Blue Monday Festival
Op 18 januari 2021 maken wij van Blue Monday een feestje tijdens het Blue Monday Festival! Het wordt een middag vol inspiratie, positiviteit en interactie. We zorgen ervoor dat je deze dag afsluit met een grote glimlach en energie voor de rest van het jaar :-)

Wat kun je verwachten?
Een middagvullend programma vol (inter)activiteiten dat geheel aansluit bij de insteek en werkwijze van JobOn. Op het programma staan diverse sessies en podcasts op het gebied van Boost, Motivation & Flow. Met sprekers als Nicole Engels, Winston Scholsberg, Frank van Beek, Marileen Driesprong en meer. Hieronder vind je meer informatie over alle sprekers en sessies deze middag.

Globaal programma
13.00 uur      Opening met theatersport
14.00 uur      Sessie ronde 1 (keuze uit 3 sessies & podcasts)
15.00 uur      Sessie ronde 2 (keuze uit 3 sessies & podcasts)
16.00 uur      Sessie ronde 3 (keuze uit 3 sessies & podcasts)
17.00 uur      Centrale afsluiter!
17.30 uur      Einde programma

Het festival is exclusief voor onze vrijwilligers en partners (op uitnodiging). Wil je meer informatie of wil je weten of er nog ruimte is voor extra deelnemers? Mail ons dan op info@jobon.nl 

De volgende sprekers zullen op maandag 18 januari jouw dag vullen met inspiratie!

Over de sessies & sprekers

Openingsessie met theatersport - Bram Martens
Bram Martens is improvisatietrainer en heeft van zichzelf al een uitstraling waar veel mensen blij van worden. Bram zal het programma aftrappen met ludieke theatersport exercities om de verbondenheid en positiviteit onder de deelnemers een boost te geven.  Dankzij deze oefeningen kunnen we negatieve gedachten achter ons laten en weer in contact komen met onze creativiteit en impulsiviteit.

Subsessies

Maak jouw sollicitatie uniek! - Frank van Beek (Motivation)
Ik maakte als student al iets bijzonders van mijn eerste sollicitaties. Visueel, toegespitst op de functie en het bedrijf. Laten zien wie je écht bent. Jezelf onderscheiden van de meute. In de loop der jaren heb ik een tool ontwikkeld waarmee die bijzondere manier van solliciteren voor iedereen toegankelijk is. Geen ouderwetsche brief, geen ouderwetsch cv in PDF. En: ik help mensen om op deze manier een dijk van een sollicitatie te maken!

Presenteer jezelf authentiek en krachtig online - Winston Scholsberg (Motivation)
Public Speaking Architect en Meesterverteller Winston Scholsberg geeft een sessie waarin jouw virtuele verbinding met jouw gesprekspartner net zo krachtig wordt als in een face to face gesprek. Lichaamstaal, stemgebruik, wel of niet in de camera kijken, online etiquette, camera standpunt, alles komt aan bod!

Positieve Mindset - Nicole Engels (Motivation)
Er gebeurt en verandert veel in deze turbulente tijden. Als er iets is waar we ons met zijn allen steeds meer bewust van worden, dan is het wel dat we niet de controle hebben over wat er momenteel allemaal gebeurd. Gelukkig is er 1 ding waar we wel volledig de controle over hebben: hoe we met onszelf omgaan! Juist in deze tijd is er niets belangrijker dan dat we goed voor onszelf zorgen. Dat we in staat zijn onszelf te geven waar wij behoefte aan hebben zodat we kansen blijven zien, we de energie van vertrouwen voelen en we in mogelijkheden blijven geloven. Maar hoe zorg je ervoor dat je, vol positiviteit, blijft focussen op wat je écht wilt, wanneer je de huidige omstandigheden als onbekend, onzeker en/of beangstigend ervaart? In deze masterclass reik ik je hier verschillende concrete handvatten voor aan. 

Zakelijk Tekenen - Suzanne Warmerdam (Boost)
Ik vind het heerlijk om mensen de kracht van tekenen te laten ervaren! Tekenen geeft inzicht, wakkert de creativiteit aan en het zet je in beweging. Wil jij leren hoe je met een paar simpele lijnen álles kunt tekenen (ook als je nu denkt: ik kan niet tekenen). Doe dan mee met deze (inter-)actieve workshop van Suzanne Warmerdam, Visual Storyteller & trainer. Ze werkte ruim 20 jaar bij grote bedrijven en gooide het roer om toen ze kennis maakte met Zakelijk Tekenen. Tijdens haar workshops staat tekenen centraal, met als doel je werk met meer plezier te doen. Leg 5 A4-vellen klaar en normale stiften (zwart en enkele andere kleuren), dan gaan we aan de slag! 

Groepsdynamiek - Rick van Gils (Boost)
Rick van Gils Msc. is werkzaam als HR-specialist bij Riedel b.v. en heeft vanuit zijn achtergrond als arbeid- en organisatiepsycholoog verschillende (gedrags)interventies gedaan bij o.a. het ministerie van Defensie, UWV en Akzo Nobel. Deze workshop ga je aan de hand van een werkvorm jezelf bewust worden van jouw rol binnen een groepsdynamiek. Deze informatie kan je inzetten om jezelf beter te omschrijven bij jouw volgende sollicitatiegesprek.

ZangExpress: Ontdek je stem en maak muziek! - Melissa t' Hart (Boost)
Melissa is directeur en creatief leider bij ZangExpress. ZangExpress ontwikkelt al meer dan 10 jaar succesvol liedjes en lesmateriaal voor de digitale leeromgeving en biedt coaching op maat voorleerkrachten. Met ZangExpress krijgt ieder kind de kans met muziek op te groeien.

Ik geef een praktisch inkijkje hoe snel je muziek kunt maken en zingen, met ondersteuning van onze methode. Heb je een trommel, shaker of ritme stokje bij de hand is dat extra leuk!

Zo blijf je fit & vitaal - Lisa Hendriks - van der Vlist (Flow)
Kan je wel een boost gebruiken in deze donkere dagen waarin we veel thuis zitten? En zou je na de feestdagen wel inspiratie kunnen gebruiken over hoe je weer gezond gaat eten en meer in beweging komt? Vitaliteit & gezondheidsdeskundige Lisa neemt je mee naar de wereld van voeding en beweging. Zij is deskundige op dit gebied en vertelt hoe je je lichaam een boost kan geven door een gezonde leefstijl. Ook in deze lastige tijden. In deze sessie komen onder andere de volgende onderdelen aan bod: Wat doet beweging met het lichaam maar ook met je brein? Wat is een gezond voedingspatroon en hoe gaat dit samen met je huidige leefstijl? Maar ook wat is de relatie tussen voeding en stress? En hoe zorg je er nu voor dat je meer gaat bewegen en gezonder gaat eten?

Leer online faciliteren - Pieter Vermeer (Flow)
Als oprichter en directeur van JobOn heeft Pieter Vermeer ruim 5000 werkzoekenden getraind in een mix van fysieke en online bijeenkomsten. Inmiddels heeft Vermeer al zo’n 100 online webinars en interactieve workshops via ZOOM georganiseerd en gehost. Daarbij heeft hij zich laten inspireren door de beste trainers van Nederland. Zijn ervaringen en tips deelt hij tijdens deze online sessie. Tijdens de sessie krijgen deelnemers tevens een kijkje in de keuken bij JobOn doordat een gedeelte van het succesvolle ‘JobOn Droombaan Spel’ wordt gespeeld, omdat dit de perfecte kapstok is om online te leren faciliteren.

Stoelyoga - Paula Jap Tjong (Flow)
Stoelyoga is de meest laagdrempelige vorm van yoga. Omkleden is niet nodig, je hebt er alleen een stoel voor nodig. Je kunt het dus altijd en overal doen. Op scholen wordt stoelyoga ingezet voor een rustmoment in de klas. Op kantoren als pauze break voor nieuwe energie en natuurlijk kan het voor iedereen een moment van ontspanning zijn. Trakteer jezelf een paar keer per dag op 90 seconden stoelyoga en voel je meer ontspannen en gefocust. Tijdens deze workshop van Paula Jap Tjong (stressmanagement trainer, yogadocent en oprichter van het platform Stoelyoga Nederland) kan je ontdekken wat stoelyoga voor jou kan betekenen en hoe je het kunt inpassen in je dagelijkse leven. Als cadeautje krijg je een gratis online les om zelf thuis nog eens te genieten van de vele voordelen van stoelyoga. 


Podcasts

Podcast Inspiratie voor positieve power - Josuël Rogers
Josuël is een inspirerende podcastmaker bekend van de podcast "The Hiphop Minded Professional". Hij is oprichter van HipHop Culture Coaching waar hij zijn 2 grote liefdes, mensen in hun kracht zetten en HipHop combineert. Zo inspireert hij personen, jongeren en teams om in hun persoonlijke kracht te geloven. 
In deze podcast spreekt Josuël een aantal mensen en vertellen zij hun eigen verhaal over inspiratie in lastige dagen.

Podcast Wandelcoaching - Marileen Driesprong
De feestdagen zijn voorbij en de pandemie is nog in volle gang. Daardoor kun je je behoorlijk lusteloos, boos of juist angstig voelen. Ja, Blue Monday is a real thing! Maar hoe ga je nu slim om met deze gevoelens? Hoe kun je weer goede zin krijgen in het leven en je doelen, zonder dat je meteen als een blije positivo door het leven moet gaan stuiteren? Dit en meer leer je in deze podcast waarin je met coach Marileen Driesprong op pad gaat. Onderweg krijg je praktische tips en doen we oefeningen die je helpen om uit je Blue Monday mood te komen. Je gaat dus niet alleen luisteren, je gaat het ook echt doen! Dit alles doen we met beide benen op de grond. Beloofd. Dus, sleur jezelf achter je laptop of telefoon vandaan, stap de deur uit en luister deze podcast. Wedden dat jij met een heel andere blik weer thuiskomt?

Podcast Mindfulness - Sylvia Wenting
In deze podcast deel ik graag met je hoe je in een paar stappen al Mindfulness kunt toepassen in je leven. We gaan samen ervaren via een oefening waarna ik je wat theoretische en neurowetenschappelijke achtergrond meegeef.

Podcast Niet jij, maar jouw gedachten bepalen jouw realiteit -  Rachel Noach
Alles is energie. Zo ook onze gedachten en gevoelens. De gedachtes die jij dagelijks uitzendt bepalen jouw werkelijkheid. Wat je uitstraalt trek je ook weer aan. Negatief trekt negatief aan en positief trekt positief aan. En dat niet alleen. Jouw gedachten bepalen ook hoe jij je voelt, reageert en hoe jij handelt.

Een gedachte popt te pas en te onpas op in ons hoofd. Hoe wordt deze eigenlijk gevormd en hoe zorgen we ervoor dat we positieve gedachten creëren, die ons ondersteunen om datgene te bereiken dat wij WEL willen in ons leven?

In deze podcast geeft Rachel niet alleen uitleg hoe het werkt in ons brein, maar geeft ze ook de handvatten om jouw negatieve gedachten om te vormen naar positieve bekrachtigende gedachten. Zodat jij meester wordt van je eigen gedachten en datgene aantrekt dat jij zo graag wilt in jouw leven.