Daten en solliciteren, what's the difference?

Leerdoelen

  • solliciteren
  • netwerken

LIVE EVENT in Pand P te Eindhoven 

"Wat moet ik zeggen om een goede indruk te maken"? "Zou mijn gesprekspartner me wel leuk en goed genoeg vinden?" "Heb ik wel de juiste outfit aangetrokken?".

Flitsen deze gedachten door je heen tijdens een sollicitatiegesprek? Gefeliciteerd, je bent niet de enige. Flitsen deze gedachten door je heen tijdens een date? Gefeliciteerd, je bent wederom niet de enige.

Daten en solliciteren hebben namelijk ontzettend veel overeenkomsten. Tijdens deze interactieve workshop leer je de belangrijkste overeenkomsten tussen daten en solliciteren en hoe je deze overeenkomsten in jouw voordeel kunt gebruiken om beter en relaxter te solliciteren. Je leert onder andere een vertrouwde sfeer te creëren en meer op jezelf te vertrouwen.

Leuke bonus voor de vrijgezelle deelnemers: je verbetert meteen je datevaardigheden.

Over de spreker:

Sollicitatiebrieven schrijven, dat kon Eline wel. Niet voor niets gaf ze voor JobOn al driemaal de workshop "schrijf de winnende sollicitatiebrief". Maar daarna… het sollicitatiegesprek. Dat ging soms wat minder soepel. Totdat Eline ontdekte dat ze tijdens een sollicitatiegesprek simpelweg haar datingvaardigheden kon inzetten. Die datingvaardigheden had ze niet altijd. Soms waren haar dates een groot succes, soms een regelrecht fiasco. Dat vond ze zo interessant, dat ze zich een tijdje vol overgave heeft gestort in de wondere wereld van het flirten en daten. Ze verslond boeken, blogs en filmpjes, bracht dit in de praktijk en begon patronen te zien. Inmiddels werkt Eline als datingcoach.

Eline leert jou graag hoe je datingvaardigheden kunt inzetten om te netwerken en te solliciteren. En nee, solliciteren is niet eng. Net als daten. Beiden zijn gewoon hartstikke leuk. Ten minste, als je weet hoe het "moet".

Het is niet fijn om werkloos te zijn, maar wees niet te geobsedeerd met het zoeken naar vacatures en solliciteren. Doe (ook) dingen die je leuk vindt. Hier word je vrolijk van, wat goed is voor je uitstraling en dat is weer handig voor je sollicitaties. Stel je open voor nieuwe kennis en blijf bij jezelf. Ik heb via JobOn veel geleerd en leuke en nuttige contacten op gedaan en ik kan het iedereen aanraden.

- Liza (Haalderen)