De geschiedenis van JobOn, voorheen DeBroekriem

Brutaal zijn en durven vragen, daarmee begon het allemaal. In 2013 organiseerde drie werkloze twintigers een eerste netwerkbijeenkomst om tips en ideeën uit te wisselen. Dat was het begin van onze stichting, dit is het verhaal van JobOn.

Het begon door letterlijk de broekriem aan te halen

In tijden van crisis, ontstaan nieuwe ideeën

2013 was het jaar van de economische crisis, een moeilijke tijd om als starter aan een baan te komen. Dit gold ook voor Pieter, Pieter en Judith. Zij besloten om wekelijks samen te komen bij Seats2Meet (Utrecht) om tips, ideeën en inspiratie uit te wisselen.

Het eerste event ontstond toen een bevriende loopbaancoach een workshop kwam testen. Dit beviel zo goed dat het besluit werd genomen om vaker workshops te organiseren. Geen baan en geen geld, wat moet je dan? Brutaal zijn en vragen! Het bleek dat verrassend veel mensen bereid waren om te helpen als je de hulpvraag stelt.

Het ontstaan van DeBroekriem

Nieuwsgierig naar de verschillende projecten die we in 2024 uitvoeren om de mismatch op de arbeidsmarkt te verkleinen?

Van een initiatief naar een concept

Een Utrechtse journalist kreeg hoogte van het initiatief en plaatste een artikel over deze netwerkorganisatie en dit zorgde voor meer toeloop. Mensen wilde graag deel uitmaken van dit goede initiatief en wilde ook events organiseren. Zo begon ons verhaal.

Krantenartikel

Hier zijn wij trots op!

Toen de Broekriem in 10 steden actief was kwam er een roadshow. Met een bus reisden we alle steden af om werkzoekenden te voorzien van leuke workshops. Deze reis werd afgetrapt door hare majesteit, Koningin Maxima. Voor ons een bijzonder moment! Er volgde nog meer erkenning toen wij in 2019 de prijs ‘Vrijwilligersorganisatie van het jaar’ ontvingen.

"echte hoogtepunten voor ons blijven toch wel als de werkzoekende door middel van de traineeships of event een volgende stap in hun loopbaan hebben kunnen zetten."

Van DeBroekriem naar JobOn

Onze organisatie groeide en de wereld om ons heen verandert. Niet alleen organiseren we events voor werklozen, ook werkenden leren nieuwe vaardigheden. De naam Broekriem paste niet meer. Sinds 2020 zijn wij Stichting JobOn. Als stichting JobOn zijn wij er voor iedereen die aan de slag wil met zijn of haar loopbaan. JobOn is er voor mensen die een nieuwe baan zoeken, maar ook voor mensen die een carrièreswitch willen maken en/of naast ondernemerschap event willen organiseren.

Het netwerk van vrijwilligers bij JobOn zet zich in om voor jou evenementen op te zetten waar je echt wat aan hebt! Bekijk ons actuele aanbod en meld je aan voor één van de events. Wil je ook bijdragen om anderen te helpen? Meld je aan als eventmanager of volg een van onze events! Je bent welkom bij Stichting JobOn.