• personal branding

  • coaching

Scoor die baan: de aantrekkende kracht van zelfkennis

Noem me een zweefteef, maar ik geloof dat alles met een reden gebeurt. Ook al voelt dat op het moment zelf niet altijd zo. Vooral niet als je iets vervelends meemaakt. Hoe vervelend is het bijvoorbeeld om zonder baan te komen zitten?! Ik kan er helaas over meepraten. Of toch gelukkig...

Werkloos = kansrijk
Sinds november jl. ben ik officieel ‘in between jobs’. Werkloos vind ik zo negatief klinken, dus geef ik aan deze status liever een positieve draai. Natuurlijk vind ik het niet ideaal om zoveel thuis te zijn. Het is best gezellig met m’n kat hoor, maar de muren beginnen wel een beetje op me af te komen. En een uitkering biedt ook niet echt perspectief om elke dag buiten de deur lattes te drinken.
Desondanks probeer ik deze periode zo positief mogelijk te benaderen. Nu ik even geen werk heb, heb ik zeeën van tijd. Naast het zoeken naar een toffe baan en het solliciteren, ontdek ik ook steeds beter wat ik belangrijk vind en waar mijn hart sneller van gaat kloppen. En daar ben ik eigenlijk best wel dankbaar voor. Het valt me op hoeveel mensen er met tegenzin naar hun werk gaan. Een andere baan zoeken lijkt geen optie, want ‘het is nou eenmaal zo’. Nu ik toch op zoek ben naar een baan, kan ik beter meteen eentje zoeken waar ik energie van krijg. Want je werkt toch om te kunnen genieten van het leven..?

Kernwaarden en doelen
Door de inspirerende filmpjes en het stappenplan van 365 dagen succesvol ben ik gaan nadenken over mijn kernwaarden en mijn doelen. Sinds ik dit scherp heb, komen er steeds meer mensen op mijn pad die hier ook mee bezig zijn. Of die ik op mijn beurt weer een liefdevol duwtje in de goede richting kan geven. Het is namelijk helemaal niet zo vanzelfsprekend om écht te weten wie je bent en wat je wilt.
In mijn geval ontmoet ik mensen die ik verder kan helpen met gezonde voeding. Want koken en anderen inspireren is waar ik enthousiast van word. Met mijn kernwaarden - inspireren, (opr)echt, verbinden, groeien en duurzaam – zie ik hier een mooi startpunt in mijn banenzoektocht.

Trek jouw nieuwe baan aan
Wat ik heb ervaren is dat alleen al wéten wat je wilt je al zoveel verder kan brengen. Uitzoeken wat jij belangrijk vindt, helpt jou bij het maken van keuzes. Tegelijkertijd werkt het als een magneet en trekt het de dingen aan die helemaal jou-proof zijn. Bovendien wordt die magneet alleen maar sterker als jij je wensen uitspreekt en over jouw dromen praat.
Je hoort het vast vaker… maar netwerken werkt echt. Laat je horen bij familie en vrienden, maar ga ook eens naar een netwerkevenement. Als je dit spannend vindt, begin dan bij een workshop van JobOn. Daar is de drempel minder hoog en zit iedereen in hetzelfde schuitje als jij.
Nu mijn leven vooral om eten draait en veel gesprekken hierover gaan, zie ik ook steeds meer vacatures in die hoek voorbij komen. Dus die heerlijke baan volgt vast snel!
 
Over de auteur:
Laura Sannes heeft Communicatie gestudeerd en voornamelijk werkervaring opgedaan in de online communicatie. In haar vrije tijd is ze als echte keukenprinses vooral in de keuken of aan de etenstafel te vinden. Gezonde voeding is haar passie. “Computeren en het internet zijn me met de paplepel ingegoten. Ook Social Media heeft vanaf het begin mijn interesse gewekt en is een onderdeel van mijn dagelijks (en professionele) leven geworden. Gaandeweg ben ik er ook achtergekomen dat ik schrijven erg leuk vind. De positieve feedback die ik daar op krijg, smaakt naar meer. In een baan vind ik menselijk contact en maatschappelijke verantwoordelijkheid erg belangrijk. Dingen aantrekkelijk en toegankelijk maken; daarin ligt mijn kracht. En als dat ook nog eens zichtbare resultaten oplevert, ben ik helemaal gelukkig!”