De kracht van vragen

Leerdoelen

  • Welke vragen kunnen helpen je doel te bereiken?
  • Welke vragen meer inzicht kunnen geven?
  • Welke vragen kunnen helpen meer contact te maken?
  • En vooral: welke vragen zijn dat dan?
  • We willen vooral ook gaan oefenen met het stellen van deze vragen?

Welke vaardigheid is zo belangrijk dat iedereen het op school zou moeten leren? In deze vraag zit meteen het antwoord: het stellen van goede vragen. Vragen stellen is een vaardigheid die je overal kunt gebruiken. Om meer inzicht te krijgen. Om meer contact te maken. En om te helpen je doel te bereiken.

Betere vragen zorgen ook voor betere antwoorden. Het helpt je om meer te leren en nieuwe inzichten op te doen. Goede vragen kunnen tot verrassende ideeën leiden. Als kind waren we prima vragenstellers. De vraag waarom? is een krachtige vraag. Bij de eerste keer waarom is het antwoord redelijk voor de hand liggend. Bij de derde keer waarom kan het antwoord ook jezelf verrassen.

In deze workshop gaan we op zoek naar die verrassende vragen. Hoe kun je met vragen tot nieuwe inzichten komen en hoe kunnen ze helpen om je blik te verruimen, nieuwe inzichten te krijgen en je doel te bereiken? We gaan aan de slag met vragen en op zoek naar antwoorden.

Wie organiseert dit event?

trainer

John Steenbeek

Hallo, ik ben John Steendijk. Ik ben spreker, trainer, ingenieur, vader-van-twee en fanatiek fietser. Ik startte spreekzeker! omdat ik zag dat veel mensen niet zichzelf durven te zijn voor een groep. De beschikbare boeken, websites en trainingen vergeten het meest belangrijke element: je zeker voelen terwijl je jouw eigen verhaal vertelt. Voor mij is dat juist de basis. Ik geef trainingen, workshops en spreek op scholen om jongeren al op jonge leeftijd te leren dat ze veel meer kunnen dan ze zelf misschien denken. Daarnaast spreek ik op congressen over verschillende onderwerpen. Daarbij ga ik altijd terug naar de basis: jezelf zijn. Iedereen kan het. Jij dus ook!

trainer

Sonja Steekelenburg

Meer info op de website https://www.energiekeschakel.nl/

eventmanager

John Zandbergen

Door het bijwonen van de events heb ik meer inzicht gekregen in wie ik ben, wat ik kan en wat ik wil! Dit zelfinzicht heeft mijn zelfvertrouwen en vaardigheden vergroot.

- Paul (Team Breda)