Kom vooral naar de live events van JobOn, om te netwerken en elkaar te ontmoeten

Een afscheidswoord door Vincent Veenenberg.

Precies een jaar lang was Vincent Veenenberg de Marketing & Communicatie manager bij Stichting JobOn. In dat jaar zag hij de organisatie behoorlijk veranderen, mede als gevolg door de pandemie en de overspannen arbeidsmarkt. In deze blog blikt hij terug op zijn jaar bij JobOn en hoopt hij de lezer, jou, te inspireren om naast de online events ook eens af te reizen naar een live event! Want, elkaar ‘live’ ontmoeten blijft toch het leukste.

Hoe kwam je bij Stichting JobOn? “Via mijn vrouw, die stuurt altijd leuke vacatures door. Ik raakte vervolgens in gesprek met Pieter en… tja, wie is er daarna niet enthousiast? Het maatschappelijke aspect sprak mij aan in de vacature en het leek mij gaaf om aan JobOn bij te dragen. Nu een jaar verder concludeer ik dat ik toch een ander soort functie zoek en daarom ga ik weer verder!”

Vanwaar roep je op om ook live events bij te wonen? Is het online niet leuk genoeg? “In tegendeel zelfs, online biedt onwijs veel voordelen zoals geen reistijd, een simpele organisatie omdat je geen zaal nodig hebt en je kunt overal ter wereld een event bijwonen. In mijn vrije tijd ben ik DJ en, met name door de pandemie, merkte ik in het begin kort na de pandemie dat het publiek wat onwennig was. Bij JobOn merken we dat live events minder goed bezocht worden en dat vind ik jammer.”

“Een online dansvloer is geen dansvloer, daarvoor moet je toch echt ergens fysiek heen.”

Drie redenen om live events te bezoeken

In deze blog geeft Vincent je drie redenen om vooral naar live events te gaan.

1. Je bent er even uit en dat is een feestje waard

Online een event bijwonen is niks mis mee, maar ik vind het altijd erg leuk om ergens heen te gaan. Je komt dan nog eens op gekke plekken en wellicht is de koffie niet de beste, je bent er wel even uit. Even weg zie ik altijd als een klein feestje! Rij ook eens langs die koffiebar en bestel jouw favoriete drankje voor onderweg. Zo maak je van jouw uitje een klein feestje: Wie wordt daar nou niet vrolijk van?

2. De energie van de spreker(s) ervaar je tijdens live events het beste!

Jij hebt wellicht een Full HD webcam, dikke speakers en een goede microfoon, maar de gemiddelde webbezoeker heeft dat slecht afgestelde microfoontje in de laptop. Daar is niks mis mee, maar digitaal mis je echt de energie van een spreker! Bij JobOn zijn er zoveel bevlogen professionals die jou voorzien van kennis en/of inspireren, maar de helft van hun enthousiasme gaat verloren door slecht internet of een belabberde laptop. Reden 2 om live naar de professionals te luisteren!

3. Offline is niet (of minder) vluchtig: Vergroot duurzaam jouw netwerk

Ik merk dat ik online veel mensen leer kennen, maar ze blijven niet of zelden echt bij. Een voorbeeld: Toen een dj vroeger met vinyl of cd’s draaide, pakte hij/zij een plaat meerdere keren vast. Zodoende was je als dj veel meer bezig met het nummer dan dat je dat met een MP3-bestand ergens in een virtuele folder bent. Zo voelt het voor mij ook met netwerkcontacten die je online ontmoet. Als je iemand fysiek ontmoet, dan zijn er zoveel meer aspecten die je van iemand kan onthouden: Kleding, geur, handdruk, klank en ga zo maar door. Live ontmoetingen blijven bij.

Blijf altijd bezig met je loopbaan: Een volgende stap

En wat ga je nu doen? “Ik ga voorlopig voor mijzelf beginnen als ZZP Marketing & Communicatie manager. Dit geeft mij ook de ruimte om bij mijn pasgeboren zoon te zijn en rustig na te denken wat ik wil. Ik wil JobOn en mijn collega’s bedanken voor mijn tijd hier. Het kernteam zit vol met betrokken professionals die elke dag weer klaar staan voor hun medemens. In een tijd van individualisatie, oorlog en online haat vind ik dat iets waar JobOn echt heel trots op mag zijn.

Ik heb veel mooie zaken mogen realiseren bij JobOn. Zo heb ik samen met Imre de huisstijl aangepakt, hangen er nu abri's door Utrecht voor het FutureLab en staat er in de hal van het UWV te Utrecht het 'Rad van fortuin'. Toch weer een gaaf dingetje! Wil je een keer een kop koffie drinken en praten over mogelijkheden? Of gewoon muziek uitwisselen? Stuur mij dan op LinkedIn even een berichtje en wie weet ontmoeten wij elkaar live.

Ontmoet het kernteam van JobOn

Lees meer over onze geschiedenis of het kernteam.