Digitaal bewust werken aan jouw loopbaan

Training FutureLab

De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt gaan razendsnel. De digitalisering neemt toe en termen als Artificial Intelligence, robotisering en deepfake worden je tegenwoordig om de oren gegooid. De tieners van nu groeien ermee op, maar de wat oudere doelgroep staat hierbij nog weleens voor uitdagingen. Herken jij dit? Daarom is de training FutureLab. Een afwisselende, leerzame en inspirerende online ontdekkingsreis.  

Hoe ziet het programma van FutureLab eruit?

Het FutureLab programma duurt een maand en bestaat uit twee coachgesprekken, drie online bijeenkomsten via Microsoft Teams en e-learnings. 

 1. Intakegesprek met jouw persoonlijke coach 
  Na inschrijving voor het programma, nemen we per mail contact met je op voor een online intakegesprek (15 min) met je persoonlijke coach. 
 2. Drie online bijeenkomsten (via Microsoft Teams, 2 uur per keer)  
  • Lab 1 - Escape Room: door gebruik te maken van de basis digitale vaardigheden krijg je op een speelse manier inzicht in de belevingswereld van recruiters anno nu en in je eigen vaardigheden.
  • Lab 2 - Inspiratiesessie over digitalisering en de nieuwste digitale innovaties: Welke banen horen hierbij en welke kansen biedt het voor jou?
  • Lab 3 - Bootcamp! Ga aan de slag met het omzetten van de door jou opgedane inzichten uit de eerste bijeenkomsten in een persoonlijk opleidingsplan met vervolgstappen.
 3. E-learning
  Daarnaast volg je in eigen tijd een e-learning van I.AMDIGITAL en kan je werken aan persoonlijke ontwikkeling middels het volgen van coachingsmodules van Assessio Bloom. Ook een arbeidsmarktscan behoort tot de mogelijkheden.
 4. Afsluitend adviesgesprek met coach inclusief bespreking van vervolgmogelijkheden
  Het FutureLab sluit je af met een persoonlijk adviesgesprek (30 min) met een loopbaancoach. Je bespreekt met je coach jouw persoonlijke situatie, het in lab 3 gemaakte actieplan en krijgt vrijblijvend advies over mogelijke vervolgstappen.

Startdata FutureLab

Maandelijks is er de mogelijkheid om in te stromen en aanmelding is mogelijk voor de eerstvolgende twee trainingen.

Maart editie
Maandag 25 maart, woensdag 3 april en maandag 8 april van 9.50-12.00 uur.

April editie
Maandag 15 april, 22 april en 29 april van 9.50-12.00 uur.

Een aanmelding is altijd voor alle drie de labs (2 uur per lab), noteer deze 3 data in je agenda. Deelname aan losse labs is niet mogelijk. Doe je mee? Vul dan onderstaande webformulier in zodat we contact met je kunnen opnemen.

Ja, ik heb interesse!

Wat levert FutureLab je op?

 • Kennis opdoen over technologische ontwikkelingen
 • Inzicht in digitale vaardigheden en jouw talent
 • Contacten met andere werkzoekenden
 • Loopbaancoaching
 • Meer kans op een passende baan

Ben jij enthousiast geworden en wil je jouw kansen op de arbeidsmarkt vergroten? Nieuwe vaardigheden leren? Een overstap maken naar de ICT? Mis deze kans dan niet en meld je aan. Deelname aan de training bedraagt € 1.500,-, maar dankzij speciale subsidies kan je kosteloos deelnemen aan het FutureLab.