprek met ontwikkeladvies

Het FutureLab sluit je af met een persoonlijk adviesgesprek (30 min) met een loopbaancoach. Je bespreekt met je coach jouw persoonlijke situatie, het in lab 3 gemaakte actieplan en krijgt vrijblijvend advies over mogelijke vervolgstappen.

Ontwikkel jezelf en meld je nu aan!

Ben jij enthousiast geworden en wil jij niet alleen jezelf, maar ook jouw digitalents, kansen op de arbeidsmarkt en je netwerk vergroten? Meld je nu met slecht één klik aan voor het hele trainingsprogramma FutureLab via de zwarte button. Elk maand start een nieuwe groep, dus wees er snel bij! Losse deelname aan de labs is niet mogelijk.

 

 


Blijf automatisch op de hoogte

Niet elke keer naar de website gaan om events te zoeken? Dat kan! Meld je aan voor onze nieuwsbrief en wij brengen je elke twee weken automatisch op de hoogte van alle nieuwe events, blogs en kansen voor jouw loopbaan.

nieuwsbrief

Wie organiseert dit event?

trainer

Renate Matroos

Renate is trainer bij JobOn en o.a. betrokken bij het programma FutureLab: Ontdek je digitalent.

eventmanager

Willy Pardijs.

Willy is lid van het kernteam van JobOn als coach voor FutureLab: "Ik ga voor avontuur en nieuwe dingen en geniet enorm van het leven. Ik hoor graag meer van jou!"

“Het mooie aan deze rol vind ik dat je andere mensen helpt op allerlei gebieden die met solliciteren te maken hebben, maar ook dat je er als werkzoekende zelf ontzettend veel profijt van kunt hebben. Ik heb intussen een enorm netwerk, het heeft mij leuke nieuwe vriendschappen opgeleverd en heel veel kennis over solliciteren, persoonlijke ontwikkeling en coaching.”

- Barbara (Gouda)