Ontdek je digitalent!

FutureLab 50+

Doe mee met Futurelab50+
Ontdek je digitalent en vergroot je kansen op de arbeidsmarkt!

Over Futurelab50+

De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt gaan razendsnel. De digitalisering neemt toe en termen als digitalisering, robotisering en AI worden je tegenwoordig om de oren gegooid. De tieners van nu groeien ermee op, maar de wat oudere doelgroep staat hierbij nog weleens voor uitdagingen. Daarom is er nu Futurelab50+. Een uitdagende, leerzame en vooral inspirerende digitale ontdekkingsreis voor werkzoekenden om niet alleen je digitale vaardigheden te vergroten, maar ook je kansen op de arbeidsmarkt! Dit alles op een speelse en leuke manier.

Ontdek nieuwe kansen
In een serie van 3 online Labs (online bijeenkomsten via Zoom) ga je op ontdekking naar jouw digitalent, geven we je een kijkje in de veranderende digitale wereld en helpen we je met het maken van een plan van aanpak om je digitalents verder te ontwikkelen. Na afloop ben je je meer bewust van de huidige ontwikkelingen op dit gebied en weet je de weg om nieuwe stappen te zetten in de sterk veranderende arbeidsmarkt. Wat denk je? Ben jij futureproof? Pak je kans en schrijf je snel in voor het eerstvolgende FutureLab!

Programma 2021

Het programma
Deze digitale ontdekkingsreis duurt zo’n twee weken, verdeelt over 3 maandagen in een maand. Samen met een groep andere werkzoekenden doorloop je de gehele reis, waaronder het spelen van een uitdagende Escape Room als aftrap in Lab 1!

  • Lab 1: Start-event met online Escape Room 

In vogelvlucht doorlopen we eerst het programma van de complete reis van de komende twee weken. Hierna starten we met de eerste opdracht; de escaperoom! In dit gezamenlijke spel kruip je als speler, samen met een paar andere spelers, in de huid van een recruiter. Doel is om binnen 60 minuten een geschikte kandidaat te vinden voor een openstaande vacature. Op deze manier krijg je op speelse wijze inzicht in de belevingswereld van recruiters en word je uitgedaagd aan de hand van digitale tools die anno 2021 belangrijk zijn.

  • E-learning

Na afloop van Lab 1 ontvang je toegang tot de speciaal ontwikkelde e-learning waarmee je de komende weken aan de slag gaat om je nog meer te verdiepen in de veranderende wereld door digitalisering.

  • Lab 2: inspiratie-event 

We nemen je mee in de grotere digitale wereld om ons heen en de invloed van technologische ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Je hoort meer over de nieuwste innovaties op digitaal gebied en wat je ermee kunt. We staan stil bij de banen van de toekomst, want beroepen veranderen razendsnel en dit biedt nieuwe kansen en mogelijkheden.

  • Lab 3: Slot-event met bootcamp & inzichten omzetten in actieplan 

Tijdens de bootcamp vertelt een enthousiaste ervaringsdeskundige waarom hij of zij zich heeft laten omscholen naar een baan in de IT. Vervolgens gaan we aan de slag met het resultaat van de opgedane inzichten uit de vorige Labs en de e-learning. Wat betekent dit nu voor jou en waar sta jij nu qua digivaardigheid. Op welk gebied wil jij je verder ontwikkelen en wat worden jouw volgende stappen naar futureproof? Hierbij delen we ook een ‘menukaart’ met alle digitale trainingen in Nederland. Wie weet wil jij je ook wel laten omscholen?

  • Laatste stap: Adviesgesprek

Het FutureLab50+ sluit je als deelnemer af met een persoonlijk adviesgesprek van 30 minuten met een ervaren coach. Tijdens dit gesprek bespreek je welke vervolgstappen je kunt zetten op basis van jouw actieplan aan de hand van de digitale menukaart.

Doorpakken & blijven netwerken
Natuurlijk is het leuk contact te houden met de deelnemers uit jouw groep, bouwen aan je netwerk is altijd belangrijk! 

Alliantie

Stichting JobOn, SER, I.AMDIGITAL en Stichting Lezen&Schrijven hebben dankzij een cofinanciering vanuit Goldschmeding Foundation dit unieke programma ontwikkeld.

SER .

Stichting Lezen&Schrijven

IAM.Digital .

Data & Aanmelden

Ontwikkel jezelf en meld je nu aan!
Ben jij enthousiast geworden en wil jij niet alleen jezelf, maar ook jouw digitalents en kansen op de arbeidsmarkt vergroten binnen een paar weken tijd? Mis deze kans niet en meld je nu kosteloos aan en klik op een van de onderstaande FutureLabs komend jaar. Elke maand is er maar plek voor 50 personen, dus wees er snel bij!

Data Futerelab50+ 2021
FutureLab september: 13, 20 en 27 september
FutureLab oktober: 11, 18 en 25 oktober
FutureLab november: 8, 15 en 22 november
FutureLab december: 6*, 13 en 20 december
*afwijkend ivm feestdagen