De bibliotheek en nieuwe kansen | Pilot bibliotheken 2021

Leerdoelen

  • bereiken van nieuwe doelgroepen
  • uitbreiding programmering
  • ontwikkeling nieuw beleid en dienstverlening
  • leren organiseren van zowel online als fysieke bijeenkomsten

Inspiratie-/trainingsworkshop alléén voor bibliotheekmedewerkers

Ben jij werkzaam bij een bibliotheek en wil jij ook verkennen welke rol jouw organisatie kan hebben op het gebied van Werk&Inkomen? Of ben je geïnteresseerd in het bereiken van nieuwe doelgroepen en het organiseren van zowel fysieke als online bijeenkomsten voor werkzoekenden? Meld je dan aan voor deze workshop waarin we je inspireren en uitdagen om nieuwe dienstverlening in de bibliotheek op een makkelijke manier uit te proberen.

In de workshop nemen we je in 2 uur mee in de veranderende wereld en de rol van bibliotheken in het oppakken van een groot maatschappelijk vraagstuk. Dankzij de financiering vanuit de Koninklijke Bibliotheek Nederland is deze workshop en pilot gratis voor bibliotheken in Nederland en kan men op deze manier profiteren van de jarenlange kennis en het netwerk van JobOn.

Pilot bibliotheken 2021

Verhalen over kansen en ontwikkelen zijn aardig, maar zelf ervaren of het past binnen de programmering van jouw bibliotheek is nog beter. De pilot bibliotheken 2021 is hiervoor ontwikkeld om bibliotheken te ondersteunen en te adviseren bij het zelf organiseren van drie bijeenkomsten voor werkzoekenden op locatie. De JobOn-toolkit met 16 werkvormen wordt hierbij ingezet en is zowel on- als offline te gebruiken.  

 

Het programma van de workshop

In twee uur tijd vertellen onderstaande sprekers je meer over de volgende onderwerpen:

- Lisenka Akse (KB) - ontwikkelingen en trends bij bibliotheken. 

- Pieter Vermeer (JobOn) - JobOn, toekomstvisie, nieuwe dienstverlening bibliotheken.

- Inge Laagewaard (JobOn) - toelichting pilot bibliotheken en JobOn-toolkit.

- Deelnemer/ervaringsdeskundige pilot 2020 - een collega uit de vorige pilot vertelt over de ervaringen en opgedane inzichten voor de bibliotheek.

- Wendy Goudzwaard (loopbaancoach en -trainer) - inzicht in de veelzijdigheid van solliciteren anno nu. Wat zijn de thema's waar werkzoekenden aan moeten werken? In 15 minuten benoemt ze de belangrijkste aandachtspunten en tips als je vanuit de bibliotheek gaat werken met de nieuwe doelgroep werkzoekenden. Kijk voor meer info over Wendy op https://www.wendygoudzwaard.nl

Interesse?

Heb je interesse of wil je meer informatie over deze workshop?  Kijk dan ook naar ons complete programma op https://jobon.nl/bibliotheek/ of neem direct contact op met Inge Laagewaard via inge@jobon.nl of 0637432265.

Wie organiseert dit event?

trainer

Pieter Vermeer

trainer

Lisenka Akse

Lisenka Akse (1975) is specialist in het opzetten en managen van (digitale) bibliotheek diensten. Mede onder haar verantwoordelijkheid zijn de volgende diensten geïntroduceerd : Bibliotheek en Basisvaardigheden, Al@din en Virtuele jeugdbibliotheek. Lisenka heeft een speciale interesse voor leesbevordering, educatie, mediawijsheid, digitale vaardigheden en digitalisering.

trainer

Wendy Goudzwaard

Wendy Goudzwaard is loopbaanexpert, coach, trainer en key-note speaker als het over solliciteren gaat. Ze helpt jou om in beweging te komen naar de baan en het leven wat bij jou past. In de afgelopen 10 jaar heeft ze de succesvolle methode SES: Slim & Efficiënt Solliciteren, in 6 stappen naar de baan die bij jou past ontwikkeld. Ze is de enige loopbaanexpert in Nederland die baangarantie biedt. Duizenden mensen heeft ze inmiddels geïnspireerd met haar programma’s, trainingen ,masterclasses en webinars. Ze daagt je uit om veranderingen door te voeren zodat je meer werkgeluk ervaart. Want jij bent Goud Waard!

eventmanager

Inge Laagewaard

“Het mooie aan deze rol vind ik dat je andere mensen helpt op allerlei gebieden die met solliciteren te maken hebben, maar ook dat je er als werkzoekende zelf ontzettend veel profijt van kunt hebben. Ik heb intussen een enorm netwerk, het heeft mij leuke nieuwe vriendschappen opgeleverd en heel veel kennis over solliciteren, persoonlijke ontwikkeling en coaching.”

- Barbara (Gouda)