Probeer te kijken naar waar je krachten liggen

Philip van de Weerd (48) is sinds afgelopen zomer de nieuwe penningmeester binnen het bestuur van JobOn. Wij zijn enthousiast en blij met deze frisse wind in het bestuur en stellen Philip in deze blog dan ook graag aan je voor.    

Talentontwikkeling voor werknemers en werkgevers

Het belang van talentontwikkeling is groot voor zowel de werknemer als werkgever. Het draagt bij aan de duurzame inzetbaarheid van personeel en het geluk van de werknemers. Ormit Talent, een van de beste werkgevers van Nederland, weet dit als geen ander en is tevens de werkplek van Philip. “Ik werk nu ongeveer 6 jaar als CFO bij Ormit Talent in de Bilt. Daarvoor werkte ik 12 jaar bij Ordina. Wat mij zo aanspreekt aan het werk bij Ormit is dat we veel met jonge mensen aan de slag gaan. Ons programma zorgt voor een mooie start in hun carrière”. Wil je meer weten of Ormit Talent? Lees dan onze eerdere blog met ons bestuurslid Hetty van Ee, die ruim 20 jaar CEO was bij Ormit Talent.   

Maatschappelijk betrokken als vrijwilliger

Maatschappelijk betrokken zijn is voor veel mensen een belangrijke activiteit. De maatschappelijke impact die vrijwilligers teweegbrengen is groot. Wij, bij JobOn, zien ook het belang en de kracht van vrijwilligers in de maatschappij. Philip: “Naast mijn werk probeer ik ook maatschappelijk betrokken te zijn. Van de medezeggenschapsraad op de school van mijn twee zoons tot aan bestuurslid bij de plaatselijke voetbalvereniging. Dat laatste doe ik nu al 6 jaar.” De reden? Philip voelt het belang om betrokken te zijn bij zijn kinderen en de sport. “De mogelijkheid voor mensen om gewoon te kunnen sporten. Dat vind ik belangrijk en als ik daaraan kan bijdragen dan doe ik dat graag!”. 

Meer impact maken

Door zijn maatschappelijke ervaring weet Philip hoe lastig het is om vrijwilligers te vinden. Wanneer huidig bestuurslid en oud collega Hetty van Ee hem vertelt over JobOn en de open positie binnen het bestuur hoeft Philip niet lang na te denken. “Hetty vertelde mij wat JobOn inhoudt. Toen ik hoorde wat het kan betekenen voor mensen die een nieuwe baan zoeken of verder kijken vanuit hun huidige baan raakte ik geïnteresseerd. Een gesprek met bestuurslid Johannes en oprichter Pieter volgde. De gedrevenheid van Pieter sprak mij meteen aan. Wat een mooi initiatief is dit.”.

De scherpte opzoeken

Binnen het bestuur van JobOn houdt Philip zich vooral bezig met de financiën. Hierin is hij de sparringpartner van onze directeuren en brengt hij advies uit over financiële vraagstukken. “Ik hoop de scherpte op te kunnen zoeken op financieel gebied met betrekking tot de ontwikkeling binnen JobOn. Dit alles met als doel dat JobOn ook in de toekomst verder kan gaan en een stabiele organisatie blijft.” Het concept waarbij werkzoekenden andere werkzoekenden aan een baan helpen is volgens Philip bijzonder. “Je sterke punten bij anderen overbrengen, dat je elkaar kan helpen om jezelf en een ander te ontwikkelen. Dat is mooi.”.

Probeer jezelf altijd te ontwikkelen

We vragen Philip naar een tip voor loopbaantwijfelaars. Philip: “Het maakt niet uit hoe oud je bent, maar probeer je te ontwikkelen. Probeer te kijken waar je krachten wel of niet liggen en wie je kan helpen om daar beter in te worden als je dat wilt. Als je niet ontwikkelt, dan weet je zeker dat je niets nieuws gaat vinden. Kijk als je op zoek bent naar iets nieuws goed naar wat er bij te past. Mis je daarin nog competenties? Dan denk ik dat JobOn je zeker kan helpen deze te ontwikkelen en dat ook nog kosteloos!”. Het FutureLab programma van JobOn is er voor iedereen die zijn of haar digitale vaardigheden wil vergroten. Een uitgelezen kans om jezelf verder te ontwikkelen en inzicht te krijgen in jouw kansen en talenten. Aanmelden kan hier!

Het kernteam van JobOn is erg blij met bestuursleden als Philip, die bijdragen aan de groei en ontwikkeling van de organisatie. Deze blog maakt onderdeel uit van een serie waarin we de bestuursleden van JobOn aan het woord laten. Lees hier het verhaal van oud-bestuurslid Jos en van bestuurslid Hetty. Blijf op de hoogte en volg ons op LinkedIn of Instagram!