De bibliotheek en nieuwe kansen | Pilot bibliotheken 2021

Leerdoelen

  • bereiken van nieuwe doelgroepen
  • leren om zowel fysieke als online bijeenkomsten te organiseren
  • uitbreiding programmering
  • ontwikkeling nieuwe dienstverlening

Inspiratie-/trainingsworkshop alléén voor bibliotheekmedewerkers

Ben jij werkzaam bij een bibliotheek en wil jij ook verkennen welke rol jouw organisatie kan hebben op het gebied van Werk&Inkomen? Of ben je geïnteresseerd in het bereiken van nieuwe doelgroepen en het organiseren van zowel fysieke als online bijeenkomsten voor werkzoekenden? Meld je dan aan voor deze workshop waarin we je inspireren en uitdagen om nieuwe dienstverlening in de bibliotheek op een makkelijke manier uit te proberen.

In de workshop nemen we je in 2 uur mee in de veranderende wereld en de rol van bibliotheken in het oppakken van een groot maatschappelijk vraagstuk. Dankzij de financiering vanuit de Koninklijke Bibliotheek Nederland is deze workshop en pilot gratis voor bibliotheken in Nederland en kan men op deze manier profiteren van de jarenlange kennis en het netwerk van JobOn.

Pilot bibliotheken 2021

Verhalen over kansen en ontwikkelen zijn aardig, maar zelf ervaren of het past binnen de programmering van jouw bibliotheek is nog beter. De pilot bibliotheken 2021 is hiervoor ontwikkeld om bibliotheken te ondersteunen en te adviseren bij het zelf organiseren van drie bijeenkomsten voor werkzoekenden op locatie. De JobOn-toolkit met 16 werkvormen wordt hierbij ingezet en is zowel on- als offline te gebruiken.  

 

Het programma van de workshop

In twee uur tijd vertellen onderstaande sprekers je meer over de volgende onderwerpen:

- Lisenka Akse (KB) - ontwikkelingen en trends bij bibliotheken. 

- Pieter Vermeer (JobOn) - JobOn, toekomstvisie, nieuwe dienstverlening bibliotheken.

- Inge Laagewaard (JobOn) - toelichting pilot bibliotheken en JobOn-toolkit.

- Deelnemer/ervaringsdeskundige pilot 2020 - een collega uit de vorige pilot vertelt over de ervaringen en opgedane inzichten voor de bibliotheek.

- Wendy Goudzwaard (loopbaancoach en -trainer) - inzicht in de veelzijdigheid van solliciteren anno nu. Wat zijn de thema's waar werkzoekenden aan moeten werken? In 15 minuten benoemt ze de belangrijkste aandachtspunten en tips als je vanuit de bibliotheek gaat werken met de nieuwe doelgroep werkzoekenden. Kijk voor meer info over Wendy op https://www.wendygoudzwaard.nl

Interesse?

Heb je interesse of wil je meer informatie over deze workshop?  Kijk dan ook naar ons complete programma op https://jobon.nl/bibliotheek/ of neem direct contact op met Inge Laagewaard via inge@jobon.nl of 0637432265.

 

Ik heb JobOn ervaren als een positieve organisatie, waarin je je gekend weet en waar je de mogelijkheid wordt geboden om je vaardigheden te versterken, je persoonlijk te ontwikkelen en je netwerk te vergroten. De werkzaamheden voor JobOn gaven mij energie en een gevoel van waarde. Juist als je werkzoekend bent kan dat echt een verschil maken in hoe je je werkloosheid ervaart.

- Carolien (Elst)